Στις Βρυξέλλες ο Κόμπος για ΣΕΥ και Σύνοδο Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης

O Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες την Κυριακή για τις εργασίες τη Δευτέρα των Συμβουλίων Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ (ΣΕΥ) και της Υπουργικής Συνόδου για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι «στο επίκεντρο των συζητήσεων του ΣΕΥ θα είναι η κατάσταση στο Ισραήλ και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στην ημερήσια διάταξη θα είναι επίσης η συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, καθώς και η κατάσταση στο Σαχέλ».

Προστίθεται ότι της συνόδου του ΣΕΥ θα προηγηθεί ανεπίσημο πρόγευμα εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρτζογιάν.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του ΣΕΥ θα πραγματοποιηθεί η Υπουργική Σύνοδος για την Ανατολική Εταιρική Σχέση (ΑΕΣ), στην οποία θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ και οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργίας, Μολδαβίας και Ουκρανίας.

Την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ (ΣΓΥ).

«Κατά τις εργασίες του ΣΓΥ οι Υπουργοί, μεταξύ άλλων, αναμένεται να εγκρίνουν Συμπεράσματα για τη Διεύρυνση, καθώς και σε σχέση με τον ετήσιο Διάλογο για το Κράτος Δικαίου και τη διαχείριση της δημογραφικής αλλαγής στην Ευρώπη», αναφέρεται.

Το Συμβούλιο θα προετοιμάσει επίσης τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, ενώ η Προεδρία θα ενημερώσει τους Υπουργούς αναφορικά με τα επόμενα βήματα σε σχέση με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

LIVE: Σε εξέλιξη το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ-Επικυρώνει το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών
ΟΙ ΗΠΑ εξετάζουν την παροχή βοήθειας στη Γάζα διά θαλάσσης μέσω Κύπρου
Η πρωτοβουλία Νικόλα και η έλλειψη δομημένου συντονισμού της συμπολίτευσης
Εντατικοποιεί τις προσπάθειες για «κυριαρχική ισότητα» ο Ερντογάν
«Πάνω από όλα η Λεμεσός»-Παρουσίασε το πρόγραμμά του ο Χρίστος Μιχαηλίδης
Στα περιβαλλοντικά ζητήματα της Κύπρου αναφέρθηκε η Υπ. Περιβάλλοντος στη Σύνοδο ΗΕ
Το ΥΠΕΞ εκφράζει συγκλονισμό για τραγικό θάνατο ανθρώπων στη Γάζα
Με τους δημάρχους Έγκωμης και Αγίου Δομετίου συναντήθηκε ο Χαράλαμπος Προύντζος
Ευγνωμοσύνη στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξέφρασε ο ΥΠΕΞ, παρά τις ίσες αποστάσεις του Στιούαρτ
Ο Δήμος Κυθρέας καταδικάζει την πρόθεση για οικισμό στην κατεχόμενη Τύμπου