Στη... σέντρα ξανά ο Αναστασιάδης, απαντά σε Παπαχαραλάμπους-«Η κακοήθεια δεν έχει όρια»

Φωτιές άναψαν οι ισχυρισμοί του πρώην πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, ο οποίος κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη για διαπλοκή και διαφθορά, ισχυριζόμενος που του έκανε παρέμβαση για να μη διερευνηθεί στημένος αγώνας, για τον οποίο ήρθε κόκκινος φάκελος.

Απάντηση σε όσα του καταλογίστηκαν έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε του ισχυρισμούς του Παπαχαραλάμπους ως ψεύδη και μυθεύματα, ενώ ανέφερε πως εάν τα όσα ισχυρίζεται ήταν αληθή, όφειλε για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί.

Στη συνέχεια, το γάντι σήκωσε ο κ. Παπαχαραλάμπους, ο οποίος σε ανακοίνωση του ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «χαίρεται» για τη μέχρι σήμερα πορεία του, τονίζοντας πως «χαίρεται διπλά που δεν πέτυχε στους τομείς που πέτυχε ο Νίκος Αναστασιάδης. Ανηθικότητα, ανηθικότητα, ψευδολογία, διαπλοκή και διαφθορά».

Παράλληλα, ο κ. Παπαχαραλάμπους διαμήνυσε πως θα επανέλθει μόλις εξεταστούν καταγγελίες εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη για διαπλοκή και διαφθορά.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους

Με αφορμή την απάντηση του Νίκου Αναστασιάδη στα λεγόμενά μου στην ψεσινή μου συνέντευξη στο Legal Matters, θέλω να αναφέρω τα ακόλουθα:

Η συνέντευξή μου στις 3.5.2023 είχε αρκετές αναφορές για το ήθος και την εντιμότητα του Νίκου Αναστασιάδη όπως:

Α. Σεϋχέλλες, που έλεγε ότι δεν είχε ταξιδέψει ποτέ, μετά ορκίστηκε ότι πήγε μια φορά και μετά επανήλθε ότι πήγε δύο φορές. Ψευδορκία.

Β. Εμπλοκή του στην εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας και ότι φέρθηκε αχάριστα στον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Γ. Χρυσά διαβατήρια και άλλα.

Ενοχλήθηκε για κάτι που ειπώθηκε πολλές φορές και γραπτώς. Θυμίζω στον Νίκο Αναστασιάδη ότι στις 9.2.2021 εξέδωσα ανακοίνωση, η οποία σε συντομία λέει πολλά.

Χαίρομαι για την πορεία μου μέχρι σήμερα, όμως χαίρομαι διπλά γιατί δεν πέτυχα στους ακόλουθους τομείς όπως ο Νίκος Αναστασιάδης.

Α. Ανηθικότητα

Β. Ψευδολογία

Γ. Διαπλοκή

Δ. Διαφθορά.

Δεν υπάρχει τίποτα που μου λείπει Νίκο Αναστασιάδη, μπορώ ν’ απαντήσω σε όλα.

Θα επανέλθω μόλις εξεταστούν οι καταγγελίες εναντίον σου για διαπλοκή και διαφθορά.

Νίκο, «Μη κίνει τον ανάγυρον».

Επανήλθε και ο Αναστασιάδης

Μετά τη νέα ανακοίνωση του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, που επιμένει να κατηγορεί τον Νίκο Αναστασιάδη για διαπλοκή και παραπέμπει μάλιστα στην υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων, ο τέως Πρόεδρος σήκωσε το γάντι και σε νέα του τοποθέτηση επαναλαμβάνει πως πρόκειται για κακόβουλους ισχυρισμούς τα όσα αναφέρει, ενώ σημειώνει πως, «η κακοήθεια δεν έχει όρια».

Στη νέα του τοποθέτηση ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει, «σε συνέχεια των νέων δηλώσεων του κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, πρώην Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, αυτό που για ακόμη μια φορά με θλίβει είναι το γεγονός πως, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, επανέλαβε κακόβουλους ισχυρισμούς που εν πάση περιπτώσει είτε διερευνήθηκαν από την ανεξάρτητη αρμόδια Επιτροπή για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα είτε εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Ανεξάρτητης Επιτροπής κατά της διαφθοράς.

Η κακοήθεια δεν έχει όρια. Ενθυμίζω, επίσης, πως ο κ. Παπαχαραλάμπους είχε επαναλάβει τη ρήση «Μη κίνει τον ανάγυρον’ και εις το πρόσφατο παρελθόν υπό την τότε ιδιότητα του ως Πρόεδρος της Επιτροπής………. Πολέμιον ανθρώποις αυτοί εαυτοίς».

Ζητά παρέμβαση θεσμών το ΑΚΕΛ

Παρέμβαση των θεσμών ζητά το ΑΚΕΛ, αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, για παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη σε καταγγελίες για στημένους αγώνες.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα της Αριστεράς είχε αναφέρει πως, «οι καταγγελίες του πρώην Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για παρεμβάσεις του Νίκου Αναστασιάδη στο έργο του προκειμένου να μην ερευνήσει συγκεκριμένη υπόθεση για στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά σοβαρές».

Δειτε Επισης

Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»