Ένα τροχαίο αποκάλυψε πλοκάμια του κυκλώματος πλαστών αδειών και στη Λευκωσία

Πλοκάμια και στη Λευκωσία φαίνεται ότι είχε το κύκλωμα έκδοσης πλαστών αδειών σε ντελιβαράδες, που εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Λεμεσό και για το οποίο προέκυψαν μέχρι στιγμής δέκα συλλήψεις, με επτά εξ αυτών να παραπέμπονται σε δίκη και άλλους τρεις να μετατρέπονται σε μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Tαρίφα μέχρι 1000 ευρώ για τις πλαστές άδειες οδήγησης-Η μαρτυρία που έκαψε το κύκλωμα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αφότου οι ύποπτοι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για καταχώρηση υπόθεσης εναντίον τους, που ορίστηκε να αρχίσει τον ερχόμενο Μάιο, ένας εκ των υπόπτων, με καταγωγή από την Κύπρο, επανασυνελήφθη, αφού εναντίον του προέκυψαν στοιχεία ότι συμμετείχε σε έκδοση πλαστών αδειών και στη Λευκωσία.

Πρόκειται για τον 58χρονο ιδιοκτήτη γραφείου παροχής υπηρεσιών, εναντίον του οποίου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχει εύλογη υπόνοια ότι εμπλέκεται και σε υπόθεση έκδοσης πλαστής άδειας στη Λευκωσία, η οποία αποκαλύφθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 3 Απριλίου.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, μετά το τροχαίο μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή όπου διαπίστωσαν ότι το εμπλεκόμενο στο τροχαίο όχημα οδηγείτο από αλλοδαπό. Όταν του ζητήθηκαν τα στοιχεία του και η άδεια οδήγησής του, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι η άδεια που τους έδωσε ήτα πλαστή και ως εκ τούτου προχώρησαν στη σύλληψή του.

Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω πρόσωπο δεν είχε καν άδεια οδήγησης, αλλά ούτε και ασφάλεια, ενώ από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν κατονομάστηκαν άλλα δύο πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ο 58χρονος που είχε συλληφθεί για την κομπίνα στη Λεμεσό.

Ως εκ τούτου, μετά την καταχώρηση της υπόθεσης, μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας τον επανασυνέλαβαν δια διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν πέραν του 58χρονου ιδιοκτήτη γραφείου παροχής υπηρεσιών, 43χρονη δημόσια υπάλληλος του Κέντρου του Πολίτη (ΚΕΠΟ), 67χρονος ιδιοκτήτης ασφαλιστικού γραφείου και, ως επίσης και ένας 57χρονος που ασχολείτο με την παροχή υπηρεσιών. Συνελήφθησαν επίσης έξι αλλοδαποί, εκ των οποίων οι τρεις διαπιστώθηκε ότι διαμένουν παράνομα στην Κύπρο και παρέμειναν υπό κράτηση, ενώ άλλοι τρεις θα βρεθούν στο Δικαστήριο ως μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κομπίνα με άδειες οδήγησης-Ποινική έρευνα και σε διαθεσιμότητα τρείς δημόσιοι υπάλληλοι

Πώς ξεσκέπασαν το κύκλωμα

Υπενθυμίζεται πως το κύκλωμα χρέωνε τους παράνομους αλλοδαπούς 800 με 1000 ευρώ για να τους εκδώσει τις πλαστές άδειες οδήγησης. Αφού παρέδιδαν τα συγκεκριμένα ποσά, οι αιτήσεις τους μεταφέρονταν σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών, οι οποίες τα παρέδιδαν σε υπάλληλο Κέντρου του Πολίτη (Κ.Ε.Π.Ο.), που με τη σειρά της εξέδιδε τις άδειες, ασχέτως εάν τα στοιχεία που είχε ενώπιόν της ήταν ελλιπή.

Ακολούθως, οι αλλοδαποί μπορούσαν να εργαστούν ως ντελιβεράδες σε ταχυφαγεία, αφού σε όσες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι έγινε πλαστογραφία, όλοι ήταν υπάλληλοι στον συγκεκριμένο κλάδο.

Την κομπίνα αποκάλυψε υπεύθυνη του Κ.Ε.Π.Ο., αφότου διαπίστωσε ότι οι παρατυπίες στα χαρτιά προσώπων που τους εκδίδονταν άδειες γίνονταν από την συγκεκριμένη υπάλληλο. Αφού λοιπόν ενημέρωσε τις Αρχές, εκείνες με τη σειρά τους εξέτασαν τα στοιχεία και κατέληξαν πως σε τουλάχιστον είκοσι περιπτώσεις οι αλλοδαποί που είχαν άδεια οδήγησης ήταν παράνομοι και δεν δικαιούνταν να κατέχουν τη συγκεκριμένη άδεια.

Για την υπόθεση συνεχίζουν να καταζητούνται δεκαοκτώ πρόσωπα που κατέχουν πλαστή άδεια και τα οποία δεν κατέστη ακόμη δυνατό να εντοπιστούν, ενώ την ίδια ώρα οι Αρχές στη Λεμεσό άρχισαν ελέγχους από ομάδα που συστάθηκε για να διερευνήσουν κατά πόσον υπάρχουν κι άλλοι ντελιβεράδες που κατέχουν τις ίδιες άδειες.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον οποιουδήποτε άλλου προσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστησαν κομπίνα με πλαστές άδειες οδήγησης-Χειροπέδες σε δημόσια υπάλληλο, καταζητούνται άλλοι 18

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα