Ένα σωρό ορφανά ερωτήματα για ισχυρισμούς Παπαχαραλάμπους-Θεατές οι θεσμοί

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, που θα έβγαινε ένας πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και θα κατάγγελλε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του ζήτησε να κάνει διαπλοκή, θα σειόταν συθέμελα ολόκληρος ο αθλητικός κόσμος. Στην Κύπρο είναι μια ακόμα Παρασκευή και ακολουθεί Σαββατοκύριακο.

Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος μεταξύ άλλων υπήρξε έγκριτος νομικός, εγνωσμένο στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού, φίλος ή αδελφός, όπως λέει ο ίδιος του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τον διόρισε πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συμμετοχής του στο podcast Legal Matters του Χριστόφορου Χριστοφή, ότι όταν έφτασαν από την UEFA δύο κόκκινοι φάκελοι για φιλικά παιχνίδια της Καρμιώτισσας, δέχθηκε παρέμβαση από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μην τους διερευνήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελίες Παπαχαραλάμπους κατά Αναστασιάδη-«Μου είπε να σταματήσω έρευνα για στημένο αγώνα»

Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαχαραλάμπους: «Ο Νίκος δεν δέχεται αντίθετη άποψη, τον έζησα. Εγώ διορίστηκα πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Αθλητισμού και στην ουσία ήθελε να κάνω διαπλοκή. Πες μου ένα φάκελο κόκκινο που ανακοίνωσαν; Κανένα. Με πήρε τηλέφωνο να σταματήσω την υπόθεση Καρμιώτισσας με Απόλλωνα και να μην το ερευνήσω. Έγινε πριν παραιτηθώ αυτό. Διότι ήταν φιλικοί αγώνες. Όλοι αγώνες της Καρμιώτισσας με Απόλλωνα ήταν στοιχηματικού χαρακτήρα και είπα να ερευνηθούν, one by one. Μούνταραν όλοι τον Νίκο και ήθελε να σταματήσω την έρευνα. Με έπιασε τηλέφωνο δήθεν για κάτι άλλο και μου είπε και γι’ αυτό. Άφηστο αυτό το πράγμα μου είπε τώρα, έχουμε πιο σοβαρά πράγματα, ασχολήθου με κάτι άλλο, τούτοι εν φιλικοί αγώνες», αποκάλυψε ότι του είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 διέρρευσε στα μέσα ότι έφτασαν στην ΚΟΠ δύο κόκκινοι φάκελοι για φιλικά παιχνίδια που διεξήχθησαν το προηγούμενο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, ο ένας κόκκινος φάκελος αφορούσε το φιλικό παιχνίδι Καρμιώτισσα-ΑΕΛ και ο άλλος το Καρμιώτισσα-Απόλλων. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, στην οποία τότε προέδρευε ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε πως, «οι ύποπτοι για χειραγώγηση ποδοσφαιρικοί αγώνες αφορούν το «φιλικό παιχνίδι» Καρμιώτισσα Πολεμιδιών – ΑΕΛ Λεμεσού που διεξήχθη στις 18 Ιουλίου 2020 και το τελικό σκορ ήταν 1 – 8 και το επίσης «φιλικό παιχνίδι» Καρμιώτισσα Πολεμιδιών – Απόλλων Λεμεσού, που διεξήχθη στις 5 Αυγούστου 2020 και το τελικό σκορ ήταν 0 – 4. Οι ενδείξεις και η στοιχηματική δραστηριότητα στους εν λόγω αγώνες είναι πρωτοφανείς και στην έρευνα της Επιτροπής συνδράμουν οι εταίροι της Επιτροπής στο πλαίσιο της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων», κατέληγε η ανακοίνωση.

Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής τον Φεβρουάριο του 2021, δηλαδή πέντε μήνες μετά από τους κόκκινους φακέλους για τα δύο φιλικά και αφού μεσολάβησε η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να μην διερευνήσει τους συγκεκριμένους φακέλους, κάτι που καταγγέλλει σήμερα, δηλαδή δυόμισι χρόνια μετά. Άλλωστε οι λόγοι της παραίτησης του, είχαν να κάνουν με την υπόθεση Παπαστάυρου με τους χειρισμούς των καταγγελιών του ισχυρού άνδρα της Ομόνοιας για την υπόθεση των στημένων.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και αφορούν πολλούς. Αφορούν τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφορούν τον ίδιο τον Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, αφορούν όλους όσους έχουν την αρμοδιότητα να ενεργούν αυτεπάγγελτα και να διερευνούν τέτοιας μορφής καταγγελίες. Και χθες, αντί να απαντηθούν μέσα από τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων των δύο πρωταγωνιστών, αυξήθηκαν, αφού κανείς δεν απάντησε από τις ουσίας περιοριζόμενοι σε ατάκες, επίθετα και εντυπώσεις.

Ακόμα και ο Νίκος Αναστασιάδης που 24 ώρες μετά τις καταγγελίες Παπαχαραλάμπους πέρασε στην αντεπίθεση, δεν απάντησε επί της ουσίας. Χαρακτήρισε ψευδείς και μυθεύματα τα όσα ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής Δεοντολογίας, ενώ δημιούργησε περισσότερες απορίες, για τις σχέσεις του με τον Ανδρέα Παπαχαραλάμπους και για τις έντονες παρασκηνιακές διεργασίες που μάλλον, όπως διαφαίνεται λειτούργησαν καταλυτικά για την αποτυχία του θεσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση ο Αναστασιάδης-«Άκρως ψευδείς και ετεροχρονισμένοι οι ισχυρισμοί Παπαχαραλάμπους»

Σε ότι αφορά τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος επιβάλλεται να τοποθετηθεί επί των σοβαρών καταγγελιών του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, τίθεται το ερώτημα, από ποιο άρθρο του Συντάγματος πηγάζει η εξουσία που του επέτρεψε να σηκώσει το τηλέφωνο και ζητήσει κάτι τέτοιο από τον άνθρωπο που ο ίδιος διόρισε, σε μια επιτροπή που ο ίδιος δημιούργησε για την προστασία του Αθλητισμού, εάν ισχύουν βέβαια τα όσα καταγγέλλει ο κ. Παπαχαραλάμπους; Από ποιους δέχθηκε πιέσεις για να υποχρεωθεί να ζητήσει κάτι τέτοιο από τον κ. Παπαχαραλάμπους; Σε πόσες άλλες ανάλογες περιπτώσεις παρενέβη και σε ποιες επιτροπές ή υπηρεσίες που ήταν διορισμένοι δικοί του άνθρωποι, όπως ο κ. Παπαχαραλάμπους σήκωνε το τηλέφωνο για να κάνει ανάλογες παραινέσεις; Κι αν όπως λέει οι ισχυρισμοί Παπαχαραλάμπους είναι μυθεύματα και ψευδείς, ποιο θεωρεί πως είναι το κίνητρο ενός παλαιού φίλου του για να του καταστρέψει την υστεροφημία του;

Σε ότι αφορά τον ίδιο τον Ανδρέα Παπαχαραλάμπους: Εκτός από το να προβαίνει σε αποκαλύψεις δύο χρόνια μετά, τι έπραξε όλο αυτό το διάστημα, σε σχέση με την καταγγελία για διαπλοκή στην οποία ο ίδιος παρουσιάζεται ως το θύμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ο θύτης; Σε ποια Αρχή προσέφυγε για να καταγγείλει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Τι έπραξε μετά από την παρέμβαση που δέχθηκε; Διερεύνησε τους κόκκινους φακέλους; Κι αν ναι που κατέληξε η έρευνα του;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη... σέντρα ξανά ο Αναστασιάδης, απαντά σε Παπαχαραλάμπους-«Η κακοήθεια δεν έχει όρια»

Θα περίμενε λοιπόν κανείς, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του πρώην προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ότι κάποιος θα αντιδρούσε, κάποιος θα παρέμβαινε, κάποιος θα ένιωθε άβολα με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και επειδή είναι και δική του δουλειά θα ζητούσε εξηγήσεις. Είτε αυτός ο κάποιος είναι η Νομική Υπηρεσία, είτε η Επιτροπή κατά της Διαφθοράς, της οποίος ο πρόεδρος είναι και ο τέως πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Αθλητισμού, είτε η ίδια η Αστυνομία. Οι ίδιοι πάντως, μέσα από τις ανακοινώσεις τους, τουλάχιστον, έδειξαν τον δρόμο, αφού αμφότεροι θεωρούν πως τις καταγγελίες θα πρέπει να τις διερευνήσει η Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Η Αστυνομία πάντως, αξίζει να σημειωθεί, μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω η υπόθεση Παπασταύρου, είχε παρέμβει αυτεπάγγελτα, όταν ο πρόεδρος της Ομόνοιας πήγαινε από μέσο σε μέσο και έκανε καταγγελίες για στημένα. Θα ανέμενε λοιπόν κανείς, η αντίδραση να ήταν και σήμερα ανάλογη, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν οι καταγγελίες Παπαχαραλάμπους στέκουν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμπλέκεται σε μια υπόθεση διαπλοκής ή αν ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ψεύδεται, όπως τον κατηγορεί ο Νίκος Αναστασιάδης.

Δείτε εδώ το απόσπασμα από τα όσα κατήγγειλε ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους:

Δειτε Επισης

Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό