Αυστηρό μήνυμα ΥΠΕΣ για τα επεισόδια-«Όποιος δεν σέβεται τη φιλοξενία, θα υπάρχουν επιπτώσεις»

Είμαστε αυστηροί με όσους δεν σέβεται τη φιλοξενία που παρέχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σχολιάζοντας τα ψεσινά επεισόδια στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα.

Σε δήλωση του μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό ομόλογό του στη Μαδρίτη ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως, «μόλις ενημερώθηκα για τα επεισόδια, ήμουν κατηγορηματικός όπως εξεταστεί άμεσα η αίτηση ασύλου όλων των συλληφθέντων και απορριφθεί, ακόμα κι αν δικαιούνται άσυλο, για τον λόγο ότι είχαν εμπλακεί σε επεισόδια».

Οι οδηγίες, συνέχισε ο ΥΠΕΣ, είναι να απελαθούν άμεσα και για τον σκοπό αυτό έχουν μεταφερθεί επιπλέον εξεταστές αιτήσεων ασύλου, με οδηγίες όπως μέχρι το απόγευμα ολοκληρωθεί η εξέταση ασύλου και όσοι εμπλέκονται να μεταφερθούν εκτός Πουρνάρα. Όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, θα μεταφερθούν πιθανότατα στη Μεννόγεια, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες απέλασής τους.

«Είμαστε αυστηροί σε αυτό. Όποιος δεν σέβεται τη φιλοξενία που προσφέρεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, θα υπάρχουν επιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Αν. Kυβερνητικός Εκπρόσωπος: Άμεσα οι διαδικασίες απέλασης μετά τα επεισόδια στο Πουρνάρα

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ για το θέμα ο κ. Αντωνίου είπε ότι η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και πως η πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι στα επεισόδια εμπλέκονται περίπου 30 άτομα αφρικανικής καταγωγής.

«Εξετάζεται η υπόθεση και για όσους διαφανεί ότι έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για απέλαση τους» τόνισε.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης ότι μέσα στους υπόπτους για τα επεισόδια δεν περιλαμβάνονται άτομα συριακής καταγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»