Στις Βρυξέλλες ο Κόμπος για ΣΕΥ και Σύνοδο Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης

O Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες την Κυριακή για τις εργασίες τη Δευτέρα των Συμβουλίων Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ (ΣΕΥ) και της Υπουργικής Συνόδου για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι «στο επίκεντρο των συζητήσεων του ΣΕΥ θα είναι η κατάσταση στο Ισραήλ και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στην ημερήσια διάταξη θα είναι επίσης η συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, καθώς και η κατάσταση στο Σαχέλ».

Προστίθεται ότι της συνόδου του ΣΕΥ θα προηγηθεί ανεπίσημο πρόγευμα εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρτζογιάν.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του ΣΕΥ θα πραγματοποιηθεί η Υπουργική Σύνοδος για την Ανατολική Εταιρική Σχέση (ΑΕΣ), στην οποία θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ και οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργίας, Μολδαβίας και Ουκρανίας.

Την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ (ΣΓΥ).

«Κατά τις εργασίες του ΣΓΥ οι Υπουργοί, μεταξύ άλλων, αναμένεται να εγκρίνουν Συμπεράσματα για τη Διεύρυνση, καθώς και σε σχέση με τον ετήσιο Διάλογο για το Κράτος Δικαίου και τη διαχείριση της δημογραφικής αλλαγής στην Ευρώπη», αναφέρεται.

Το Συμβούλιο θα προετοιμάσει επίσης τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, ενώ η Προεδρία θα ενημερώσει τους Υπουργούς αναφορικά με τα επόμενα βήματα σε σχέση με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν ανάλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στα γραφεία ΔΗΣΥ η Antifa-«Αναδημοσίευσε διαδικτυακό υλικό»
Ψηφίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο για δημόσιες συγκεντρώσεις, τι προνοεί-«Ντροπή, μας απειλούν να έρθουν σπίτια μας»
Επισκέφθηκε τον ΠτΔ ο 21χρονος Νεκτάριος-«Να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας αυτό που δικαιούνται, ίσες ευκαιρίες για όλους»
Άλμα για πολλαπλές συντάξεις-«Βήμα μπροστά οι νόμοι, με μεροληπτικούς πειρασμούς από τη Βουλή»
Πέρασαν από τη Βουλή τα νομοσχέδια για τους προϋπολογισμούς ΕΟΑ
Χαιρετίζει τις νέες ρυθμίσεις για παραχώρηση τ/κ περιουσιών ο ΥΠΕΣ-«Στόχος να τερματιστεί η αδιαφάνεια και η κατάχρηση»
Αιχμές Γεάδη για Κύπριους ευρωβουλευτές-«Επιχειρούν να υποσκάψουν τις ενέργειες μου για ανάδειξη του Κυπριακού»
Να μην εγκαταλείψουν το ψευδοκράτος κάλεσε τα μέλη του ΟΤΚ ο Ατάογλου
Κάνει λόγο για «διπλωματική επιτυχία» για τη συμμετοχή του στη σύνοδο ΟΙΣ ο Τατάρ
Μαυρίδης για την πρόταση μομφής κατά της Ούρσουλα: Υπάρχει θεσμική σύγκρουση στην ΕΕ