Οι τέσσερις σημαντικές εκκρεμότητες στον ΔΗΣΥ-Ανοικτό ακόμα και το «κατά βούληση»

Έχοντας αφήσει τέσσερις σημαντικές εκκρεμότητες, σε σχέση με τη συμπλήρωση του παζλ των Δημοτικών Εκλογών, θα γυρίσει τον χρόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Αν και παραμένει ανοιχτή η επικύρωση μιας σειράς αποφάσεων από το Πολιτικό Γραφείο, οι πλείστες θέσεις, θεωρούνται κλειδωμένες, μετά από την πρόσφατη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείδωσε Τσίγκη στον Στρόβολο και Χατζηβασίλη στη Γεροσκήπου το ΔΗΣΥ-Οι αποφάσεις για αντιδημαρχίες

Οι πιο σημαντικές εκκρεμότητες, είναι για τη θέση του υποψήφιου για τη δημαρχία Λάρνακας, τη δημαρχία του δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας και των προέδρων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης σε Λάρνακα και Πάφο. Τα δεδομένα σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικά και τα προσκόμματα που βρίσκει μπροστά της η ηγεσία του κόμματος, έχουν διαφορετικές συνισταμένες.

Ξεκινώντας από την περίπτωση της Λάρνακας, τα δεδομένα που προέκυψαν, ήταν αρνητικά για την Πινδάρου εξ αρχής. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για την επαρχία καταγωγής της προέδρου του κόμματος, αφενός η δυναμική Βύρα για τον μητροπολιτικό δήμο και αφετέρου το γεγονός ότι αυτή αποτέλεσε το εφαλτήριο για μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, δημιούργησαν πονοκέφαλο στην ηγεσία του ΔΗΣΥ. Σε αυτό το πλαίσιο, το πρώτο δεδομένο που προέκυψε είναι πως δεν υπήρχαν πρόθυμα πρόσωπα που θα σταθούν απέναντι στον Ανδρέα Βύρα, γνωρίζοντας τη δυναμική που διαθέτει ο νυν δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αναβίωση του εμφυλίου στον ΔΗΣΥ, η απογοήτευση και η ευαίσθητη ενότητα

Σε αυτό το πλαίσιο ακούστηκαν και διάφορες φωνές, ακόμα και εντός του κόμματος, πως από τη στιγμή που η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, έκρινε ως επιτυχημένη την τρέχουσα θητεία του, θα μπορούσε ο ΔΗΣΥ να κάνει την υπέρβαση και να τον στηρίξει. Η απόφαση που λήφθηκε, ωστόσο, ήταν το κόμμα να κατέλθει με δικό του υποψήφιο, ο οποίος ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί.

Σε ότι αφορά την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, οι εξελίξεις, απλά επιβεβαίωσαν ότι τα πράγματα παραμένουν ρευστά. Το γεγονός δηλαδή πως παρά το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον από δύο στελέχη του κόμματος, η ηγεσία δεν κατέληξε στην τελική της απόφαση, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες των προηγούμενων εβδομάδων, πως υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με τη στήριξη ή όχι της υποψηφιότητας του δημάρχου Αραδίππου, Ευάγγελου Ευαγγελίδη, τον οποίο εξάλλου, έδειξε ως πρώτο η δημοσκόπηση που διενήργησε το κόμμα, έναντι του Χάρη Μίλλα. Ειδικότερα, φαίνεται πως στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, δεν ευνοούν την υποψηφιότητα Ευαγγελίδη, ο οποίος πάντως, φαίνεται να μην αποκλείει το ενδεχόμενο πως όποια κι αν είναι η απόφαση του ΔΗΣΥ, να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Περίπου τα ίδια δεδομένα ισχύουν και στην περίπτωση του δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας. Η επικύρωση της απόφασης για να κατέλθει ως υποψήφιος για την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού ο Γιάννης Καρούσος, μετατόπισε τον Γιώργο Νικολέττο ως εν δυνάμει υποψήφιο για τον δήμο. Αυτό ωστόσο έφερε την αντίδραση όσων ζήτησαν το κομματικό χρίσμα για τον δήμο μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Πολυκάρπου, ο οποίος έχει διαμηνύσει στην ηγεσία πως από τη στιγμή που ήρθε πρώτος στη δημοσκόπηση, δικαιούται να είναι υποψήφιος.

Αυτό φαίνεται να δημιουργεί δεύτερες σκέψεις και στον κ. Νικολέττο, οποίος ζυγίζοντας τα δεδομένα και γνωρίζοντας πως έχει απέναντι του άλλους δύο υποψηφίους που «ψαρεύουν» στη μεγάλη δεξαμενή της δεξιάς, όπως είναι ο Θεόδωρος Πυρίλλης και ο Κώστας Φυτιρής, ξέρει πως και με μια τρίτη υποψηφιότητα όπως αυτή του κ. Πολυκάρπου, μειώνονται οι πιθανότητές του. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ακόμα το Εκτελεστικό Γραφείο δεν κατέληξε για τον συγκεκριμένο δήμο στην τελική του πρόταση προς το Πολιτικό Γραφείο.

Τέλος, ιδιαίτερα δύσκολη είναι και η εξίσωση της Πάφου, για τη θέση του προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού. Με τρεις υποψηφιότητες, που θα μπορούσαν να στηριχθούν, αυτές του Κωστάκη Κωνσταντίνου, του τέως βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη και του Χρίστου Πατσαλίδη ο ΔΗΣΥ για μια σειρά από λόγους, δεν έχει καταλήξει. Σε ότι αφορά τον Κωστάκη Κωνσταντίνου, οι λόγοι αυτοί έχουν να κάνουν με τις Προεδρικές Εκλογές και το γεγονός ότι ο κ. Κωνσταντίνου υπήρξε εκ των στενών συνεργατών και θερμών υποστηρικτών της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη. Από την άλλη ο Χρίστος Πατσαλίδης, προερχόμενος από τον χώρο του κέντρου, αποτελεί επιλογή και για το ΑΚΕΛ που επίσης δεν έχει καταλήξει, αν και δεν αποκλείεται να κατέλθει με δικό του υποψήφιο.

Άλλωστε στον ΔΗΣΥ, έχει πέσει στο τραπέζι και η πρόταση, έτσι ώστε να μην στηριχθεί κανείς υποψήφιος, όχι μόνο στην Πάφο αλλά και σε άλλες περιπτώσεις δήμων που για μια σειρά από λόγους δεν μπορούν να καταλήξουν σε ένα όνομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη μάχη των Ευρωεκλογών από διαφορετικές αφετηρίες τα κόμματα-Το στοίχημα για μικρούς και μεγάλους

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος