Σταυρό και καδένα από τάμα έκλεψε από την εκκλησία ο 27χρονος-Προέβη σε υπόδειξη σκηνών

Υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα διάρκειας πέντε ημερών τέθηκε σήμερα άντρας ηλικίας 27 ετών, για σκοπούς διερεύνησης δύο υποθέσεων διαρρήξεων Εκκλησίας, που διαπράχθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην επαρχία Πάφου. Από την Εκκλησία είχαν κλαπεί ένας Σταυρός και μία καδένα, που αποτελούσαν αφιερωμένο τάμα από πιστούς, καθώς και χρηματικό ποσό που βρισκόταν στον χώρο του Ιερού Ναού.

Οι δύο διαρρήξεις διαπράχθηκαν τις προηγούμενες μέρες και είχαν καταγγελθεί στο ΤΑΕ Πάφου. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, από την Εκκλησία είχαν κλαπεί ένας Σταυρός και μία καδένα λαιμού, καθώς και χρηματικό ποσό κοντά στα 200 ευρώ.

Λίγο πριν τις 3.00 χθες το απόγευμα, πολίτης είδε και αναγνώρισε τον φερόμενο δράστη των διαρρήξεων, να βρίσκεται εξωτερικά της Εκκλησίας και αφού τον περιόρισε στο σημείο, ενημερώθηκε σχετικά η Αστυνομία. Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν για εξετάσεις στο σημείο, όπου τους υποδείχθηκε ο ύποπτος, άντρας ηλικίας 27 ετών.

Αφού τα μέλη της Αστυνομία υπέβαλαν σε έλεγχο τον 27χρονο, εντόπισαν σε σακίδιο που αυτός είχε στην κατοχή του, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου ταμπλέτα, ένα φορητό ηχείο, και μία συσκευή φόρτισης. Για την κατοχή τους ο ύποπτος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις και εγέρθηκαν υποψίες ότι αυτά πιθανόν να αποτελούν προϊόν κλοπής. Επίσης στην κατοχή του υπόπτου τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν ένα μαχαίρι και μικρό χρηματικό ποσό.

Ο ύποπτος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της μαχαιροφορίας, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και με δικαστικό ένταλμα, για σκοπούς διερεύνησης των δύο υποθέσεων διάρρηξης και κλοπής, καθώς και υπόθεσης παράνομης κατοχής περιουσίας. Ανακρινόμενος αυτός φέρεται να ομολόγησε τις δύο διαρρήξεις της εκκλησίας.

Το πρωί σήμερα, μετά τη δικαστική διαδικασία έκδοσης διατάγματος προσωποκράτησης του, ανακρινόμενος ο 27χρονος προέβη σε υποδείξεις σκηνών. Κατά τις έρευνες ανευρέθηκαν ο Σταυρός και η καδένα που φέρεται να είχαν κλαπεί από την Εκκλησία.

Το ΤΑE Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δειτε Επισης

Στο Μακάρειο για νοσηλεία ο δωδεκάχρονος που παρασύρθηκε στη Λεμεσό
Ανησυχεί ο Σύνδεσμος Προστασίας Πληροφοριών για τον χειρισμό των κυβερνοεπιθέσεων
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία
Κακόβουλα τέθηκε η πυρκαγιά σε όχημα στην Αραδίππου-Διερευνώνται οι ισχυρισμοί
Στο νοσοκομείο δωδεκάχρονο παιδί που παρασύρθηκε ενώ διασταύρωνε
Αντιδράσεις αστυνομικών για την επανασύσταση Ουλαμού Λαθροθηρίας-«Έχουμε πρόβλημα με τις παράγκες»
Συμβουλές ΕΤΕΚ για προστασία από κυβερνοεπιθέσεις-Οι κωδικοί, τα αρχεία και τα αντίγραφα
Διαμαρτυρία του Κυπροκουρδικού Συνδέσμου-Καταγγέλλει υιοθέτηση της τουρκικής ρητορικής
Κουκουλοφόροι παρενόχλησαν το λεωφορείο της Πέγειας
Εικόνες από τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στην κατοχή της 33χρονης στο αεροδρόμιο