Σε νέο γύρο διαβουλεύσεων ο ΔΗΣΥ με ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ-Τα νέα δεδομένα στο τραπέζι

Με τη φράση, «τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά», μπορεί να περιγραφεί λακωνικά και εύστοχα, η προσπάθεια συνεργασίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τα κόμματα της συμπολίτευσης και ειδικά με το ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ, σε σχέση τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες στις επικείμενες εκλογές του Ιουνίου του 2024.

Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε χθες ακόμα μια συνάντηση μεταξύ της Αννίτας Δημητρίου και του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, ενώ εντος της βδομάδας, είναι προγραμματισμένη συνάντηση της κας. Δημητρίου με τον πρόεδρο της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μάριο Καρογιάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι υποψήφιοι που κλείδωσαν ενόψει δημοτικών εκλογών-Η μάχη της επιλογής και τα φαβορί

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, πήγε με διαφοροποιημένη πρόταση στην πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Ξεκινώντας από τον Στρόβολο, υπενθυμίζεται ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, μετά το βέτο για την υποψηφιότητα Παπαχαραλάμπους, σχεδόν κλείδωσε στον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΔΗΠΑ, Χρίστο Τσίγκη.

Η έντονη αντίδραση των τοπικών οργανώσεων του ΔΗΚΟ, στο ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας Παπαχαραλάμπους, κάτι που ήταν επιθυμία και του Προέδρου Χριστοδουλίδη προς τα κόμματα της συμπολίτευσης, δημιούργησε νέα δεδομένα. Υπό την πίεση των τοπικών οργανώσεων, ο Νικόλας Παπαδόπουλος στράφηκε προς άλλες επιλογές, όπως αυτή του επικεφαλής του ΔΗΚΟ Στροβόλου, Σταύρου Σταυρινίδη. Ωστόσο φαίνεται πως έγιναν και νέες σκέψεις και σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες έριξε στο τραπέζι και το όνομα του Μιχάλη Δαμιανού.

Η κίνηση αυτή προκαλεί και νέες τριβές εντός του ΔΗΚΟ, αφού οι τοπικές οργανώσεις στον Στροβολο υπέδειξαν ως καταλληλότερο υποψήφιο για τον Δήμο τον επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας, Σταύρο Σταυρινίδη. Εξαλλου, τοσο το όνομα του κ. Σταυρινίδη όσο και του Μιχάλη Δαμιανου, βρέθηκαν ή βρίσκονται και στο κάδρο εν δυνάμει υποψηφίων και του ΑΚΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πυρετός» στο πολιτικό σκηνικό-Οι ανακατατάξεις, τα νέα δεδομένα και οι παγίδες για τους μεγάλους

Πάντως από πλευράς ΔΗΠΑ, φαίνεται να στέλνουν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν πρόκειται να εγκαταληφθεί την προσπάθεια για την υποψηφιότητα Τσιγκη, καθώς αυτό εξυπηρετεί το ευρύτερο μετωπο συνεργασίας που κτίζεται με τον ΔΗΣΥ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, έθεσε δύο κόκκινες γραμμές στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, για υποψήφιους δημάρχους, που δεν πρόκειται να στηριχτούν από το κόμμα του. Αυτές οι δύο περιπτώσεις, είναι οι δήμαρχοι Λεμεσού και Πάφου, Νίκος Νικολαΐδης και Φαίδωνας Φαίδωνος, αντίστοιχα. Ειδικότερα, στην περίπτωση της Λεμεσού, το ΔΗΚΟ επαναφέρει, την υποψηφιότητα του Γιάννη Αρμεύτη, που ανοίγει ενα νεο μετωπο συνεργασίας με το ΑΚΕΛ, ενώ στην Πάφο, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ φαίνεται πως συζητούν για τη Μαίρη Λάμπρου και τον Έβρο Λοϊζίδη. Εξάλλου η υπό εκκόλαψη συνεργασία ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, αναμένεται να σπάσει και στη Λάρνακα, όπου το ΔΗΚΟ, φαίνεται να προκρίνει άλλη μια θητεία από τον Ανδρέα Βύρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι δημοσκοπήσεις ως εργαλείο στον ΔΗΣΥ και ο ορατός κίνδυνος αποτυχίας

Πέρα από τον Στρόβολο και τη Λεμεσό, μια άλλη εκκρεμότητα για τον ΔΗΣΥ, είναι η περίπτωση της Λάρνακας και σε επίπεδο μητροπολιτικού Δήμου και σε επίπεδο Επαρχιακού Οργανισμού. Σε επίπεδο Δήμου, ο ΔΗΣΥ βρίσκεται σε αναζήτηση υποψηφίου, γνωρίζοντας ότι τα κόμματα του κέντρου δεν θα ακολουθήσουν. Σε επίπεδο Επαρχιακού Οργανισμού στη δημοσκόπηση που έγινε, ήταν μπροστά ο νυν δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΔΗΣΥ φαίνεται να πρότεινε στο ΔΗΚΟ τη διεκδίκηση του Επαρχιακού Οργανισμού με δικό του στέλεχος.

Κάτι βέβαια που προκαλεί αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο από στελέχη του ΔΗΣΥ, που βλεπουν ότι ο Δήμος διεκδικείται με αξιώσεις από το ΑΚΕΛ, και ο Επαρχιακός Οργανισμός προσφέρεται στο ΔΗΚΟ, με αποτέλεσμα ο ΔΗΣΥ, να μένει εκτός των κέντρων λήψεως αποφάσεων από την Επαρχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Δυσαρέσκεια στη Λάρνακα για τους χειρισμούς της Πινδάρου

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat