Οι πληροφορίες για απειλές από Κεντρικές και οι χειρισμοί των Αρχών στην επικοινωνιακή σκακιέρα

Τις τελευταίες ώρες, τα σενάρια γύρω από συγγενικό πρόσωπο της Προέδρου της Βουλής, δίνουν και παίρνουν, με την Αννίτα Δημητρίου, να προβαίνει σε καταγγελία στην Αστυνομία για fake news. Το τι γράφτηκε είναι ένα, οι απειλές όμως κατά κρατικών αξιωματούχων και η διερεύνηση τους, είναι ένα άλλο διαφορετικό ζήτημα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε από τον Αρχηγό Αστυνομίας για απειλές που προέρχονται από τις Κεντρικές Φυλακές. Απειλές, οι οποίες, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στράφηκαν και προς άλλους αξιωματούχους και συγγενικά τους πρόσωπα.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τις απειλές προς την πρόεδρο της Βουλής, έκαναν την εμφάνιση τους αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ενέπλεκαν συγγενικό πρόσωπο της κας. Δημητρίου με σύλληψη για ναρκωτικά. Αναρτήσεις που ξεκάθαρα απαντήθηκαν από την Αννίτα Δημητρίου αλλά και από την Αστυνομία η οποία έκανε λόγο για fake news. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, στην πορεία άλλαξαν και οι συγκεκριμένες αναρτήσεις, που πλέον δεν αναφέρονται στην Πρόεδρο της Βουλής.

Η δεύτερη και πλέον σημαντική πτυχή, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την πρόεδρο της Βουλής, αλλά με την Αστυνομία και τους χειρισμούς της, για τις πληροφορίες που έφτασαν, σε σχέση με απειλές κατά κρατικών αξιωματούχων και συγγενικών τους προσώπων.

Κρατικοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν πως οι απειλές προέρχονται από τις Κεντρικές Φυλακές, ωστόσο για αυτή την υπόθεση, η ταχύτητα των διαρροών από την Αστυνομία ήταν χαμηλής έντασης, σε σχέση με άλλες περιπτώσεις όπου από την πρώτη στιγμή φωτογραφίζονταν ύποπτοι και δημιουργείτο συγκεκριμένο κλίμα, ανεξαρτήτως εάν στο τέλος δεν υπήρχαν καν συλλήψεις. Σε αυτή την αλλαγή στρατιγικής, ενδεχομένως να διαδραμάτισε ρόλο το γεγονός πως πλέον στο πηδάλιο των Κεντρικών Φυλακών βρίσκεται Αξιωματικός της Αστυνομίας και μια τέτοια διαρροή, επικοινωνιακά, αν μιλούσαμε για οργάνωση τέτοιου εγκλήματος από τις Κεντρικές την ώρα που ο έλεγχος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, τότε θα λειτουργούσε εις βάρος της, αφού στην εξίσωση πλέον δεν βρίσκεται η Άννα Αριστοτέλους.

Έτσι επικράτησε ομερτά για αυτή την υπόθεση, μέχρι που μια ανάρτηση στα social media έβαλε φωτιά, ενώ το σενάριο να κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι για λόγους ασφαλείας, ήρθε να ανατραπεί, αφού η ίδια η Αστυνομία με ανακοίνωση της, δεν περιορίστηκε στο να διαψεύσει τις φήμες, αλλά φρόντισε να ενημερώσει άπαντες ότι μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, λήφθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Κάτι που ενδεχομένως να μπορούσε να αποφευχθεί, όπως μας αναφέρθηκε από πηγές, δεδομένου πως μιλούμε για λεπτά και ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν κρατικούς αξιωματούχους και τις οικογένειες τους και δεν θα έπρεπε να τυγχάνουν δημόσιας συζήτησης.

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, μετά τις καταγγελίες της Αννίτας, ανέφερε το εξής: «Στη βάση αξιολόγησης πληροφοριών οι οποίες κρίθηκαν ως αξιόπιστες, η Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας τόσο για την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου όσο και για μέλη του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος».

Η Αστυνομία έκανε λόγο για αξιόπιστες πληροφορίες, για τις οποίες επίσης ενημέρωσε κρατικούς αξιωματούχους. Πληροφορίες, οι οποίες δεν άργησαν να διαρρεύσουν και οι οποίες, σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχαν, προέρχονται από τις Κεντρικές Φυλακές.

Δεδομένου πως η Αστυνομία μίλησε για πληροφορίες που κρίθηκαν αξιόπιστες, εξού και λήφθηκαν μέτρα ασφαλείας, θα ανέμενε κανείς πως θα υπήρχαν άμεσες ενέργειες, προτού οι πληροφορίες γίνουν γνωστές μέχρι και στον τελευταίο, αφού όπως πολλές φορές είπε η Αστυνομία, είναι πολύ σημαντικό στις έρευνες, το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Εντούτοις, σύμφωνα με ενημέρωση, δεν πραγματοποιήθηκαν από οποιεσδήποτε έρευνες και δεν εκδόθηκαν εντάλματα, ωστόσο υπήρξε ενημέρωση προς τον αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών, Ιωάννη Καπνουλλά, για ύπαρξη κινητών.

Η Αστυνομία, αν και μίλησε για αξιόπιστες πληροφορίες, δεν έχει στα χέρια της επαρκής μαρτυρίας, ενώ την ίδια ώρα, με νεώτερες δηλώσεις του στον Άλφα, ο εκπρόσωπος Τύπου είπε πως «πρόκειται για πληροφορία και προσπαθούμε να την διερευνήσουμε, εάν ευσταθεί, από πού προέρχεται και οτιδήποτε αφορά αυτή την πληροφορία». Πρόσθεσε μάλιστα πως «υπάρχει μια κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να μεταφραστεί σε μαρτυρία ώστε να υπάρχει κάτι χειροπιαστό».

Αναμφίβολα, πρόκειται για σοβαρές αναφορές, οι οποίες έχουν να κάνουν με θέματα ασφάλειας, και ανάλογες σοβαρές θα πρέπει να είναι και οι ενέργειες των Αρχών, οι οποίες δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από την επικοινωνιακή σκακιέρα. Σε περίπτωση που η Αστυνομία, όπως είπε αρχικά, θεωρεί πως οι πληροφορίες είναι αξιόπιστες, θα έπρεπε να προσπεράσει τα οποιαδήποτε εμπόδια και να ενεργήσει άμεσα, με ότι αυτό συνεπάγεται, δεδομένου πως στο κάδρο βρίσκεται η δεύτερη σε τάξη αξιωματούχος, και όχι διατυμπανίζοντας μέτρα, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις ως προς τις απειλές και ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές, διαχωρίζοντας την κατάσταση με ερασιτεχνισμό και σκορπώντας τον πανικό σε ολόκληρη την οικογένεια της Αννίτας Δημητρίου.

Από την άλλη, με βάση την πληροφορία, ορθός λήφθηκαν μέτρα, ωστόσο οι χειρισμοί των αρχών θα έπρεπε να ήταν διακριτικοί, μέχρι να εξακριβωθεί η ποιότητα της.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρα που λήφθηκαν, όπως ξεκαθαρίστηκε, δεν έχουν καμία σχέση με την ανάρτηση που κυκλοφόρησε και για την οποία η Αννίτα Δημητρίου προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Δειτε Επισης

Συνδέθηκε με δώδεκα υποθέσεις εμπρησμού κατοικιών και οχημάτων ο δεσμοφύλακας των Κεντρικών
Χειροπέδες σε 63χρονο για τους πυροβολισμούς εναντίον οχήματος στο Ζακάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Το επεισόδιο μεταξύ δημάρχου και δημοτικού συμβούλου στη Δρομολοξιά
Στο κελί για μια ημέρα οι τρεις ανήλικοι για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Κατήγγειλε σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ-Έδωσε στοιχεία στις Αρχές
Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τη συμπλοκή στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν δύο όπλα
Η μεταβολή της εκδοχής του πληροφοριοδότη για «Δημητρούι» πιθανόν ξανά στο Εφετείο-Υπό κράτηση και οι εννέα
Ζημιές στο όχημα Δημοτικού Σύμβουλου του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά (pics)
Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο Δημοτικό Λιβαδιών-Φωτιές, σπασμένα τζάμια και σοβαρές ζημιές (pics)