Απαντά στο Υπ. Οικονομικών ο ΔΗΣΥ-«2.400 θέσεις για 9 μήνες διακυβέρνησης, είναι ρεκόρ δεκαετίας»

Επανέρχεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναφορικά με το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για αποπαγοποίηση 400 θέσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και απαντά στην Κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, «είναι δεδομένο ότι η νομοθεσία που απαιτεί την αποπαγοποίηση κενών θέσεων αφορά θέσεις που βρίσκονται στον προϋπολογισμό. Κάτι διαφορετικό θα ήταν εξ ορισμού παράνομο».

Παράλληλα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ότι, «μετά το 2013 και την κατάρρευση της οικονομίας κρίθηκε σκόπιμο όπως ψηφιστεί η εν λόγω νομοθεσία ως ένα επιπρόσθετο εργαλείο ελέγχου της απασχόλησης και κατ’ επέκταση των δημοσίων οικονομικών. Θέσεις που κενώνονται λόγω αφυπηρετήσεων θα πρέπει να ελέγχονται αυστηρά κατά ποσό είναι απαραίτητη η εκ νέου πλήρωσή τους. Θέσεις που βρίσκονται στον προϋπολογισμό εδώ και δεκαετίες μπορεί να μην χρειάζονται σήμερα ή να χρειάζονται σε λιγότερο αριθμό, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τις νέες τεχνολογίες και τις επενδύσεις στην ψηφιακή μετάβαση. Αυτό ήταν το νόημα της νομοθεσίας».

Στη συνέχεια προσθέτει πως, «από το 2013 έως το 2020 υπήρξε αυστηρότατος έλεγχος της απασχόλησης και σημαντική μείωση του αριθμού υπηρετούντων στη δημόσια υπηρεσία. Πράγματι, ωστόσο, το 2021 και 2022, μετά από αρκετά χρόνια αυστηρής πολιτικής, κρίθηκε απαραίτητο να αποπαγοποιηθούν θέσεις για κάλυψη αναγκών».

Όπως αναφέρει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, «αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που αμφισβητούμε πως παραμένουν τόσες μεγάλες ανάγκες. Ακριβώς, θέση μας είναι πως δεν μπορεί να πάμε πίσω στις παλιές εποχές όπου οι προσλήψεις γίνονταν κατά χιλιάδες συστηματικά κάθε χρόνο. Ιδίως στις παρούσες συγκυρίες και με τα όσα συμβαίνουν στην γύρω περιοχή, με απρόβλεπτους κινδύνους, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συντηρητικοί».

Καταλήγοντας ο Δημοκρατικός Συναγερμός τονίζει ότι, «σε κάθε περίπτωση, ένα είναι το δεδομένο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Πως οι 2.400 θέσεις για 9 μήνες διακυβέρνησης είναι ρεκόρ δεκαετίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στον ΔΗΣΥ το Υπ. Οικονομικών-«Δεν αυξάνει την απασχόληση στο δημόσιο η αποπαγοποίηση θέσεων»

Δειτε Επισης

Μυστήριο με το νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση στην Αθήνα, αναζητείται η μητέρα
«Παρεξήγηση» η απάντηση ΥΠΑΝ για τις αντιδράσεις για Προδημοτική-«Ξεκαθαρίστηκαν ζητήματα»
Προσπάθειες για νέες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό συζήτησαν Αννίτα και Ματαρέλα
Δεν επιτρέπουν στήριξη στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου από το Μάιο τα κατεχόμενα-«Σοβαρά τα πράγματα»
Ζητούν επιδότηση διδάκτρων των παιδιών τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία-Έδωσαν υπόμνημα στην Επ. Παιδείας (pics)
Χείμαρρος ο Μάτσας-«Του έβαζαν φωτιές στα πόδια ενώ κοιμόταν... Αμελέστερη διερεύνηση, ύποπτη για συγκάλυψη»
Όχι Δικαστηρίου για να κατατεθεί η κατάθεση του προσώπου που ενέπλεξε άλλο πρόσωπο στην υπόθεση του Θανάση
Χειροπέδες σε 30χρονο που διέρρηξε το λαογραφικό μουσείο της Πάφου
Έξω από τη Βουλή με άσπρα μπαλόνια οι νηπιαγωγοί-«Ζητούμε την προστασία της εργασίας μας»
Εξετάζεται πρόταση για 40ήμερη κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων