Αυστηρό μήνυμα ΥΠΕΣ για τα επεισόδια-«Όποιος δεν σέβεται τη φιλοξενία, θα υπάρχουν επιπτώσεις»

Είμαστε αυστηροί με όσους δεν σέβεται τη φιλοξενία που παρέχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σχολιάζοντας τα ψεσινά επεισόδια στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα.

Σε δήλωση του μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό ομόλογό του στη Μαδρίτη ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως, «μόλις ενημερώθηκα για τα επεισόδια, ήμουν κατηγορηματικός όπως εξεταστεί άμεσα η αίτηση ασύλου όλων των συλληφθέντων και απορριφθεί, ακόμα κι αν δικαιούνται άσυλο, για τον λόγο ότι είχαν εμπλακεί σε επεισόδια».

Οι οδηγίες, συνέχισε ο ΥΠΕΣ, είναι να απελαθούν άμεσα και για τον σκοπό αυτό έχουν μεταφερθεί επιπλέον εξεταστές αιτήσεων ασύλου, με οδηγίες όπως μέχρι το απόγευμα ολοκληρωθεί η εξέταση ασύλου και όσοι εμπλέκονται να μεταφερθούν εκτός Πουρνάρα. Όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, θα μεταφερθούν πιθανότατα στη Μεννόγεια, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες απέλασής τους.

«Είμαστε αυστηροί σε αυτό. Όποιος δεν σέβεται τη φιλοξενία που προσφέρεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, θα υπάρχουν επιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Αν. Kυβερνητικός Εκπρόσωπος: Άμεσα οι διαδικασίες απέλασης μετά τα επεισόδια στο Πουρνάρα

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ για το θέμα ο κ. Αντωνίου είπε ότι η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και πως η πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι στα επεισόδια εμπλέκονται περίπου 30 άτομα αφρικανικής καταγωγής.

«Εξετάζεται η υπόθεση και για όσους διαφανεί ότι έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για απέλαση τους» τόνισε.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης ότι μέσα στους υπόπτους για τα επεισόδια δεν περιλαμβάνονται άτομα συριακής καταγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως για τις συνθήκες στις Κεντρικές-Κρατούμενοι κοιμούνται στα πατώματα
Αυτοί είναι οι αντιπρόεδροι και οι κοσμήτορες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ανυπομονεί για την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν και τους εορτασμούς της ντροπής ο Τατάρ
Περήφανη δηλώνει η Αϊσέ Γκιουνές που η τουρκική καταστροφή στην Κύπρο φέρει το όνομά της
Κυρώσεις κατά Τουρκίας όπως στη Ρωσία ζητά το ECR-Μίλησε για ενιαίο κράτος
Αναγνώριση του ψευδοκράτους ζήτησε από τον Στάρμερ τ/κ οργάνωση
Πόρτα εν κινήσει οχήματος τραυμάτισε πεζό στη Λεμεσό-Αναζητείται ο οδηγός
Περισσότερα από 400 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού τα τελευταία 20 χρόνια-Τρίτη αιτία θανάτου σε παιδιά
Αρχίζει η ανέγερση κατοικιών σε κατεχόμενο Γερόλακκο και Μόρφου
Δημητρίου: Η καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής ισοδυναμεί με αφύπνιση της συλλογικής μνήμης