Κήρυξε την έναρξη του Μαραθωνίου και δεσμεύτηκε να τρέξει του χρόνου ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κήρυξε σήμερα το πρωί την έναρξη του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού, που έγινε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την έναρξη του Μαραθωνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «συγχαίρω του διοργανωτές, αυτός είναι ο 11ος Μαραθώνιος που γίνεται, χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιους είδους εκδηλώσεις.

Σημειώνω ότι υπάρχουν 3 χιλιάδες συμμετοχές από 70 χώρες, πέραν των συμπατριωτών μας, και σαφώς πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο σε τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα που έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού στηρίζουν την προσπάθεια του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Και φυσικά να σημειώσω τη σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και τη διαχρονική στήριξη του ΟΠΑΠ σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις», είπε ο Πρόεδρος, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Δημήτρη Αλετράρη.

Ερωτηθείς είπε «σαφώς θα προτιμούσα να τρέξω, το έκανα στο παρελθόν και υπόσχομαι ότι θα το κάνω και του χρόνου».

Σε ερώτηση με ποια ομάδα θα τρέξει, είπε «μπορώ να μπω σε πολλές ομάδες όπως αποδείχθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία. Θα ενθαρρύνω κάποιους από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να τρέξουμε μαζί».

Σε ερώτηση αν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου μπορούν να τρέξουν μαραθώνιο ή αγώνα ταχύτητας, ο Πρόεδρος είπε ότι «σίγουρα (η πολιτική) είναι μαραθώνιος και γενικότερα η πολιτική δεν είναι αγώνας 100 μέτρων. Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα προετοιμαστούν αυτό τον χρόνο για να είναι σε θέση του χρόνου να ανταπεξέλθουν τουλάχιστον στα 5 χιλιόμετρα».

Δειτε Επισης

Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Φως στα αίτια θανάτου του 17χρονου θα δώσει η νεκροτομή-Πάει Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης
Πώς περνούν οι καρδινάλιοι τις ημέρες τους πριν το Κονκλάβιο-Τα λικέρ από το μίνι μπαρ και τα κόλπα
Η εξήγηση πίσω από το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μπλάκ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Πρωτοφανές μπλακ άουτ παρέλυσε Ισπανία και Πορτογαλία-Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Στους 65 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο Μπαντάρ Αμπάς
Εντοπίστηκε η 16χρονη τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στη Λεμεσό
Κατάφεραν να εξαπατήσουν εταιρεία στη Λεμεσό και να αποσπάσουν πάνω από 640 χιλ. ευρώ
Ανακοίνωσε την έναρξη της υποβολής ενστάσεων η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου της ΕΔΕΚ
Εγένετο Δημοκρατική Αλλαγή-Εγκρίθηκε η Πολιτική Διακήρυξη του νέου κόμματος