Μία η σφαίρα που έπληξε το όχημα της απόπειρας φόνου-Ψάχνουν το κίνητρο και τι προηγήθηκε

Σε εξέλιξη συνεχίζουν να βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το βράδυ μεταξύ 21ης και 22ας Νοεμβρίου στην Σωτήρα Αμμοχώστου και για την οποία καταζητείται ένα πρόσωπο. Πρόκειται για τον Πρόδρομο Παντελή, ο οποίος μέχρι στιγμής παραμένει άφαντος, ενώ η φωτογραφία του δόθηκε στην δημοσιότητα από την Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Καταζητείται ο 38χρονος Πρόδρομος για απόπειρα φόνου-Πυροβόλησε κατά οχήματος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τις έρευνες που έγιναν τόσο στη σκηνή, όσο και στο ίδιο το όχημα που παραλήφθηκε από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ρίφθηκε μόνο ένας πυροβολισμός σε βάρος των δύο επιβαινόντων του οχήματος, ωστόσο παραμένει άγνωστο το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, κάτι που θα διαφανεί από τη βαλλιστική εξέταση, επί της βολίδας που εντοπίστηκε στο εμπλεκόμενο όχημα.

Παράλληλα, οι Αρχές αξιολογούν πληροφορίες σε σχέση με το πού ενδεχομένως να βρίσκεται ο δράστης, εναντίον του οποίου, σύμφωνα με πηγή, προέκυψε μαρτυρία και ως εκ τούτου εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης. Το γεγονός ότι η πόλη διαμονής του είναι διαφορετική από την περιοχή που διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου, επεκτείνει τις έρευνες και στη Λευκωσία, ενώ δεν αποκλείεται εάν προκύψουν άλλες πληροφορίες να υπάρξει συνεργασία και με τα ΤΑΕ άλλων πόλεων.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες των Αρχών, διαπιστώθηκε ότι τα δύο πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα είναι πρόσωπα που απασχόλησαν στο παρελθόν την Αστυνομία και ως εκ τούτου μελετάται το ενδεχόμενο η ρίψη του πυροβολισμού να ήταν ένα μήνυμα που ήθελαν κάποιοι να στείλουν στα θύματα.

Την ίδια ώρα, αξιολογούνται και οι μαρτυρίες που έδωσαν στις Αρχές τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο όχημα, ως επίσης και η πιθανότητα είτε να είδαν τον φερόμενο θύτη, είτε να είχαν κάποιο ραντεβού στο συγκεκριμένο σημείο.

Εκείνο που προβληματίζει τους ανακριτές, είναι ο λόγος που δεν έγινε καταγγελία από τους επιβαίνοντες του οχήματος αμέσως μετά το περιστατικό, αφού όπως ανέφερε αστυνομική πηγή, η υπόθεση έφθασε ενώπιον του πέντε ημέρες αργότερα, έπειτα από πληροφορία που έλαβαν. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έγινε ακόμα καμία επίσημη καταγγελία από πλευράς των δύο προσώπων στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταζητούμενος είναι 39 ετών, ενώ η Αστυνομία στην ανακοίνωση της ανέφερε πως εναντίον του, διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυρομαχικών πυροβόλου όπλου, καθώς επίσης και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Η Αστυνομία απηύθυνε έκκληση προς οποιοδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του καταζητούμενου υπόπτου, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Αμμοχώστου στο τηλέφωνο 23-803040 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Δειτε Επισης

Μυστήριο με το νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση στην Αθήνα, αναζητείται η μητέρα
«Παρεξήγηση» η απάντηση ΥΠΑΝ για τις αντιδράσεις για Προδημοτική-«Ξεκαθαρίστηκαν ζητήματα»
Παριστάνουν την Αστυνομία μέσω email-Πώς δρουν οι επιτήδειοι (pics)
Δεν επιτρέπουν στήριξη στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου από το Μάιο τα κατεχόμενα-«Σοβαρά τα πράγματα»
Ζητούν επιδότηση διδάκτρων των παιδιών τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία-Έδωσαν υπόμνημα στην Επ. Παιδείας (pics)
Χείμαρρος ο Μάτσας-«Του έβαζαν φωτιές στα πόδια ενώ κοιμόταν... Αμελέστερη διερεύνηση, ύποπτη για συγκάλυψη»
Χειροπέδες σε 30χρονο που διέρρηξε το λαογραφικό μουσείο της Πάφου
Έξω από τη Βουλή με άσπρα μπαλόνια οι νηπιαγωγοί-«Ζητούμε την προστασία της εργασίας μας»
Εξετάζεται πρόταση για 40ήμερη κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων
Στηρίζει Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη για Περιφερειάρχη Πάφου το ΑΚΕΛ