Απαντά στον Εισαγγελέα ο Ελεγκτής-«Δεν θα επιτρέψουμε συσκότιση και στη δική μας Υπηρεσία»

Με μια λακωνική ανακοίνωση, απάντησε στους μύδρους που εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα εναντίον του ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος έκανε λόγο για λασπολογία και προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων και συνειδήσεων, με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδηνα απαντά κάνοντας λόγο για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, διαμηνύοντας πως δεν θα επιτρέψει συσκότιση και στην δική του Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωση-απάντησή της η Ελεγκτική Υπηρεσία παραπέμπει στη χθεσινή της ανακοίνωση, ενώ χαρακτηρίζει ως απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εισαγγελέας κατά Ελεγκτικής-«Παρεξήγησε τα όρια της ελευθερίας του λόγου, δημιουργεί δολοφονία χαρακτήρων»

«Στο Γενικό Εισαγγελέα απαντά η χθεσινή μας ανακοίνωση. Στους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και κατηγορίες που επέλεξε να εκτοξεύσει δεν θα απαντήσουμε», υποδεικνύει ο Γενικός Ελεγκτής, ενώ εξηγεί ότι, ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας, «με κάθε ευκαιρία γιατί η Υπηρεσία του αφήνει τους πολίτες, ακόμη και την Βουλή των Αντιπροσώπων, στο απόλυτο σκοτάδι σε σχέση με τις υποθέσεις που εξετάζει. Γι’ αυτή του την επιλογή κρίνεται από τους πολίτες και δεν θα τη σχολιάσουμε».

Την ίδια ώρα διαβεβαιώνει τους πολίτες, «πως δεν θα επιτρέψουμε στο Γενικό Εισαγγελέα να επιβάλει πολιτική συσκότισης και στη δική μας Υπηρεσία. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή εξουσία επιβολής πολιτικών επί της Υπηρεσίας μας. Εμείς θα παραμείνουμε, όπως μας τάσσουν τα διεθνή πρότυπα που εφαρμόζουμε, υπηρέτες της διαφάνειας προς ενημέρωση των πολιτών για τα πεπραγμένα των ασκούντων δημόσια εξουσία», καταλήγει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, προσερχόμενος στο συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ, είπε πως, «έχουμε μια λαλίστατη Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία έχει παρεξηγήσει το όριο της Ελευθερίας του λόγου και προχωρεί συνεχώς με στοχευμένο τρόπο, στο να λασπολογεί και να δημιουργεί μέχρι και δολοφονία χαρακτήρων και συνηδείσεων».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε φτάσει στο σημείο να καταγγέλλονται συνεχώς για σκοπούς διαφθοράς όλοι οι θεσμοί. Και το γραφείο μου και άλλοι θεσμοί. . Είναι πολύ λυπηρό. Έχουμε πολλές φορές να αντιμετωπίσουμε είτε να μην απαντάμε, είτε να μην απαντάμε και να διατρέχουμε τον κίνδυνο και να κατηγορούμαστε ότι δημιουργούμε σύγκρουση θεσμών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέσπασμα Αγγελίδη-«Η ανοχή μου για όσα με κατηγορούν αδίκως δεν μπορεί να έχει περισσότερη διάρκεια»

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη