Tαρίφα μέχρι 1000 ευρώ για τις πλαστές άδειες οδήγησης-Η μαρτυρία που έκαψε το κύκλωμα

Μεγάλη μπάζα φαίνεται ότι έκανε το κύκλωμα που έστησε κομπίνα με πλαστές άδειες οδήγησης στην επαρχία Λεμεσού και κατάφερε να εκδώσει τουλάχιστον είκοσι τέτοιες, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από αλλοδαπούς, οι οποίοι ήθελαν απεγνωσμένα μια δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστησαν κομπίνα με πλαστές άδειες οδήγησης-Χειροπέδες σε δημόσια υπάλληλο, καταζητούνται άλλοι 18

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το καλοστημένο κύκλωμα δρούσε στη Λεμεσό, χωρίς να αποκλείεται να είχε επεκταθεί και σε άλλες πόλεις, κάτι το οποίο θα διαφανεί από τη διερεύνηση της υπόθεσης και όπως φαίνεται χρέωνε αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες 800 με 1000 ευρώ για να τους εκδώσει τις πλαστές άδειες.

Οι αλλοδαποί, φαίνεται να κατέβαλλαν τα τεράστια ποσά και στη συνέχεια οι αιτήσεις τους, που όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ήταν ελλιπείς, μεταφέρονταν σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών, οι οποίες τα παρέδιδαν σε συγκεκριμένη υπάλληλο Κέντρου του Πολίτη (Κ.Ε.Π.Ο.), η οποία εξέδιδε τις άδειες, ασχέτως εάν τα στοιχεία που είχε ενώπιόν της ήταν ελλιπή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακολούθως, οι αλλοδαποί μπορούσαν να εργαστούν ως ντελιβεράδες σε ταχυφαγεία, αφού σε όσες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι έγινε πλαστογραφία, όλοι ήταν υπάλληλοι στον συγκεκριμένο κλάδο, χωρίς μάλιστα να είχαν παρακαθίσει ούτε σε ένα μάθημα οδήγησης ή τουλάχιστον να γνωρίζουν τα σήματα τροχαίας, όπως ανέφερε στον REPORTER αρμόδια πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κομπίνα με άδειες οδήγησης-Ποινική έρευνα και σε διαθεσιμότητα τρείς δημόσιοι υπάλληλοι

Τους έκαψε υπεύθυνη ΚΕΠΟ

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η κομπίνα αποκαλύφθηκε όταν υπεύθυνη του Κ.Ε.Π.Ο. που ανακάλυψε την κομπίνα και διαπίστωσε ότι οι παρατυπίες στα χαρτιά προσώπων που τους εκδίδονταν άδειες γίνονταν από την ίδια υπάλληλο, σε όλες τις περιπτώσεις.

Αφού ενημέρωσε τις Αρχές, εκείνες με τη σειρά τους εξέτασαν τα στοιχεία και κατέληξαν πως σε τουλάχιστον είκοσι περιπτώσεις οι αλλοδαποί που είχαν άδεια οδήγησης ήταν παράνομοι και δεν δικαιούνταν να κατέχουν τη συγκεκριμένη άδεια.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές δεν αποκλείουν το κύκλωμα να έχει επεκτείνει κι άλλο τα πλοκάμια του και να προκύψουν επιπλέον στοιχεία στη συνέχεια που να δείχνουν ότι πλαστές άδειες εκδόθηκαν και σε άλλα πρόσωπα. Για το λόγο αυτό η Αστυνομία αποφάσισε να συστήσει ομάδα που θα προβαίνει σε στοχευμένους ελέγχους αδειών διανομέων φαγητού που εδράζονται αρχικά στη Λεμεσό.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί για την υπόθεση μια δημόσια υπάλληλος, ένας 57χρονος που απασχολείτο στην παροχή υπηρεσιών, ένας 65χρονος που εργαζόταν επίσης στον ίδιο κλάδο, ως επίσης και η 43χρονη υπάλληλο υπάλληλος του Κ.Ε.Π.Ο.

Οι Αρχές πέρασαν εξάλλου χειροπέδες και σε πέντε αλλοδαπούς, ενώ καταζητούνται τουλάχιστον άλλοι 18 αλλοδαποί.

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην έξοδο της Μοσφιλωτής
Ικανοποίηση Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας