Σε εγρήγορση η ΚΔ για μέτρα ασφαλείας ενόψει εορτών-Περισσότερη αστυνόμευση στους χώρους υψηλού κινδύνου

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται πάντοτε σε εγρήγορση αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των εορτών, όπως και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε την Κυριακή η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη - Προκοπίου.

Σε δηλώσεις της στο περιθώριο του ετήσιου μνημόσυνου για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο στην Κάτω Δευτερά και σε ερώτηση αν και η Κύπρος ακολουθεί την πορεία που υιοθετείται πανευρωπαϊκά με την κήρυξη της προσεχούς περιόδου ως υψηλού κινδύνου και την αύξηση των μέτρων ασφαλείας, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «αυτή είναι οπωσδήποτε και η φιλοσοφία της Κυβέρνησης».

Η κ. Κουκκίδη - Προκοπίου πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες η ανησυχία όλων των κρατών μελών ήταν πως λόγω και των εορτών και της κατάστασης που δεν λέει να ηρεμήσει στη Μέση Ανατολή «για το τι μπορεί να συμβεί αν υπάρξουν αδιάκριτα χτυπήματα κατά πολιτών σε κεντρικά σημεία των πόλεων από τους λεγόμενους "μοναχικούς λύκους", όπως δυστυχώς συνέβη στις Βρυξέλλες ακριβώς μετά το Συμβούλιο των Υπουργών».

«Είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση ως Κυπριακή Δημοκρατία, όπως είναι και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ», τόνισε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει ενίσχυση των μέτρων στην Κύπρο σε χώρους που θεωρούνται πιο υψηλού κινδύνου ή αν απλώς εφαρμόζονται αυστηρότερα μέτρα γενικότερα, η κ. Κουκκίδη - Προκοπίου είπε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει αυτές τις ανησυχίες με διττό τρόπο, αφενός με την αυξημένη αστυνόμευση συγκεκριμένων χώρων για τους οποίους υπάρχουν ανησυχίες από την πρώτη μέρα της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, με κάποιους χώρους να έχουν προστεθεί στη λίστα όσο γινόταν πιο λεπτομερής ανάλυση του κινδύνου, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και περισσότερη αστυνόμευση ενόψει και των εορτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Iσχυρό μήνυμα για τον Ερντογάν η ψηφοφορία υπέρ του Ιμάμογλου-Γιατί «μεταφράζεται» ως δημοψήφισμα κατά του Τούρκου Προέδρου
Ξεκάθαρες απαντήσεις Ιωάννου στα αιτήματα των κυνηγών-Στο επίκεντρο ποινές για λαθροθηρία, φωτοβολταϊκά και κυνηγετικοί σκύλοι
Υπό έρευνα και ο Δήμος Άγκυρας για πολιτιστικές δαπάνες–Αντιδρά ο Μανσούρ Γιαβάς
Μετά το τελεσίγραφο Τραμπ, η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για «έμμεσες συνομιλίες» για την πυρηνική συμφωνία
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου η ΠΑΣΥΚΙ
BINTEO: Τρομοκράτης στο Ισραήλ μαχαίρωσε στρατιώτη και πυροβόλησε 75χρονο που οδηγούσε το αυτοκίνητό του
Συνελήφθη ξανά η φοιτήτρια στις ΗΠΑ-Είχε γίνει viral όταν πιάστηκε για υπερβολική ταχύτητα
Το ΑΚΕΛ οργανώνει πορεία διαμαρτυρίας για την ακρίβεια-«Χιλιάδες νοικοκυριά δεν βγάζουν το μήνα»
Τουλάχιστον 21 νεκροί από πλήγματα στη Γάζα-Ανήλικος κρατούμενος πέθανε σε φυλακή του Ισραήλ
Συνελήφθη η Γεωργία Μπίκα μετά από τροχαίο-Oδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ