Προέβη σε αυτοψία στον Άγιο Δομέτιο ο ΠτΔ-«Προτεραιότητά μας είναι ο κόσμος να νιώθει ασφαλής»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε σήμερα μη προγραμματισμένη επίσκεψη στην περιοχή του Αγίου Δομετίου, πλησίον του Σπιτιού της Μαρίας, για να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των μέτρων που λαμβάνονται από την Κυπριακή Δημοκρατία μετά την τουρκική παραβίαση στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξέτασε από κοντά την κατάσταση στη νεκρή ζώνη του Αγίου Δομετίου ο Πρόεδρος

Κατά την εκεί παραμονή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και επισκέφθηκε φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Δύναμης.

Στη συνέχεια, σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην εκεί μετάβαση του είπε ότι «ήρθα για να δω ο ίδιος προσωπικά τι έχει γίνει, την παραβίαση που έχει γίνει από τον κατοχικό στρατό, αλλά περισσότερο για να συνομιλήσω με τον κόσμο, με τους κατοίκους της περιοχής. Είναι για μένα πάρα πολύ σημαντικό να ακούσω από τους ίδιους. Και οφείλω να πω ότι από όλα όσα μου μετέφεραν αισθάνονται ασφαλείς. Συζήτησα μαζί τους αν υπάρχουν άλλα μέτρα, στα οποία μπορεί να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Είχαμε κάποιες συζητήσεις και αυτά που ανέφεραν φυσικά θα ληφθούν υπόψη».

Την ίδια στιγμή, σημείωσε ο Πρόεδρος, «η παρουσία μου εδώ ήταν για να δούμε την υλοποίηση των μέτρων που είχαμε λάβει ως Κυπριακή Δημοκρατία, κάποια από αυτά τα μέτρα αφορούν τη συγκεκριμένη περιοχή, και να δω στην πράξη την υλοποίηση τους».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε αφορά τα μέτρα που λαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι «κάποια μέτρα φαίνονται και κάποια μέτρα δεν φαίνονται, αλλά δεν πρόκειται να μπούμε σε ένα δημόσιο διάλογο για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Η προτεραιότητα μας είναι μία: ο κόσμος να νιώθει ασφαλής. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε».

Πρόσθεσε ότι «ήταν πολύ σημαντικό για μένα να ακούσω από τους ίδιους τους κατοίκους ότι νιώθουν ασφαλείς, βλέπουν τη διαφορά που έχει γίνει μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν, για μένα αυτό είναι σημαντικό, ο Αρχηγός (της ΕΦ) είναι εδώ, η αξιολόγηση είναι καθημερινή από τις Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ό,τι χρειαστεί να πράξουμε θα το κάνουμε».

Ερωτηθείς για τα διαβήματα που προτίθεται να κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με την τουρκική παραβίαση της νεκρής ζώνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η παραβίαση είναι εδώ, μια αρνητικότατη εξέλιξη, δεν μας ικανοποιεί απλώς μια καταγραφή στις κατά καιρούς εκθέσεις σε σχέση με τις δραστηριότητες της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για άρση αυτού που έχει γίνει και δεν είναι κάτι που υποβαθμίζουμε σε καμία απολύτως περίπτωση».

Δειτε Επισης

Εντατικοποιεί τις προσπάθειες για «κυριαρχική ισότητα» ο Ερντογάν
Ο αμερικανικός στρατός θα κάνει ρίψεις εφοδίων στη Λωρίδα της Γάζας
«Πάνω από όλα η Λεμεσός»-Παρουσίασε το πρόγραμμά του ο Χρίστος Μιχαηλίδης
Στα περιβαλλοντικά ζητήματα της Κύπρου αναφέρθηκε η Υπ. Περιβάλλοντος στη Σύνοδο ΗΕ
Το ΥΠΕΞ εκφράζει συγκλονισμό για τραγικό θάνατο ανθρώπων στη Γάζα
Ομάδα νεαρών έριξε πέτρες σε όχημα κινητής κάμερας στη Λεμεσό
Με τους δημάρχους Έγκωμης και Αγίου Δομετίου συναντήθηκε ο Χαράλαμπος Προύντζος
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά ξέσπασε σε σπίτι στη Λεμεσό-Σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή
Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Όμοδος-Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική
Ευγνωμοσύνη στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξέφρασε ο ΥΠΕΞ, παρά τις ίσες αποστάσεις του Στιούαρτ