Εντοπίστηκαν εργάτες σε φάρμα με ενδείξεις θυματοποίησης-Κατηγορείται 40χρονος για εμπορία προσώπων

Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, σε συνεργασία με μέλος της ΥΑΜ και Λειτουργούς του Τμήματος Επιθεωρήσεως του Υπουργείου Εργασίας, διενήργησαν χθες το πρωί έλεγχο βάσει δικαστικού εντάλματος σε φάρμα ζώων στην επαρχία Λευκωσίας, ιδιοκτησία 40χρονου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εντοπίστηκαν στις εγκαταστάσεις της εν λόγω φάρμας εργαζόμενοι από τρίτες χώρες. Κατά τη λήψη συνεντεύξεων, εντοπίστηκαν ενδείξεις θυματοποίησης για εργασιακή εκμετάλλευση σε 4 εργαζόμενους. Τα πιο πάνω 4 πρόσωπα απομακρύνθηκαν από τη φάρμα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Επίσης, εντοπίστηκαν παραβάσεις εργατικής Νομοθεσίας και επιδόθηκαν στον εργοδότη από Λειτουργό του Τμήματος Επιθεωρήσεως ειδοποιήσεις που αφορούν την αδήλωτη εργασία για ένα πρόσωπο καθώς και για παράβαση του Περί Προστασίας των Μισθών Νόμου. Εναντίον του 40χρονου διερευνώνται αδικήματα εμπορίας προσώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Παρανάλωμα του πυρός όχημα στην Πάφο, ζημιές στο μπροστινό μέρος
Νέα επίθεση σε ντελιβερά-Τον χτύπησαν με μπαστούνι του γκολφ και τον έστειλαν στο νοσοκομείο
Στο νοσοκομείο 31χρονος που τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμούς-Κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν
Στήνει το κόμμα και ετοιμάζεται για τη μάχη των Βουλευτικών η Δημοκρατική Αλλαγή
Σχεδόν στα μισά του δρόμου οι ανακλήσεις οχημάτων-Καθοριστικοί μήνες Μάιος και Ιούνιος για το χρονοδιάγραμμα
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πώς είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Το σενάριο πίσω από την στρατηγική Ευσταθίου, το νομικό παραθυράκι και η αντεπίθεση των διαγραφέντων
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ