Απαντά στο Υπ. Οικονομικών ο ΔΗΣΥ-«2.400 θέσεις για 9 μήνες διακυβέρνησης, είναι ρεκόρ δεκαετίας»

Επανέρχεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναφορικά με το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για αποπαγοποίηση 400 θέσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και απαντά στην Κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, «είναι δεδομένο ότι η νομοθεσία που απαιτεί την αποπαγοποίηση κενών θέσεων αφορά θέσεις που βρίσκονται στον προϋπολογισμό. Κάτι διαφορετικό θα ήταν εξ ορισμού παράνομο».

Παράλληλα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ότι, «μετά το 2013 και την κατάρρευση της οικονομίας κρίθηκε σκόπιμο όπως ψηφιστεί η εν λόγω νομοθεσία ως ένα επιπρόσθετο εργαλείο ελέγχου της απασχόλησης και κατ’ επέκταση των δημοσίων οικονομικών. Θέσεις που κενώνονται λόγω αφυπηρετήσεων θα πρέπει να ελέγχονται αυστηρά κατά ποσό είναι απαραίτητη η εκ νέου πλήρωσή τους. Θέσεις που βρίσκονται στον προϋπολογισμό εδώ και δεκαετίες μπορεί να μην χρειάζονται σήμερα ή να χρειάζονται σε λιγότερο αριθμό, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τις νέες τεχνολογίες και τις επενδύσεις στην ψηφιακή μετάβαση. Αυτό ήταν το νόημα της νομοθεσίας».

Στη συνέχεια προσθέτει πως, «από το 2013 έως το 2020 υπήρξε αυστηρότατος έλεγχος της απασχόλησης και σημαντική μείωση του αριθμού υπηρετούντων στη δημόσια υπηρεσία. Πράγματι, ωστόσο, το 2021 και 2022, μετά από αρκετά χρόνια αυστηρής πολιτικής, κρίθηκε απαραίτητο να αποπαγοποιηθούν θέσεις για κάλυψη αναγκών».

Όπως αναφέρει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, «αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που αμφισβητούμε πως παραμένουν τόσες μεγάλες ανάγκες. Ακριβώς, θέση μας είναι πως δεν μπορεί να πάμε πίσω στις παλιές εποχές όπου οι προσλήψεις γίνονταν κατά χιλιάδες συστηματικά κάθε χρόνο. Ιδίως στις παρούσες συγκυρίες και με τα όσα συμβαίνουν στην γύρω περιοχή, με απρόβλεπτους κινδύνους, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συντηρητικοί».

Καταλήγοντας ο Δημοκρατικός Συναγερμός τονίζει ότι, «σε κάθε περίπτωση, ένα είναι το δεδομένο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Πως οι 2.400 θέσεις για 9 μήνες διακυβέρνησης είναι ρεκόρ δεκαετίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στον ΔΗΣΥ το Υπ. Οικονομικών-«Δεν αυξάνει την απασχόληση στο δημόσιο η αποπαγοποίηση θέσεων»

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Να ξεκαθαρίσω ότι λύση δύο κρατών, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς
Ν. Παπαδόπουλος: Κάποιοι έχουν προδιαγράψει την ήττα μας, ψήφος στο ΔΗΚΟ δεν είναι χαμένη ψήφος
Υπ. Γεωργίας: Aνάγκη να πορευθούμε ενωμένοι, παραδίδοντας στις νεότερες γενιές μια ελεύθερη πατρίδα,
Άμεσο άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης Θανάσης ζητά το ΕΛΑΜ-«Η απόφαση εκθέτει σοβαρά θεσμούς και πρόσωπα»
Η πρώτη αντίδραση του Προέδρου για την απόφαση για Θανάση-Δεν αποκλείει ανακριτές με έγκριση Υπουργικού
Τίμησαν τη μητέρα του Θανάση οι Οικολόγοι-«Να αναλάβουν την ευθύνη τους, αυτοί που επέμεναν στην εκδοχή της αυτοκτονίας»
Ελπίζει για θετικά δεδομένα στη συνάντηση με Ολγκίν ο ΠτΔ-«Όταν δεν επιθυμεί να συζητήσει κάποιος, νιώθει αδυναμία»
Κ. Εκπρόσωπος: Αξιολογούνται συνεχώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των πολιτών
Κ. Λετυμπιώτης: Μια μοιρασμένη κατεχόμενη πατρίδα δεν μπορεί να χωρέσει το μέλλον
Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη πριν την επίσκεψη στην Άγκυρα-«Λύση που να βασίζεται στις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ»