Δεν δείχνουν πολιτικά κίνητρα οι έρευνες για τον εμπρησμό στο οίκημα της ΕΔΕΚ Τσιακκιλερού

Μπορεί οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να έδειξαν κακόβουλη ενέργεια σε σχέση με την φωτιά που ξέσπασε στο οίκημα της ΕΔΕΚ στον συνοικισμό Τσιακκιλερου στη Λάρνακα, ωστόσο από περεταίρω εξετάσεις των Αρχών, δεν φαίνεται να προκύπτει πως τα κίνητρα ήταν πολιτικά, αντιθέτως στρέφονται προς διαφορετική κατεύθυνση.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, από τις έρευνες έχει επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για εμπρησμό, εντούτοις, με βάση τα όσα προκύπτουν, πίσω από την φωτιά ενδεχομένως να εμπλέκονται νεαροί που «δραστηριοποιούνται» ενόψει του Πάσχα.

Και αυτό διότι, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μαρτυρία που να δείχνει πως πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια με πολιτικά κίνητρα, ενώ στην εξίσωση αυτή, έρχεται να προστεθεί το γεγονός πως πρόκειται για οίκημα που ήταν εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια, αφού διακόπηκε η λειτουργία της Τοπικής Οργάνωσης της ΕΔΕΚ. Στο γεγονός αυτό, ότι δηλαδή το οίκημα ήταν εγκαταλελειμμένο, αναφέρθηκε και επίσημα στην ανακοίνωση της η Πυροσβεστική.

Κάτι που επιβεβαιώνουν και πληροφορίες από την περιοχή, ωστόσο δεν αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΕΚ, εξού και ο εμπρησμός έλαβε πολιτικές διαστάσεις. Ωστόσο, αρμόδια πηγή θέλησε να αναφέρει πως μέχρι στιγμής, με βάση τα στοιχεία, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, όμως, όπως ανέφερε, οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό των εντοπισμό των δραστών.

Βέβαια, αντίθετη φαίνεται να είναι η θέση της ΕΔΕΚ, αφού σε ανακοίνωση που εξέδωσε το περασμένο Σάββατο, εξέφραζε τη βεβαιότητα πως πίσω από την άνανδρη, όπως τη χαρακτήρισε, ενέργεια εμπρησμού, «κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες, όπως και στον εμπρησμό των κεντρικών γραφείων του κόμματος μας». Μάλιστα στο τέλος της ανακοίνωσης αναφερόταν πως, «η ΕΔΕΚ δεν θα λιποψυχήσει μπροστά σε μασκοφόρους του πολιτικού υπόκοσμου».

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί