Στο περίμενε για μήνες τρεις οικογένειες που κατήγγειλαν ιατρική αμέλεια-Τρέχουν οι έρευνες

Σε στάση αναμονής βρίσκονται τρεις οικογένειες που κατήγγειλαν εδώ και μήνες υποθέσεις ιατρικής αμέλειας, μετά τον χαμό των δικών τους ανθρώπων, αφού ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες των Αρχών, ασχέτως αν έχουν παρέλθει περισσότεροι από δέκα μήνες σε δύο από τις περιπτώσεις και έξι από την τρίτη υπόθεση.

Οι οικογένειες, που αναζητούν μέσα από τις αστυνομικές έρευνες δικαίωση για τον θάνατο των δικών τους ανθρώπων, αφού πιστεύουν ότι έφυγαν λόγω λανθασμένων χειρισμών από πλευράς ιατρικού προσωπικού, περιμένουν μέρα παρά μέρα νεότερα για τις υποθέσεις που εκκρεμούν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να ολοκληρωθούν οι έρευνες, αφού εκκρεμούν στοιχεία για την συμπερίληψη στο φάκελο των τριών υποθέσεων.

Και για τις τρεις υποθέσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ συνέδραμε σε όλες ιατρικός λειτουργός για να βοηθήσει τις ανακριτικές Αρχές με τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και δεν υπάρχει η εξιδεικευμένη γνώση από πλευράς των μελών της Δύναμης που διερευνά τις υποθέσεις.

Στην πρώτη χρονικά υπόθεση, αυτή του 66χρονου κυνηγού, που κατέληξε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λεμεσού τον περασμένο Ιανουάριο, έπειτα από ατύχημα που είχε δύο μήνες προηγουμένως, το ΤΑΕ Λεμεσού έχει ολοκληρώσει μεγάλο μέρος του φακέλου της υπόθεσης. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί καταθέσεις και παραλήφθηκαν επιστημονικά στοιχεία, ωστόσο ακόμα αναμένουν κάποια αποτελέσματα, πριν παραδώσουν τον φάκελο στον Γενικό Εισαγγελέα για να αποφασίσει κατά πόσον προκύπτουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα σε βάρος οποιουδήποτε.

Ο άτυχος 66χρονος, είχε ατύχημα στις 13 Νοεμβρίου, αφού την ώρα που κυνηγούσε, γλίστρησε στο έδαφος με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο του. Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε σοβαρά στην κνήμη του αριστερού του ποδιού. Μάλιστα είχε διευθετηθεί η μεταφορά του στο Ισραήλ τον Ιανουάριο για αποκατάσταση, ωστόσο ο άτυχος 66χρονος κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απεβίωσε κυνηγός που έδινε μάχη για τη ζωή-Καταγγελία για ιατρική αμέλεια

Ίδιο σκηνικό για τη 40χρονη μητέρα

Ίδιο είναι το σκηνικό και σε ότι αφορά την 40χρονη μητέρα, που είχε μεταφερθεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λευκωσίας για να γεννήσει, ωστόσο κατέληξε κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λευκωσίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, όμως αναμένονται επίσης κάποια αποτελέσματα για να ολοκληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης και να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία, ώστε να δοθούν οδηγίες για τα επόμενα βήματα των Αρχών επί της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι καθοριστικά για την υπόθεση θεωρούνται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν από την Αστυνομία και τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των ερευνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ψάχνουν απαντήσεις για το θάνατο 40χρονης μητέρας-Σωρεία καταγγελιών για ιατρική αμέλεια

Αναμένουν τις τοξικολογικές για την άτυχη Ανθούλα

Σε ότι αφορά στην τρίτη περίπτωση, που αφορά την άτυχη Ανθούλα Σάντη, που έσβησε στον ύπνο της τον περασμένο Απρίλιο και αφού προηγουμένως είχε επισκεφθεί νοσοκομείο, αλλά δεν την εξέτασαν σύμφωνα με την οικογένειά της, οι Αρχές αναμένουν ακόμα, έξι μήνες μετά, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, από τα δείγματα που λήφθηκαν.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει αρκετά τη διερεύνηση της υπόθεσης με το ανακριτικό έργο που είχαν να υλοποιήσουν, ενώ είχαν συναντήσεις και με ιατρικό λειτουργό, ο οποίος τους έδωσε κατευθύνσεις, ώστε να ετοιμάσουν τον φάκελο της υπόθεσης.

Παρόλα αυτά, με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια, καθώς μπορεί με βάσει τα αποτελέσματα η υπόθεση να πάρει διαφορετική τροπή ή να επιβεβαιώσει τα μέχρι στιγμής ευρήματά τους.

Σημειώνεται ότι η άτυχη Ανθούλα στις 26 Απριλίου ένιωσε αδυναμία και μεταφέρθηκε σε κλινική, όπου δεν εξετάστηκε, σύμφωνα με τον ισχυρισμό των οικείων της και στη συνέχεια κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Η άτυχη 59χρονη εντοπίστηκε νεκρή ενώ κοιμόταν από τον σύζυγο της, τα ξημερώματα της 27ης Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον θάνατο της 59χρονης Ανθούλλας-Λήφθηκαν καταθέσεις από γιατρούς

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Σε ένα τριήμερο έγιναν 137 τροχαίες καταγγελίες στην επαρχία Αμμοχώστου
Θέμα εθνικής ασφάλειας η προστασία από τις πυρκαγιές-Συνδρομή όλων ζήτησε ο Χαρτσιώτης
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Επανασυνελήφθησαν και για άλλες κλοπές δύο πρόσωπα που τελούσαν ήδη υπό κράτηση
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα (pic)
Με συμπληρωματικό υπόμνημα επανήλθαν στη θέση περί δεδικασμένου οι μοναχοί
Τα σημεία που εστιάζει η νέα ένσταση των δικηγόρων των μοναχών-Άρχισε η κλήτευση μαρτύρων από την Μονή