«Σε κακό προγραμματισμό» αποδίδει η Κυβέρνηση τη μαζική απουσία υπουργών στον Προϋπολογισμό-Πώς απαντά μετά τις επικρίσεις

«Σε κακό προγραμματισμό», αποδίδει η Κυβέρνηση τη μαζική απουσία των υπουργών από την πρώτη μέρα της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024 στη Βουλή των αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας συζήτησης υπήρξαν επικρίσεις, από την Πρόεδρο της Βουλής, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, ενώ ο μοναδικός υπουργός που παρέστη στη Βουλή ήταν ο υπουργός Μεταφορών, δύο περίπου ώρες από την έναρξη της συζήτησης.

«Κανένας λόγος. Είναι πλήρης ο σεβασμός στη Βουλή των Αντιπροσώπων από την Κυβέρνηση. Θέλω να διαβεβαιώσω πως αυτό προφανώς που δεν έγινε είναι ο συντονισμός που δεν έγινε λόγω του βεβαρημένου προγράμματος των υπουργών. Δεν θέλαμε σε καμιά περίπτωση να δοθεί μια τέτοια εικόνα, που δεν επιθυμούσαμε και δεν μας ευχαριστεί. Θα διορθωθεί σήμερα. Νομίζω ότι δεν είναι θέμα ασέβειας ή οποιασδήποτε άλλης σκοπιμότητας απέναντι στη Βουλή των Αντιπροσώπων», δήλωσε μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «ο υπουργός Οικονομικών και οι άλλοι υπουργοί και ολόκληρη Κυβέρνηση και πάνω από όλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι μόνο σέβονται τον θεσμό της Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά θεωρούμε ότι χωρίς τη Βουλή των Αντιπροσώπων, χωρίς τη συνεργασία των κομμάτων δεν μπορεί κανείς Πρόεδρος, καμιά Κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα.

Ερωτηθείς για το τι ακριβώς έγινε και δεν πήγαν οι υπουργοί και ότι είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι τέτοιο είπε ότι, «προφανώς ήταν ένας κακός προγραμματισμός, για τον οποίο απολογούμαστε. Είναι πολύ βεβαρημένο το πρόγραμμα των υπουργών. Θα έρεπε να γίνει μια διαφορετική ρύθμιση. Νομίζω ότι σήμερα αυτό θα διορθωθεί».

Σε ερώτηση για την απουσία του υπουργού Οικονομικών είπε πως, «ο υπουργός Οικονομικών όλο αυτό το διάστημα στη Βουλή συζητώντας για τον Προϋπολογισμό, μιλά με τα κόμματα, διαβουλεύεται καθημερινά με τα κόμματα για να φθάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, στο αποτέλεσμα της αναβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης. Σε έναν προϋπολογισμό, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και αναπτυξιακός αλλά είναι και προϋπολογισμός, ο οποίος δίνει τα εχέγγυα στην πατρίδας μας και την οικονομία μας να προχωρήσει στους σωστούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη και με τον χαμηλότερο πληθωρισμό, από όσο έχει προβλέψει τώρα η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Νομίζω ότι όλο αυτό είναι συνεργασία του υπουργού Οικονομικών με τα κόμματα και τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε συνεχή επαφή».

Στη συνέχεια είπε ότι, «σήμερα θα γίνει καλύτερος προγραμματισμός για να μην έχουμε αυτή την εικόνα, δεν μας ευχαριστεί και απολογούμαστε αν εκδόθηκε μια τέτοια εικόνα. Νομίζω ότι οι πράξεις είναι πολύ περισσότερες από την εικόνα. Οι πράξεις δείχνουν ότι η Κυβέρνηση συνεργάζεται άριστα με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα κόμματα. Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι κομματάρχης, δεν έχει κανένα κόμμα πίσω του, δεν έχει κανένα λόγο. Έχει πολύ περισσότερους λόγους η Κυβέρνηση να συνεργάζεται με όλους στη Βουλή και κυρίως με ολόκληρο το νομοθετικό σώμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

«Η ΕΕ ανέκαθεν στήριξε και θα στηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
Πεντάγωνο: Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζει ο στρατός των ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες