Δεν πήγαν στη Βουλή για Προϋπολογισμό οι υπουργοί-Επικρίσεις Αννίτας και Λουκαΐδη

Επικρίσεις προς την Κυβέρνηση σε σχέση με την απουσία των υπουργών από την έναρξη της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού στη Βουλή, εξαπέλυσαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, καθώς επίσης και η Πρόεδρος της Βουλή και του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, μετά από την ομιλία του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, ο κ. Λουκαΐδης πήρε τον λόγο διερωτώμενος προς το πρόσωπο της Προέδρου της Βουλής, «έχουμε ενημέρωση από τους υπουργούς κατά πόσον θα παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση;».

Στη συνέχεια η κα. Δημητρίου είπε πως, «δεν έχω καμία απολύτως ενημέρωση και θα το έλεγα και εγώ προσωπικά η ίδια κ. Λουκαΐδη».

Ακολούθως, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ανέφερε πως, «είναι απαξιωτικό για τη Βουλή, για το γεγονός ότι δεν έχουμε την παρουσία έστω και την πρώτη μέρα, εγώ θα έλεγα και τις τρεις μέρες, υπουργών της Κυβέρνησης για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση που γίνεται. Και αυτή η Κυβέρνηση καλεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων, για επικοινωνιακούς λόγους, σε παρουσιάσεις, δημοσιογραφικές διασκέψεις στο Προεδρικό και αρκετοί συνάδελφοι αντιλαμβάνομαι πηγαίνουν».

Παράλληλα πρόσθεσε πως, «εδώ συζητάμε τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Ακούσαμε τον κ. Θεοπέμπτου να λέει πράγματα, ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, θα ήταν καλό να τα είχαν ακούσει τα αρμόδια υπουργεία».

Όπως είπε, «πρέπει να πάει ένα μήνυμα προς την Κυβέρνησης και προς τους υπουργούς, ώστε να έχουμε την παρουσία υπουργών».

Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης του κ. Λουκαΐδη η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι, «θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας κύριε συνάδελφε. Θα το έθετα και εγώ, συνιστά παραγνώριση της Βουλής. Μιλούν οι αρχηγοί των κομμάτων, εκπρόσωποι κομμάτων, αύριο μιλούν οι βουλευτές μας, είναι οι θέσεις μας όπως καταγράφονται μετά τη συζήτηση που έχει προηγηθεί στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και συνιστά παραγνώριση του σώματος εδώ να μην υπάρχει παρών ούτε και ένας Υπουργός».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, προτού ξεκινήσει την ομιλία επικαλέστηκε την κίνηση και το μπλοκάρισμα των δρόμων γύρω από τη Βουλή λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για την καθυστέρηση. «Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ευαισθησία και θα είναι εδώ», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι γύρω στις 17:50 προσήλθε στη συνεδρία της Ολομέλειας ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών