Απαιτούσαν μηνιάτικο δύο χιλιάδες ευρώ για προστασία αλλιώς... «θα έχει πόλεμο»

Διάταγμα κράτησης για περίοδο έξι ημερών εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 38χρονου, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για υπόθεση εκβιασμού και απαίτηση χρημάτων με απειλές, με την Αστυνομία να ψάχνει συνεργούς του.

Της χθεσινοβραδινής σύλληψης του υπόπτου είχε προηγηθεί καταγγελία στο ΤΑΕ Λεμεσού, από 33χρονο, σύμφωνα με τον οποίον, στις 14 Μαρτίου, ο 38χρονος τον επισκέφθηκε, μαζί με ένα ακόμη πρόσωπο, στο μηχανουργείο που διατηρεί και του ζήτησε να καταβάλει χρηματικό ποσό 2 χιλιάδων ευρώ, κάθε μήνα, για την παροχή προστασίας στο υποστατικό του. Ο ύποπτος φέρεται να ανέφερε ότι ενεργούσε εκ μέρους τρίτου προσώπου και θα έπρεπε να πληρώσει για την ασφάλεια του στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, του ανέφερε πως θα πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα το εν λόγω ποσό, σε αντίθετη περίπτωση, όπως του ανέφεραν, «θα είχαν πόλεμο και θα έχει πρόβλημα».

Στις 16 Μαρτίου επικοινώνησε τηλεφωνικά, με τον 33χρονο, άγνωστος του άντρας, ο οποίος του ανέφερε πως πρέπει να έχουν συνάντηση για να συζητήσουν, χωρίς ωστόσο να του αναφέρει τον λόγο. Ο ύποπτος άντρας φέρεται να συνδέεται με τον 38χρονο και τις απειλές που ο τελευταίος φέρεται να εξέφρασε κατά του παραπονούμενου.

Ο 33χρονος προχώρησε σε καταγγελία και εναντίον του 38χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Ο ύποπτος συνελήφθη χθες βράδυ από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και το πρωί οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο διέταξε την 6ήμερη προσωποκράτηση του.

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών