Tαρίφα μέχρι 1000 ευρώ για τις πλαστές άδειες οδήγησης-Η μαρτυρία που έκαψε το κύκλωμα

Μεγάλη μπάζα φαίνεται ότι έκανε το κύκλωμα που έστησε κομπίνα με πλαστές άδειες οδήγησης στην επαρχία Λεμεσού και κατάφερε να εκδώσει τουλάχιστον είκοσι τέτοιες, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από αλλοδαπούς, οι οποίοι ήθελαν απεγνωσμένα μια δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστησαν κομπίνα με πλαστές άδειες οδήγησης-Χειροπέδες σε δημόσια υπάλληλο, καταζητούνται άλλοι 18

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το καλοστημένο κύκλωμα δρούσε στη Λεμεσό, χωρίς να αποκλείεται να είχε επεκταθεί και σε άλλες πόλεις, κάτι το οποίο θα διαφανεί από τη διερεύνηση της υπόθεσης και όπως φαίνεται χρέωνε αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες 800 με 1000 ευρώ για να τους εκδώσει τις πλαστές άδειες.

Οι αλλοδαποί, φαίνεται να κατέβαλλαν τα τεράστια ποσά και στη συνέχεια οι αιτήσεις τους, που όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ήταν ελλιπείς, μεταφέρονταν σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών, οι οποίες τα παρέδιδαν σε συγκεκριμένη υπάλληλο Κέντρου του Πολίτη (Κ.Ε.Π.Ο.), η οποία εξέδιδε τις άδειες, ασχέτως εάν τα στοιχεία που είχε ενώπιόν της ήταν ελλιπή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακολούθως, οι αλλοδαποί μπορούσαν να εργαστούν ως ντελιβεράδες σε ταχυφαγεία, αφού σε όσες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι έγινε πλαστογραφία, όλοι ήταν υπάλληλοι στον συγκεκριμένο κλάδο, χωρίς μάλιστα να είχαν παρακαθίσει ούτε σε ένα μάθημα οδήγησης ή τουλάχιστον να γνωρίζουν τα σήματα τροχαίας, όπως ανέφερε στον REPORTER αρμόδια πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κομπίνα με άδειες οδήγησης-Ποινική έρευνα και σε διαθεσιμότητα τρείς δημόσιοι υπάλληλοι

Τους έκαψε υπεύθυνη ΚΕΠΟ

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η κομπίνα αποκαλύφθηκε όταν υπεύθυνη του Κ.Ε.Π.Ο. που ανακάλυψε την κομπίνα και διαπίστωσε ότι οι παρατυπίες στα χαρτιά προσώπων που τους εκδίδονταν άδειες γίνονταν από την ίδια υπάλληλο, σε όλες τις περιπτώσεις.

Αφού ενημέρωσε τις Αρχές, εκείνες με τη σειρά τους εξέτασαν τα στοιχεία και κατέληξαν πως σε τουλάχιστον είκοσι περιπτώσεις οι αλλοδαποί που είχαν άδεια οδήγησης ήταν παράνομοι και δεν δικαιούνταν να κατέχουν τη συγκεκριμένη άδεια.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές δεν αποκλείουν το κύκλωμα να έχει επεκτείνει κι άλλο τα πλοκάμια του και να προκύψουν επιπλέον στοιχεία στη συνέχεια που να δείχνουν ότι πλαστές άδειες εκδόθηκαν και σε άλλα πρόσωπα. Για το λόγο αυτό η Αστυνομία αποφάσισε να συστήσει ομάδα που θα προβαίνει σε στοχευμένους ελέγχους αδειών διανομέων φαγητού που εδράζονται αρχικά στη Λεμεσό.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί για την υπόθεση μια δημόσια υπάλληλος, ένας 57χρονος που απασχολείτο στην παροχή υπηρεσιών, ένας 65χρονος που εργαζόταν επίσης στον ίδιο κλάδο, ως επίσης και η 43χρονη υπάλληλο υπάλληλος του Κ.Ε.Π.Ο.

Οι Αρχές πέρασαν εξάλλου χειροπέδες και σε πέντε αλλοδαπούς, ενώ καταζητούνται τουλάχιστον άλλοι 18 αλλοδαποί.

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων