Σε αναμμένα κάρβουνα τα επιτελεία των υποψηφίων-Πήραν φωτιά τηλέφωνα και sms

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τα επιτελεία των δύο βασικών υποψηφίων λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των καλπών, έχοντας ενώπιον τους τα πρώτα δεδομένα από τους ψηφοφόρους του πρωινού και γνωρίζοντας πως η κινητοποίηση του απογεύματος είναι αυτοί που γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.   

Ένα βασικό δεδομένο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και που ενδεχομένως να αποτελεί βαρόμετρο για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος, δεν είναι άλλο από την αυξημένη, έστω και οριακά προσέλευσης μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι. Η προσοχή των επιτελείων και των κομμάτων που τον στηρίζουν, σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα, στρέφεται προς δύο κατευθύνσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα άκρα η κόντρα Αναστασιάδη με Κληρίδου-«Αχθοφόρος ενός μεγάλου ονόματος»

Η πρώτη αφορά τους ψηφοφόρους των κομμάτων που τους στηρίζουν και η προσπάθεια δεν είναι άλλη από το να υπάρξει όσο το δυνατό μεγαλύτερη συσπείρωση, ακόμα και μεγαλύτερη κι από αυτή της προηγούμενης εβδομάδας. Η δεύτερη, η οποία ενδέχεται να είναι και αυτή που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα, αφορά τη στόχευση των ψηφοφόρων των χαμένων του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών και ειδικά των ψηφοφόρων του Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Δεδομένων και των όσων συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα εντός του Δημοκρατικού Συναγερμού και της διάστασης απόψεων, τόσο ανάμεσα στην ηγεσία και τα μέλη του κόμματος όσο και ανάμεσα στα στελέχη της Κυβέρνησης, κανείς δεν μπορεί να τολμήσει με σιγουριά κάποια πρόβλεψη για το προς τα που θα κινηθούν και πώς θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Αυτό που διαφαίνεται και θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο είναι πως οι Συναγερμικοί ψηφοφόροι του Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν γύρισαν την πλάτη στον δεύτερο γύρο των εκλογών και έχουν άποψη η οποία θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα μηνύματα Μαυρογιάννη-Χριστοδουλίδη μετά τη ψήφο τους

Ταυτόχρονα ιδιαίτερη προσοχή δίδεται και σε εκείνους τους ψηφοφόρους που την πρώτη Κυριακή επέλεξαν έναν εκ των μικρότερων υποψηφίων. Άλλωστε με κάποιους από αυτούς να έχουν ανακοινώσει δημόσια την επιλογή τους για τον δεύτερο γύρο, παρατηρείται και σε αυτό το επίπεδο ιδιαίτερη κινητοποίηση, έτσι ώστε να υπάρξει μαζική στήριξη της επιλογής που έκαναν. 

Σε αυτό το πλαίσιο, από το πρωί, αλλά ειδικά μετά το διάλειμμα μιας ώρας τα επιτελεία των δύο υποψηφίων, εργάζονται εντατικά και μέσω τηλεφώνων και μηνυμάτων, προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεσηκώσουν τους πολίτες για να πάνε στην κάλπη και να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ τους, τη στιγμή μάλιστα που ήταν αναμενόμενο ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο είναι αναστρέψιμες. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι από το πρωί παρατηρούνται και καταγγέλλονται στην αρμόδια Επίτροπο, πολλές παραβιάσεις της Νομοθεσίας, με όχληση πολιτών από επιτελεία και πολιτικούς, είτε μέσω τηλεφώνων, είτε μέσω γραπτών μηνυμάτων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκκληση για συμμετοχή και ενότητα-Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα οι αρχηγοί

Πάντως στην αύξηση της προσέλευσης βοηθά ιδιαίτερα και ο καιρός, αφού η σαφώς διαφορετική εικόνα από την περασμένη Κυριακή, όταν επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα, η σημερινή ημέρα είναι ιδανική για να συνδυάσουν οι πολίτες την άσκηση του εκλογικού τους καθήκοντος με μια βόλτα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανήλθε η Κληρίδου-«Σε λίγες μέρες πάει σπίτι του, έχει καιρό που φθείρεται»

Δειτε Επισης

Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού βάσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκδήλωση στη Λευκωσία
N. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Πρόεδροι Ζαμβίας, Μοζαμβίκης και Μποτσουάνας στηρίζουν προσπάθειες λύσης Κυπριακού