Αμφίδρομη επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων Μέσης εγκαινίασε η ΥΠΑΝ

Συναντήσεις με τους Διευθυντές και Διευθύντριες όλων των σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης πραγματοποίησε την Πέμπτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Αθηνά Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο της αμφίδρομης επικοινωνίας που επιδιώκει να έχει με όλες τις σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά τις συναντήσεις, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι θεωρεί τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης ως «βασικούς συνεργάτες στην προσπάθεια υλοποίησης των πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας».

Ακόμη χαρακτήρισε τις συναντήσεις ως «εξαιρετικά χρήσιμες». «Δίνουμε ευκαιρίες στους διευθυντές να λειτουργήσουν ως ηγέτες της σχολικής μονάδας, ώστε να προχωρήσουμε στην αυτονόμηση την οποία όλοι ζητάμε, την παιδαγωγική κυρίως αυτονόμηση του σχολείου μας», σημείωσε.

Επιπρόσθετα, η ΥΠΑΝ ανέφερε ότι έχει ακούσει εξαιρετικές εισηγήσεις για τα θέματα που αφορούν στην αξιολόγηση μαθητή/μαθήτριας και της σχολικής μονάδας, αλλά και για θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του σχολείου.

«Έχω ζητήσει να έρθουν σε μένα και γραπτώς οι θέσεις και οι εισηγήσεις τους, αλλά έχουμε ανοίξει και ένα συνεχή διάλογο όπου και σε μικρότερες ομάδες, σε εργαστήρια μαζί τους, θα έχω τακτική επικοινωνία», επεσήμανε.

«Βεβαίως και ευρύτερα θα μπορούν να μας στέλνουν τις απόψεις τους, οι οποίες και θα λαμβάνονται υπ' όψιν, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε ανοίξει με τη βάση», ανέφερε καταληκτικά η Υπουργός Παιδείας. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα