Μία η σφαίρα που έπληξε το όχημα της απόπειρας φόνου-Ψάχνουν το κίνητρο και τι προηγήθηκε

Σε εξέλιξη συνεχίζουν να βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το βράδυ μεταξύ 21ης και 22ας Νοεμβρίου στην Σωτήρα Αμμοχώστου και για την οποία καταζητείται ένα πρόσωπο. Πρόκειται για τον Πρόδρομο Παντελή, ο οποίος μέχρι στιγμής παραμένει άφαντος, ενώ η φωτογραφία του δόθηκε στην δημοσιότητα από την Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Καταζητείται ο 38χρονος Πρόδρομος για απόπειρα φόνου-Πυροβόλησε κατά οχήματος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τις έρευνες που έγιναν τόσο στη σκηνή, όσο και στο ίδιο το όχημα που παραλήφθηκε από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ρίφθηκε μόνο ένας πυροβολισμός σε βάρος των δύο επιβαινόντων του οχήματος, ωστόσο παραμένει άγνωστο το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, κάτι που θα διαφανεί από τη βαλλιστική εξέταση, επί της βολίδας που εντοπίστηκε στο εμπλεκόμενο όχημα.

Παράλληλα, οι Αρχές αξιολογούν πληροφορίες σε σχέση με το πού ενδεχομένως να βρίσκεται ο δράστης, εναντίον του οποίου, σύμφωνα με πηγή, προέκυψε μαρτυρία και ως εκ τούτου εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης. Το γεγονός ότι η πόλη διαμονής του είναι διαφορετική από την περιοχή που διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου, επεκτείνει τις έρευνες και στη Λευκωσία, ενώ δεν αποκλείεται εάν προκύψουν άλλες πληροφορίες να υπάρξει συνεργασία και με τα ΤΑΕ άλλων πόλεων.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες των Αρχών, διαπιστώθηκε ότι τα δύο πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα είναι πρόσωπα που απασχόλησαν στο παρελθόν την Αστυνομία και ως εκ τούτου μελετάται το ενδεχόμενο η ρίψη του πυροβολισμού να ήταν ένα μήνυμα που ήθελαν κάποιοι να στείλουν στα θύματα.

Την ίδια ώρα, αξιολογούνται και οι μαρτυρίες που έδωσαν στις Αρχές τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο όχημα, ως επίσης και η πιθανότητα είτε να είδαν τον φερόμενο θύτη, είτε να είχαν κάποιο ραντεβού στο συγκεκριμένο σημείο.

Εκείνο που προβληματίζει τους ανακριτές, είναι ο λόγος που δεν έγινε καταγγελία από τους επιβαίνοντες του οχήματος αμέσως μετά το περιστατικό, αφού όπως ανέφερε αστυνομική πηγή, η υπόθεση έφθασε ενώπιον του πέντε ημέρες αργότερα, έπειτα από πληροφορία που έλαβαν. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έγινε ακόμα καμία επίσημη καταγγελία από πλευράς των δύο προσώπων στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταζητούμενος είναι 39 ετών, ενώ η Αστυνομία στην ανακοίνωση της ανέφερε πως εναντίον του, διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυρομαχικών πυροβόλου όπλου, καθώς επίσης και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Η Αστυνομία απηύθυνε έκκληση προς οποιοδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του καταζητούμενου υπόπτου, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Αμμοχώστου στο τηλέφωνο 23-803040 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Δειτε Επισης

Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος
Τατάρ: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ως «τρίτο πραξικόπημα» και εμπόδιο στη λύση
Επαφές Χαρτσιώτη στην Αθήνα, μνημόνιο συνεργασίας με Ελλάδα για ισότητα και έμφυλη βία
Η Ουκρανία επιτέθηκε στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς
«Διαγράφηκαν ανεξήγητα 11 λεπτά συνομιλιών πριν το δυστύχημα»-Τι λέει η οικογένεια του μηχανοδηγού
«Επείγον να μπει τέλος στη χρήση smartphone για τους κάτω των 13 ετών»-Όσα δείχνει γαλλική έκθεση
Άνευ ανθυποψηφίου ανακηρύχθηκαν 29 Πρόεδροι και 117 μέλη κοινοτήτων στη Λεμεσό
Νετανιάχου: Σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας η πιθανή έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Διάκριση «Χρυσό Αγρινό» για ανάπλαση εμπορικού τριγώνου στον Δήμο Λευκωσίας
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Ραουνά-Στο επίκεντρο το κράτος δικαίου