Θέτει δίλημμα στον ΠτΔ για παρακολουθήσεις το ΑΚΕΛ-«Ή συγκάλυψη Αναστασιάδη και Συναγερμού ή διαφάνεια»

Την Κυβέρνηση να επιλέξει ανάμεσα στην συγκάλυψη Αναστασιάδη-Συναγερμού ή στη διαφάνεια και κράτος δικαίου, καλεί το ΑΚΕΛ, το οποίο τονίζει ανάμεσα σε άλλα ότι ο «Νίκος Χριστοδουλίδης έχει τις ευθύνες που του αναλογούν ως δεξί χέρι του Νίκου Αναστασιάδη».

Με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά, αναφέρεται ότι, «η έκθεση της PEGA επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του Συναγερμού άφησε τη χώρα να καταστεί ξέφραγο αμπέλι για ξένα κατασκοπευτικά δίκτυα, κέντρο εξαγωγών για λογισμικά παρακολούθησης και βάση για την εισβολή του Predator στην Ελλάδα».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνεται, «έχει τις ευθύνες που του αναλογούν ως δεξί χέρι του Νίκου Αναστασιάδη. Έχει όμως επιπρόσθετα την ευθύνη να ανταποκριθεί τώρα σε όσα ζητά η PEGA, αυτά δηλαδή που απαιτούν οι πολίτες της Κύπρου οι οποίοι θέλουν να ζουν σε κράτος δικαίου».

Τα ερωτήματα που θέτει το ΑΚΕΛ, είναι, «τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη; Θα συγκαλύψει την τέως κυβέρνηση και τον Συναγερμό ή θα ανταποκριθεί στην απαίτηση για διαφάνεια, νομιμότητα και λογοδοσία; Η ερευνητική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ζητά συγκεκριμένα ενέργειες και η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις: Θα αξιολογήσει τις άδειες εξαγωγής λογισμικών παρακολούθησης που έδωσε; Θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα Ηλία Στεφάνου για το μαύρο βαν; Θα διερευνήσει μαζί με την EUROPOL όλες τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, δικηγόρων και πολιτών επί ημερών της διακυβέρνησης Συναγερμού;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολόκληρη η έκθεση της PEGA για Κύπρο-Οι υποθέσεις στο μικροσκόπιο και οι πρωταγωνιστές

Δειτε Επισης

Την Παρασκευή καταθέτει πρόταση για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Ευσταθίου-«Θα ανοίξουμε δρόμο για όλους»
Στήνει το κόμμα και ετοιμάζεται για τη μάχη των Βουλευτικών η Δημοκρατική Αλλαγή
Καταδίκη νοσηλευτή που έβαλε κρυφή κάμερα στις συναδέλφους του και κατέγραφε ιδιωτικές στιγμές-«Ταπείνωση, εξευτελισμός και προσβολή»
Σχεδόν στα μισά του δρόμου οι ανακλήσεις οχημάτων-Καθοριστικοί μήνες Μάιος και Ιούνιος για το χρονοδιάγραμμα
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πως είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Το σενάριο πίσω από την στρατηγική Ευσταθίου, το νομικό παραθυράκι και η αντεπίθεση των διαγραφέντων
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας