Ανακοίνωσε αποτροπή επίθεσης κατά Ισραηλινών και Εβραίων στην Κύπρο η Μοσάντ

Χτύπημα στην Κύπρο, απέτρεψε η Μοσάντ, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, η οποία ανέφερε πως επρόκειτο για επίθεση με εντολή του Ιράν κατά Ισραηλινών και Εβραίων πολιτών στη νήσο, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέροντας παράλληλα ότι ο αριθμός παρόμοιων προσπαθειών έχει αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Το Ισραήλ “προβληματίζεται” από αυτό που βλέπει ως χρήση από το Ιράν της κατεχόμενης, αλλά και ελεγχόμενης από την Τουρκία Βόρειας Κύπρου “τόσο για τρομοκρατικούς σκοπούς, όσο και ως μιας επιχειρησιακής και διαμετακομιστικής περιοχής”, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για την υπόθεση η Αστυνομία έχει προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα στη σύλληψη δύο προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σε εγρήγορση η ΚΔ για μέτρα ασφαλείας ενόψει εορτών-Περισσότερη αστυνόμευση στους χώρους υψηλού κινδύνου

Πάντως, ερωτηθείσα εάν και η Κύπρος ακολουθεί την πορεία που υιοθετείται πανευρωπαϊκά με την κήρυξη της προσεχούς περιόδου ως υψηλού κινδύνου και την αύξηση των μέτρων ασφαλείας, η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδου-Προκοπίου, είπε ότι «αυτή είναι οπωσδήποτε και η φιλοσοφία της Κυβέρνησης».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει ενίσχυση των μέτρων στην Κύπρο σε χώρους που θεωρούνται πιο υψηλού κινδύνου ή αν απλώς εφαρμόζονται αυστηρότερα μέτρα γενικότερα, η κ. Κουκκίδη - Προκοπίου είπε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει αυτές τις ανησυχίες με διττό τρόπο, αφενός με την αυξημένη αστυνόμευση συγκεκριμένων χώρων για τους οποίους υπάρχουν ανησυχίες από την πρώτη μέρα της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, με κάποιους χώρους να έχουν προστεθεί στη λίστα όσο γινόταν πιο λεπτομερής ανάλυση του κινδύνου, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και περισσότερη αστυνόμευση ενόψει και των εορτών.

Η κ. Κουκκίδη - Προκοπίου πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες η ανησυχία όλων των κρατών μελών ήταν πως λόγω και των εορτών και της κατάστασης που δεν λέει να ηρεμήσει στη Μέση Ανατολή «για το τι μπορεί να συμβεί αν υπάρξουν αδιάκριτα χτυπήματα κατά πολιτών σε κεντρικά σημεία των πόλεων από τους λεγόμενους "μοναχικούς λύκους", όπως δυστυχώς συνέβη στις Βρυξέλλες ακριβώς μετά το Συμβούλιο των Υπουργών».

«Είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση ως Κυπριακή Δημοκρατία, όπως είναι και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ», τόνισε.

Δειτε Επισης

Οι μισθωτές κρατικής γης υπόκεινται σε φορολογία αποφάνθηκε το Ανώτατο
Μέχρι και τρεις χιλιάδες ευρώ η ταρίφα των μεταναστών που έφτασαν από τη Συρία
Αυξήθηκε ο δείκτης εγκληματικότητας στην Κύπρο το 2022-Στην πρώτη θέση τα αδικήματα κατά περιουσιών
Ξεκαθαρίζει το ΥΠΑΜ για τον τραυματισμό του οπλίτη-Διαβεβαιώνει ότι προέβη σε όλες τις ενέργειες
Χαρτσιώτης: Σημαντική αποσυμφόρηση φυλακών με το νέο κτήριο το 2026
Κατέληξαν στο κελί πρώην «βουλευτής» και «υπουργός παιδείας» στα κατεχόμενα για πλαστά πτυχία
Συνελήφθη 29χρονος ως ο πλοηγός της βάρκας που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στην Κύπρο
Πέτυχε έφεση κατά πρόσβασης σε πληροφορίες ατόμου ύποπτου για θέματα τρομοκρατίας
Στο κελί ο 44χρονος για τις 13 υποθέσεις διαρρήξεων εκκλησιών και κλοπών
Συνδέουν 43χρονο με ναρκωτικά, βομβιστικές επιθέσεις και απειλές για φόνο-Τρία χρόνια πίσω οι έρευνες