Πάσχα στο κελί για τον 22χρονο που πιάστηκε με αυτοσχέδια εκρηκτικά

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 22χρονου το Μεγάλο Σάββατο για παράνομη κατοχή και αποθήκευση εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας ο 22χρονος συνελήφθη την Μεγάλη Παρασκευή για παράνομη κατοχή και αποθήκευση εκρηκτικών υλών. Είχε προηγηθεί έρευνα, βάσει δικαστικού εντάλματος στην οικία του στην Πάφο, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια εκρηκτικές ύλες, όπως 10 αυτοσχέδια εκρηκτικά κυλινδρικά μεταλλικά αντικείμενα (σωλήνες) και δύο αυτοσχέδια εκρηκτικά κυλινδρικά μεταλλικά αντικείμενα, τύπου εργοστασιακών πυροσβεστήρων.

Επίσης βρέθηκαν δύο άδειοι εργοστασιακοί πυροσβεστήρες και τρία διάφανη σακούλια που περιείχαν άσπρη σκόνη (κάλλιο).

Από εξετάσεις που ακολούθησαν από πυροτεχνουργό της ΑΔΕ Πάφου διαπιστώθηκε ότι και τα 12 συνολικά κυλινδρικά μεταλλικά αντικείμενα που εντοπίστηκαν, περιείχαν αυτοσχέδιο μείγμα – πυρίτιδας (εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος).

Ο 22χρονος τέθηκε υπό τριήμερη  κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δειτε Επισης

Δρακόντεια μέτρα σε κρίσιμες υποδομές, διαχειρίσιμη η κατάσταση στα αεροδρόμια-Έκτακτη σύσκεψη για το «Εστία»
Αυξημένα μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια και πρεσβείες μετά την επίθεση Ισραήλ σε Ιράν-Εκτροπή 30 πτήσεων
Αυξημένα μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια και πρεσβείες μετά το χτύπημα του Ισραήλ-Σε εγρήγορση οι Αρχές
Στις φλόγες όχημα ιδιοκτησίας 50χρονου
Χειροπέδησες σε πρώην υπάλληλο που έκλεψε 181 χιλιάδες ευρώ από υπεραγορά το 2020
Υπέκυψε στα τραύματα του 75χρονος που παρασύρθηκε σε ποδηλατικό αγώνα
Έγκλημα χωρίς τιμωρία η δολοφονία Θανάση-Η απουσία μαρτυρίας για συγκάλυψη που κατέληξε σε απλή... αχαμπαροσύνη, χωρίς ποινική ευθύνη
Ξανά στον Οδυσσέα η προσοχή του ΤΑΕ μετά το φιάσκο με τους δημοσιογράφους
Χάθηκαν τα ίχνη του 46χρονου Γεώργιου Χριστοφή από τη Λάρνακα (pic)
Παρουσιάστηκε στους ανακριτές ο Γιώργος Θεοδούλου για δηλώσεις Οδυσσέα