Περιορισμένης εμβέλειας η συνεργασία του ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, κερδίζει στήριξη στον Στρόβολο με Τσίγκη η ΔΗΠΑ

Αυτό που φαινόταν ως επικρατέστερο σενάριο, τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται πως τελικά κλειδώνει, μετά και τις τελευταίες διαβουλεύσεις μεταξύ της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού και των κομμάτων του κέντρου και κυρίως του Δημοκρατικού Κόμματος και της ΔΗΠΑ.

Δημοκρατικός Συναγερμός και Δημοκρατικό Κόμμα, φαίνεται να έχουν διαφορετικές προτεραιότητες, κυρίως σε ότι αφορά κάποιους μεγάλους δήμος, συνεπώς η μεταξύ τους συνεργασία θα είναι σαφώς πιο περιορισμένη, από τις αρχικές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί. Αντιθέτως, η συνεργασία μεταξύ του ΔΗΣΥ και της Δημοκρατικής Παράταξης, θα είναι σαφώς πιο ευρεία, αφού οι ηγεσίες των δύο κομμάτων συμφώνησαν σχεδόν σε όλα για δήμους, ακόμα και αντιδημαρχίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε νέο γύρο διαβουλεύσεων ο ΔΗΣΥ με ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ-Τα νέα δεδομένα στο τραπέζι

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τη συνεργασία του ΔΗΣΥ με το ΔΗΚΟ, αυτή θα περιοριστεί σε αρκετούς δήμους, όχι όμως τους μεγάλους, που αποτελούσαν αγκάθι στις διαβουλεύσεις, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Τα «όχι» του ΔΗΚΟ σε Νίκο Νικολαΐδη για τη Λεμεσό και Φαίδωνα Φαίδωνος για την Πάφο, αλλά και προτίμηση του ΔΗΣΥ στην υποψηφιότητα Χρίστου Τσίγκη στον Στρόβολο, ουσιαστικά δημιούργησαν ένα ρήγμα, το οποίο όμως δεν θα επηρεάσει τη συνεργασία των δύο κομμάτων σε μικρότερους δήμους, όλων των Επαρχιών.

Την ίδια ώρα η προτίμηση της Πινδάρου στην υποψηφιότητα Τσίγκη στον Στρόβολο, άνοιξε το δρόμο για ακόμα πιο ευρεία συνεργασία μεταξύ του κόμματος του Μάριου Καρογιάν, με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, αφού και οι δύο πλευρές θεωρούν πως πρόκειται για μια ειλικρινή συνεργασία που βγάζει αμφότερες κερδισμένες.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για να οδηγηθούν οι αποφάσεις της ηγεσίες του ΔΗΣΥ, στα όργανα του κόμματος, σε δέκα μέρες, τα οποία θα κληθούν να λάβουν και τις τελικές αποφάσεις, χωρίς πάντως να αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις. Το μεγάλο στοίχημα για το ΔΗΣΥ, στην παρούσα φάση, είναι να αποφύγει τις εσωκομματικές αντιδράσεις για κάποιες από τις επιλογές του, καθώς επίσης και την εξαγγελία υποψηφιοτήτων από αντάρτες. Από πρόσωπα δηλαδή, που ενώ συμμετείχαν στην εσωκομματική διαδικασία που επιλέχθηκε για επιλογή υποψηφίων, είτε έλαβαν πολύ καλό αποτέλεσμα και δεν επιλέχθηκαν με άλλα κριτήρια, είτε δεν πήραν καλή θέση στη δημοσκόπηση, αλλά θεωρούν πως θα πρέπει να δώσουν τη μάχη της ψήφου.

Την ίδια ώρα στο ΔΗΚΟ, θεωρούν πως αυτό ανοίγει πλέον τον δρόμο για να αναζητήσουν ευρύτερες συμμαχίες με το ΑΚΕΛ, το οποίο σε μια σειρά από περιπτώσεων, έδειξε πρόθυμο να στηρίξει πρόσωπα προερχόμενα από το ΔΗΚΟ. Σε αυτό το πλαίσιο, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, για μια σειρά από εκκρεμότητες που ενδιαφέρουν και τις δύο πλευρές, όπως αυτές της Λεμεσού, της Πάφου και του Στροβόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι υποψήφιοι που κλείδωσαν ενόψει δημοτικών εκλογών-Η μάχη της επιλογής και τα φαβορί

Δειτε Επισης

Ιδρυτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Κίνησης Αλλαγής «Αιχμή»-Το Κεντρικό Συμβούλιο
Τελέστηκε το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου παρουσία Χριστοδουλίδη και Αννίτας
Στις Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για το μεταναστευτικό
«Πρότυπο ανδρείας, παράδειγμα θυσίας»-Τα κόμματα τιμούν την μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου
Αρχιεπίσκοπος: Είναι πολύ φανερά τα σχέδια των Τούρκων που αφορούν πλήρη κατάληψη της Κύπρου
Α.Δημητρίου: Οι αρχές και οι αξίες μας δεν είναι δεδομένες αλλά κερδίζονται
Τον Μάιο η επόμενη κίνηση στα ελληνοτουρκικά-Τα ανοιχτά κεφάλαια και ο ρόλος του Κυπριακού
Πώς απαντά για τουρκική Navtex ο ΠτΔ-«Δεν την υποτιμώ, γι’ αυτό το λόγο αντιδράσαμε αμέσως»
Τι λέει για την εν εξελίξει διαδικασία εξαγοράς της Ελληνικής από την Eurobank ο Ντομινίκ Λαμπουρέ
Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη των συνομιλιών ο ΠτΔ-«Γνωρίζουμε πολύ καλά τους στόχους»