Ο Μαρίνος Σιζόπουλος ψεύδεται συνειδητά-Κατάθεση κορυφαίας ύβρεως για τη Δικαιοσύνη

Η Δικαιοσύνη θέλει δύναμη να την αντέξεις. Όπως άλλωστε και η Δημοκρατία.

Ενώ υπάρχουν ηχηρές αποφάσεις του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας από τον Οκτώβριο του 2021 οι οποίες καταδικάζουν τις ενέργειες του κ. Σιζόπουλου και ακυρώνουν εκλογικές διαδικασίες στην ΕΔΕΚ, ενώ ήδη από τον Νοέμβριο του 2021 υφίστανται και παραμένουν ισχυρά ενδιάμεσα δικαστικά διατάγματα που στηλιτεύουν αμφίβολης νομιμότητας εκλογικές διαδικασίες και απαγορεύουν την χρήση του μητρώου μελών όπως το διαμόρφωσε ο κ. Σιζόπουλος για εκλογικές διαδικασίες στην ΕΔΕΚ και συνεπακόλουθα, αμφισβητούν την εγκυρότητα του συγκεκριμένου μητρώου, και ενώ αυτή την στιγμή υπάρχει δικαστική διαδικασία σε εξέλιξη της οποίας  η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2022 και αναμένεται η απόφαση του σεβαστού Δικαστηρίου, ο κ. Σιζόπουλος σφετεριζόμενος το βήμα που του προσφέρθηκε για συνέντευξη στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" την 29η Ιανουαρίου 2023, διατείνεται πως... "απώλεσαν όλες τις δίκες, οι αποφάσεις... δικαίωσαν την ΕΔΕΚ..." !!!

Και αναρρωτιέται κάθε εχέφρων και νομιμόφρων πολίτης τι άραγε να προσπαθεί να επιτύχει με αυτή την ασύστολη παραπλάνηση της κοινής γνώμης και συνειδητή παραποίηση των πραγματικών γεγονότων. Αλλά η εκκωφαντική αυτή ύβρις προς την Κυπριακή Δικαιοσύνη και την άσκηση των Δημοκρατικών δικαιωμάτων του κάθε πολίτη όπως αυτά απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, συνεχίζεται όταν παρουσιάζει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη ως εν δυνάμει..."πραξικόπημα"! Αναφέρει αυτολεξεί: " επιχείρησαν να το πετύχουν (εννοεί να… καταλάβουν την εξουσία) πραξικοπηματικά με τις προσφυγές στα δικαστήρια...". Για τον κ. Σιζόπουλο, η εξάσκηση του αναφαίρετου συνταγματικού δικαιώματος και του τελευταίου πολίτη να προσφεύγει στην Δικαιοσύνη εάν το πολιτικό κόμμα το οποίο υπηρετεί εκφεύγει των καταστατικών του πλαισίων και πλαστογραφεί την ιστορία του, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω προσπάθησε λυσσαλέα να καταργήσει μέσα στο Κοινοβούλιο, συνιστά πραξικόπημα!

Και επειδή οι στιγμές που διερχόμαστε είναι κρίσιμες έως και τραγικές, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό να απαντήσει σε αυτούς τους αφορισμούς και ο υποψηφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας τον οποίο επέλεξαν αντιπρόσωποι σωμάτων τα οποία εξελέγησαν κατά παράβαση δικαστικών αποφάσεων. Και ερωτώ ευθέως τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη:

-Πώς σχολιάζει όλα αυτά; Έτσι θα κυβερνήσει εάν εκλεγεί; Εμποδίζοντας την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη ως εν δυνάμει ...πραξικόπημα ή αλλοιώνοντας αποφάσεις Δικαστηρίων;;;

Γιατί όσοι επιλέξαμε να ανδρωθούμε πολιτικά μέσα στην ΕΔΕΚ μάθαμε πάνω από όλα να σφίγγουμε την γροθιά, να ρεζιλεύουμε τα όποια πραξικοπήματα και να προσκυνάμε τον Ήλιο της Δικαιοσύνης. Κι έτσι θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε.

*Η Ανδρειανή Οδυσσέως είναι πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ

 

Δειτε Επισης

Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά
Γυναίκες της Κύπρου, οι αφανείς ηρωίδες
Τα ψέματα τελείωσαν.... Η καταστροφή μας = η πείνα σας!
Σεβασμός στη διαφορετικότητα: Υλοποίηση πολιτικών και δράσεων με στόχο τη μετάβαση στο σύγχρονο και συμπεριληπτικό σχολείο
Η ακατανόητη έλλειψη σεβασμού στον πόνο και τι πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης...
Ο αγροτικός κόσμος
Εάν δεν υπήρχε το ανέλεγκτο του Γενικού Εισαγγελέα, θα βίωνα όλον αυτόν τον μαρτυρικό Γολγοθά για 19 χρόνια;
Υπουργό αλλάξαμε, νοοτροπία όχι