«Δεν είπε στη γυναίκα του ότι θα τη σκοτώσει ο συζυγοκτόνος στην Τρεμιθούσα»

Με την κατάθεση της Δρ. Κατερίνας Στυλιανίδου, Ψυχιάτρου στο ΓΝ Πάφου, συνεχίστηκε την Πέμπτη, η δικαστική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο για την υπόθεση του θανάτου γυναίκας στην Τρεμιθούσα, με κατηγορούμενο τον 74χρονο σύζυγο της. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, είπε στη ψυχίατρο ότι κράτησε μυστική από τη γυναίκα του, την πρόθεσή του να την σκοτώσει. «Στους τρεις δικαστές επισημάνθηκε ότι ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως σκότωσε τη γυναίκα του πριν προσπαθήσει να θέσει τέρμα στη δική του ζωή».

Η κλινική ψυχίατρος Κατερίνα Στυλιανίδου τον εξέτασε λίγο μετά τον θάνατο της γυναίκας, αναφέρει το δημοσίευμα, «η οποία έπασχε από καρκίνο του αίματος. Ανέφερε πως ο συζυγοκτόνος της είπε ότι δεν είχε πει στη γυναίκα του τι ετοιμαζόταν να κάνει, σε περίπτωση που αυτή άλλαζε γνώμη. Μετά από μια έντονη αντεξέταση, η υπεράσπιση ρώτησε την κ. Στυλιανίδου κατά πόσον του εξήγησε ότι μπορεί να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο ως μάρτυρας σε μεταγενέστερο χρόνο. Απάντησε ότι δεν αισθανόταν ότι ήταν απαραίτητο σε εκείνο το χρονικό σημείο».

Μιλώντας έξω από το Δικαστήριο, προσθέτει το δημοσίευμα, «ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου, Michael Polak, είπε πως κατέθεσε για να πει ότι της είπε πως η Janice του ζήτησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αυτό λέγαμε από την αρχή και αυτό είναι στην πραγματικότητα, υποβοηθούμενη αυτοκτονία ή κοινή συμφωνία αυτοκτονίας, κατά την οποία είπε ότι θα σκότωνε και τον εαυτό του». Το γεγονός παραμένει ότι αυτή του ζήτησε να θέσει τέρμα στη ζωή της, πρόσθεσε. Θα καταθέσει περίπου σε ένα μήνα και αυτό θα πει».

Ο συζυγοκτόνος αναφέρεται, «φαίνεται κουρασμένος. Ο συνταξιούχος ήδη βρίσκεται υπό κράτηση για 16 μήνες και μου λέει πως είναι συγχυσμένος για τη σημερινή δικάσιμο. Λέει πως δεν ήταν σίγουρος ποιοι ήταν οι ψυχίατροι όταν τους μίλησε λίγο μετά που σκότωσε τη γυναίκα του τον Δεκέμβριο του 2021. Δεν είναι απλώς κουρασμένος από το πόσο διαρκεί αυτή η δίκη, είναι και εκνευρισμένος. «Αισθάνομαι ότι δεν είπα τη δική μου θέση», εξηγεί.

Δειτε Επισης

Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση-«Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά