Τρέχουν να αγοράσουν το κρέας για το πασχαλινό τραπέζι οι πολίτες-Αυξημένοι φόβοι για ελλείψεις

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος και οι γιορτινές ημέρες του Πάσχα ολοένα και πλησιάζουν και οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεχυθεί στην αγορά, για να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Αυτό γίνεται σε μία περίοδο που πάνω από την αγορά πλανάται ο φόβος για αύξηση των τιμών, καθώς επίσης και το γεγονός ότι ενδεχομένως να παρουσιαστούν ελλείψεις στα κρέατα, κάτι που ώθησε αρκετούς να προμηθευτούν ήδη το κρέας τους και να το φυλάξουν στους καταψύκτες τους.

Η κίνηση στην αγορά, αυτή τη στιγμή, είναι αυξημένη, όπως συμβαίνει και σε άλλες παρόμοιες περιστάσεις, ειδικά όσο πλησιάζουν μεγάλες γιορτινές ημέρες, με τον κόσμο να προετοιμάζεται για εκείνες τις ημέρες, γεμίζοντας τα ψυγεία τους με τα απαραίτητα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το γεγονός ότι είναι αρχή του μηνός και οι τσέπες είναι γεμάτες.

Από την άλλη, πλανάται και ο φόβος ότι ενδεχομένως να αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές του κρέατος, κάτι που οδηγεί τους πολίτες να προετοιμάζονται όσο το δυνατό γρηγορότερα. Εντούτοις και στην παρούσα φάση, οι τιμές είναι ήδη στα ύψη, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές.

«Αυτή τη στιγμή, οι τιμές είναι 25-30% πιο ψηλά, σε σχέση με πέρσι και ίσως, όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα να αυξηθούν οι τιμές. Εμείς πιέζουμε να κρατήσουμε τις τιμές στο επίπεδο που είναι σήμερα και να μην αυξηθούν, επειδή μας ενδιαφέρει να μπορούν να αγοράσουν κρέας ο κόσμος της μικρομεσαίας τάξης», εξήγησε στον REPORTER ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Κύπρου, Κώστας Λειβαδιώτης.

Ουσιαστικά, οι τιμές που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, όσον αφορά στο κρέας είναι:

-Αρνί: 12-13 ευρώ το κιλό και είναι αυξημένο σε σχέση με τα 9-10 ευρώ πέρσι ΚΑΙ 7-8 ευρώ τα προηγούμενα χρόνια

-Κοτόπουλο: 5 ευρώ το κιλό και είναι αυξημένο σε σχέση με τα 4 ευρώ το κιλό το 2022

-Χοιρινό: 6 ευρώ το κιλό και είναι αυξημένο σε σχέση με τα 5 ευρώ το κιλό το 2022

-Μοσχάρι: 12 ευρώ το κιλό και είναι αυξημένο σε σχέση με τα 9 ευρώ το κιλό το 2022

«Ο κόσμος δεν κρατεί να περάσει, γι’ αυτό αγοράζει από τώρα το κρέας του για τις ημέρες του Πάσχα. Εμείς, ως Σύνδεσμος, θέλουμε να ρωτήσουμε την Κυβέρνηση, αφού επιχορηγεί το ρεύμα, για ποιο λόγο δεν επιχορηγεί και τις τροφές των ζώων; Έτσι, θα είναι λιγότερο το κόστος για τους καταναλωτές, αφού θα είναι λιγότερα τα έξοδα για τους προμηθευτές».

Αυξημένοι οι φόβοι για ελλείψεις

Στο μεταξύ, αυξημένοι είναι και οι φόβοι για ελλείψεις στα κρέατα, ειδικά όσο πλησιάζουν οι μέρες που όλοι θα σπεύσουν στις αγορές για να προμηθευτούν, με αποτέλεσμα να είναι αυξημένη η κινητικότητα στις υπεραγορές την παρούσα στιγμή. Πάντως, σημαντικό ρόλο στους παράγοντες που οι φόβοι είναι αυξημένοι, όσον αφορά στις ελλείψεις, παίζουν και τα κιλά του ζώου, με αποτέλεσμα είναι αυξημένη η τιμή, αφού πρόκειται για μικρά κατσικάκια και αρνιά.

Δειτε Επισης

Ενώπιον Παναγιώτου η σύμβαση στην οικοδομική-Επίσπευση διαδικασίας ζητούν ΣΕΚ-ΠΕΟ
Πρόταση Τσίγκη για έντονες σημάνσεις σε σταθερές και κινητές κάμερες-«Εντός 60 ημερών αν εκλεγώ»
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχής η Ημερίδα Άσκησης και Προσφοράς για τους Μικρούς Ήρωες
Η ανακοίνωση του Υπ. Άμυνας για στολές, ιατρικές εξετάσεις και επιλογή βαθμοφόρων για τους στρατεύσιμους
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Ζητούν μέτρα και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι οδηγοί ΤΑΞΙ-Καταγγέλλουν παρανομίες στα αεροδρόμια
Η ευκαιρία των ΣΥΟΠ για μονιμοποίηση, οι γραπτές εξετάσεις και το αγκάθι για όσους μείνουν… ανεξεταστέοι
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ανταλλαγή καλών πρακτικών ΤΝ για πολιτισμό πρότεινε η Κασσιανίδου στις Βρυξέλλες
Τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς εξετάζει η Βουλή