Ενισχύθηκε με εξεταστές αιτήσεων ασύλου το Πουρνάρα μετά από οδηγίες ΥΠΕΣ-Αναμένονται δεκάδες απελάσεις

Παραμένουν στο Πουρνάρα οι 33 συλληφθέντες, σε σχέση με τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Φιλοξενίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου έδωσε οδηγίες στην Υπηρεσία Ασύλου και έχουν μετακινηθεί επιπλέον εξεταστές αιτήσεων ασύλου από τα κεντρικά στο Πουρνάρα.

Οι οδηγίες είναι μέχρι το τέλος της ημέρας να εξεταστούν οι αιτήσεις όλων των Νιγηριανών που εμπλέκονται στα ψεσινά επεισόδια, ώστε να συλληφθούν και να απελαθούν.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, τα 33 πρόσωπα συνελήφθησαν μετά από σχετικές μαρτυρίες και εναντίον τους διερευνώνται υποθέσεις οχλαγωγίας και συμπλοκής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ομάδες αλλοδαπών αντάλλαξαν πέτρες και αντικείμενα μεταξύ τους και ακολούθησαν συμπλοκές.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν οκτώ πρόσωπα, τα οποία αφού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις έλαβαν εξιτήριο.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ για το θέμα ο κ. Αντωνίου είπε ότι η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και πως η πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι στα επεισόδια εμπλέκονται περίπου 30 άτομα αφρικανικής καταγωγής.

«Εξετάζεται η υπόθεση και για όσους διαφανεί ότι έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για απέλαση τους» τόνισε.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης ότι μέσα στους υπόπτους για τα επεισόδια δεν περιλαμβάνονται άτομα συριακής καταγωγής.

399184080_1475879296526913_7478392514040310609_n (Copy)

386843095_860622225648830_274123561932947457_n (Copy)

Στο μεταξύ, σε ανάρτηση της η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου ανέφερε πως, «μετά τα επεισόδια μεταξύ Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάφο συγκάλεσα ευρεία σύσκεψη».

Όπως έγραψε στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως «οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα επεισόδια θα καλύπτονται πλέον από τους ενέχοντες στα επεισόδια και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες μετακινήσεις ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη επεισοδίων».

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα