Μυστήριος θάνατος 47χρονου εργάτη-Δεν είχε καταγγελθεί από τον εργοδότη του

Τα αίτια πίσω από το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σε εργοτάξιο τριώροφης πολυκατοικίας στη Λεμεσό διερευνούν οι Αρχές, όπου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 47χρονου αδήλωτου εργάτη από το Ιράν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από αρμόδιους, το συγκεκριμένο πρόσωπο φαίνεται να ήταν αιτητής ασύλου και είχε απορριφθεί το αίτημα του, ενώ ζήτησε επανεξέταση και έτσι ήταν χωρίς άδεια εργασίας. Μάλιστα, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στην εργασία του, δεν πήγε σε νοσοκομείο αλλά, έτυχε περίθαλψης από κάποιο φιλικό του πρόσωπο και μετέβηκε στο σπίτι του, όπου και απεβίωσε την επόμενη ημέρα.

Ο θάνατος του καταγγέλθηκε από τους οικείους του, οι οποίοι ανέφεραν στην Αστυνομία πως ευθύνεται ο εργοδότης του, εξού και άρχισαν έρευνες για εργατικό ατύχημα με τη συνδρομή του Τμήματος Εργασίας.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, είπε ότι, «για να μπορούν οι άνθρωποι που κάνουν επικίνδυνα επαγγέλματα, να τα κάνουν με ασφάλεια, χρειάζεται να υπάρχει ρύθμιση. Χρειάζεται επίσης να εφαρμόζεται η ρύθμιση, να ελέγχεται ότι εφαρμόζεται κιι εκεί που δεν εφαρμόζεται, να υπάρχει τιμωρία και να είναι αυστηρή. Ως Υπουργός Εργασίας, θα φροντίσω να εφαρμοστεί στην πράξη».

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι ζήτησε και είδε την έκθεση. «Λόγω του ότι ήταν αυτά τα συμπεράσματα και από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και από την Αστυνομία, δεν προχώρησε ποινικά η υπόθεση. Ζήτησα να επανεξεταστούν τα δεδομένα της υπόθεσης, παρόλο που επειδή έχει μεσολαβήσει ένας χρόνος, δεν υπάρχει η οικοδομή, έχει γίνει πολυκατοικία. Ωστόσο, η επανεξέταση θα είναι βοηθητική στο να εμπεδωθεί ότι τέτοιου είδους συμπεράσματα δεν θα γίνονται αποδεκτά. Δεν θέλω να δημιουργήσω φρούδες ελπίδες για τις δυνατότητες που υπάρχουν έναν χρόνο μετά, για να διαφανεί η αλήθεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός, έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, προαναγγέλλοντας κοινή σύσκεψη Αστυνομίας και Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι βελτίωσης των ελέγχων για αδήλωτη εργασία, με απώτερο στόχο να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια περιστατικά.

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα