Επανεξετάζεται η υπόθεση του Βαγγέλη μετά το πόρισμα του θανατικού ανακριτή-Παρέδωσε υλικό η μητέρα του

Ενέργειες που παραπέμπουν σε επανάληψη του ίδιου σήριαλ, όπως αυτό που αφορά τον θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, ή του ορφανού θανατηφόρου του 2012, καταγράφονται και στην υπόθεση του Βαγγέλη Φραγκούλη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις 3 Οκτωβρίου του 2020, στη Λεμεσό. Μια υπόθεση που άνοιξε ξανά από πλευράς Αστυνομίας, μετά και το πόρισμα του θανατικού ανακριτή που έδειξε ελλιπείς έρευνες, με την ίδια και πάλι να καλείται να διερευνήσει στην ουσία τον εαυτό της και αυτά που έκανε ή δεν έκανε κατά τον ουσιώδη χρόνο. Είναι για αυτό το λόγο, που κάποιος μπορεί να δει επανάληψη των γεγονότων, η οποία προκαλεί ρωγμές στην αξιοπιστία των ανακριτικών αρχών, σε ότι αφορά την διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων και ειδικότερα θανάτων, που έρχονται στο προσκήνιο λόγω της επιμονής των οικογενειών των θυμάτων.

«Έχοντας κατά νου το σύνολο της ενώπιον µου μαρτυρίας μπορώ να καταλήξω μετά βεβαιότητας µόνο ως προς την αιτία Θανάτου του αποβιώσαντα Ευάγγελου Φραγκούλη, ο οποίος επήλθε συνέπεια ρήξης καρδίας προκληθείσα από νύσσον και τέµνον όργανο, σε άγνωστη ώρα στις 03.10.2020 στην οδό Ηφαίστου στην περιοχή Αγίου Ιωάννη της Επαρχίας Λεμεσού. {…} Δεν μπορώ όμως να καταλήξω µε την βεβαιότητα που απαιτείται στην παρούσα περίπτωση στο κατά πόσον στον αιφνίδιο θάνατο του θανών έχουν ή δεν έχουν συμβάλει ενέργειες ή πράξεις τρίτων προσώπων».

Δεδομένου της πιο πάνω κατάληξης του θανατικού ανακριτή, ενώπιον του οποίου κατατέθηκαν όλα τα δεδομένα, και από τις δύο πλευρές, δηλαδή της Αστυνομίας και της οικογένειας που διόρισε δικούς της εμπειρογνώμονες, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Ηλία Στεφάνου, η οικογένεια του θύματος ζήτησε όπως ο φάκελος της υπόθεσης ανοίξει εκ νέου, αφού στο πόρισμα καταγράφονται παράλληλα και μια σειρά από λάθη και παραλήψεις των ανακριτών σε σχέση με τις έρευνες που διενεργήθηκαν κατά τον ουσιώδη χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανεξάρτητους ανακριτές ζητά η οικογένεια του Βαγγέλη-«Τους παρακαλούσα να κάνουν έρευνα»

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, την υπόθεση διερευνούν εκ νέου ανακριτές του Σώματος, ενώπιον των οποίων βρέθηκε η μητέρα του 29χρονου Βαγγέλη, η οποία μιλώντας στον REPORTER, Νεκταρία Βλάχου, ανέφερε πως «περί τα τέλη Ιουλίου, έχουν αναλάβει την υπόθεση ανακριτές, στους οποίους έχω παραδώσει ένα υλικό και πρόκειται να τους παραδώσω και δεύτερο υλικό». Παράλληλα, η κ. Βλάχου, θέλησε να σχολιάσει πως «έχει βεβαιωθεί, και πλέον είναι δεδομένο, ότι η Αστυνομία δεν έκανε την έρευνα που έπρεπε τότε και ο ιατροδικαστής δεν ήρθε καν στην σκηνή, κάτι το οποίο είναι ανήκουστο. Πρόσφατα, έγιναν δυο δολοφονίες και είδαμε να πηγαίνουν δυο και τρεις ιατροδικαστές και φέρανε μάλιστα και εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό. Στη δική μου υπόθεση όμως, δεν το έπραξαν αυτό, οπότε αυτό θα έχει και συνέπειες».

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος, είχε εντοπιστεί νεκρός μέσα στην αποθήκη που νοίκιαζε στη Λεμεσό, ενώ λίγες ώρες προηγουμένως διασκέδαζε με φίλους του, το δίπλωμα που είχε πάρει στην ελεύθερη κατάδυση. Στην καρδιά του εντοπίστηκε καρφωμένο το καταδυτικό του μαχαίρι και φορούσε τα γυαλιά ηλίου του. Επίσης, όπως προκύπτει από τα γεγονότα, λίγη ώρα νωρίτερα, είχε πάει μεθυσμένος στο σπίτι της φίλης του για να ζητήσει εξηγήσεις, καθώς θεωρούσε ότι κάποιος άνδρας βρισκόταν στη ζωή της.

Η Αστυνομία, απέδιδε τον θάνατο του 29χρονου σε αυτοκτονία, κάτι το οποίο αμφισβητεί μέχρι σήμερα η οικογένεια του, η οποία υποστηρίζει πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και έτσι αναμένει να διερευνηθεί από τους ανακριτές που επανεξετάζουν την υπόθεση. Όπως αναφέρει η κ. Βλάχου, «είναι δεδομένο πλέον, ότι δεν έγιναν τα αυτονόητα. Στην παρούσα φάση, αναμένω άλλη μια συνάντηση με τους ανακριτές, διότι δεν είχαν κάποιο υλικό στην κατοχή τους, μιας και η Αστυνομία δεν έκανε κάτι και γι’ αυτό τον λόγο το υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας μετά από δική μας έρευνα, είναι σε μια κατεύθυνση, μελετάται και θα έχουμε αποτελέσματα. Μέσα από τα ευρήματά μας, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για δολοφονία και πλέον διερευνάται ως δολοφονία και όχι ως αυτοκτονία, που ήταν η αρχική θέση της Αστυνομίας, η οποία δεν έκανε κάποια έρευνα».

Υπενθυμίζεται, πως στο πόρισμα του ο θανατικός ανακριτής, μεταξύ άλλων, κατέληξε πως:

  • Ο Ιατροδικαστής που κλήθηκε να εξετάσει τον αιφνίδιο και αφύσικο θάνατο, δεν διενέργησε αυτοψία στην σκηνή όπου ο θανών εντοπίστηκε, θεωρώντας ότι αυτό δεν απαιτείτο, ενώ στην συνέχεια όταν αυτός κλήθηκε να τοποθετηθεί από µέλος της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου για το κατά πόσον θεωρεί ότι πρόκειται για περίπτωση χρήσης του μαχαιριού από τον ίδιο τον Θανόντα ή όχι, ανέφερε πώς κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να το πει.
  • Στο όχημα που εντοπίστηκε ο θανών δεν έγινε δακτυλοσκοπική εξέταση ή εξέταση για εντοπισμό γενετικού υλικού, ούτε επιστημονικός έλεγχος έγινε στα ίχνη / κηλίδες κόκκινου χρώματος που φαίνεται να υπήρχαν στο εσωτερικό µέρος αυτού κυρίως στην πλευρά του συνοδηγού.
  • Η ακριβής συγκέντρωση αλκοόλης που υπήρχε στο σώμα του θανών στις 03.10.2020 δεν µπορεί να προσδιοριστεί και αυτό γιατί το δείγμα λήφθηκε 3 ηµέρες µετά τον θάνατο
  • Παρά το γεγονός ότι τα γραφόμενα επί των τετραδίων που εντοπίστηκαν στην αποθήκη αποτελεί κοινό έδαφος ότι έχουν γραφτεί από τον ίδιο τον θανόντα, δεν µπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος που αυτά είχαν ετοιμαστεί, δηλαδή κατά πόσον αυτά έγιναν λίγο πριν τον θάνατο του ή σε οποιοδήποτε άλλο προγενέστερο χρόνο.
  • Στο μαχαίρι βρέθηκε µικτό γενετικό υλικό και συγκεκριμένα στην λεπίδα και µια τρίχα και αυτό αφήνει ανοικτό τo ενδεχόμενο να προέρχεται είτε από προηγούμενη χρήση του μαχαιριού από τον ίδιο τον θανόντα, χωρίς όμως να µπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο (έστω και απομακρυσμένο) αυτό να προέρχεται και από την χρήση του μαχαιριού από τρίτο πρόσωπο.
  • Επιπρόσθετα η απόφαση για να τύχει πρώτα γενετικής εξέτασης το μαχαίρι (τόσο η λεπίδα όσο και η χειρολαβή του) αντί της δακτυλοσκοπικής εξέτασης, είχε ως αποτέλεσμα η δακτυλοσκοπική εξέταση που ακολούθησε της γενετικής, να µην δώσει κανένα αποτέλεσμα ως προς το κατά πόσον στην χειρολαβή του μαχαιριού υπήρχε οποιοδήποτε δακτυλικό αποτύπωμα είτε του θανόντα, είτε οποιουδήποτε άλλου προσώπου. Ο λόγος ήταν διότι ως αναφέρθηκε στην διαδικασία, η χειρολαβή είχε σκουπιστεί για σκοπούς γενετικής εξέτασης. Συνεπώς ένεκα της εξέλιξης αυτής κατέστηκε αδύνατη η ταυτοποίηση του χειριστή του μαχαιριού, είτε αυτός μπορούσε να ήταν ο ίδιος ο θανών, είτε τρίτο πρόσωπο.
  • Δεν λήφθηκαν μετρήσεις σε σχέση µε την τοπογραφία του θανατηφόρου τραύματος, είτε πριν την μετακίνηση του πτώματος από την θέση που εντοπίστηκε, είτε κατά το στάδιο της νεκροψίας / νεκροτομής, σε σχέση µε τα κάτω και πάνω άκρα του σώματος. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στο να επιβεβαιώσει ή αποκλείσει κάποια πιθανά σενάρια που τέθηκαν ενώπιον µου ιδίως από πλευράς Αστυνομίας σε σχέση µε τους πιθανούς μηχανισμούς θανάτωσης.
  • Ενώ υπήρχε εξωτερική κάμερα ισόγειου καταστήματος που αποτελούσε µέρος του κτιρίου που βρισκόταν η επίδικη αποθήκη και που κάλυπτε την μοναδική είσοδο / έξοδο προς την ράµπα που οδηγούσε στην αποθήκη, το καταγραφικό αυτής παραλήφθηκε από την Αστυνομία μόλις στις 21.04.2021 και παραδόθηκε για επεξεργασία από το Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων στις 26.04.2021. Δηλαδή 6 ½ μήνες µετά τον εντοπισμό του θανών στον χώρο της αποθήκης µε αποτέλεσμα να µην ήταν δυνατό να εντοπιστούν οποιαδήποτε διαθέσιμα αρχεία κατά τις 03.10.2020 για να διαπιστωθεί για το / τα πρόσωπο / πρόσωπα που ενδεχομένως να είχαν είσοδο και ἑξοδο από αυτήν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΔΩ

Η μητέρα του 29χρονου Βαγγέλη, επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία ως προς τον τρόπο που διερεύνησε την υπόθεση, σχολιάζοντας πως «το γεγονός ότι η Αστυνομία πήρε τις κάμερες μετά από επτά μήνες, είναι κάτι σαν δώρο-άδωρο και είναι σαν να μην έγινε ποτέ κάτι», ενώ ανέφερε παράλληλα πως όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει η οικογένεια, από την δική της έρευνα, θα διαβιβαστούν στους ανακριτές.

«Όλα είναι καταγεγραμμένα, καθώς το υλικό υπάρχει στη διάθεσή μας και εντός των επόμενων ημέρων θα πραγματοποιήσω συνάντηση με τους ανακριτές», ανέφερε η κ. Βλάχου, προσθέτοντας πως «δεν θα σταματήσω τον αγώνα μου, μέχρις ότου έρθει η ολοκληρωτική δικαίωση στη μνήμη του παιδιού μου, που θα είναι η σύλληψη και η καταδίκη των δολοφόνων του. Οι ίδιοι που τον σκότωσαν, οι ίδιοι αμαύρωσαν τη μνήμη του και οι ίδιοι κάνανε τα πάντα για να κουκουλωθεί η υπόθεση του Βαγγέλη».

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος
Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι