Ανεξάρτητους ανακριτές ζητά η οικογένεια του Βαγγέλη-«Τους παρακαλούσα να κάνουν έρευνα»

Τις ανάλογες ενέργειες από πλευράς Γενικού Εισαγγελέα και τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για τη διεξαγωγή έρευνας, αναμένει η οικογένεια του 29χρονου Βαγγέλη Φραγκούλη, μετά και το πόρισμα του θανατικού ανακριτή, το οποίο δεν απέκλεισε εμπλοκή τρίτων προσώπων, αφού όπως κατέληξε, η έρευνα της Αστυνομίας ήταν ελλιπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού εντοπίστηκε νεκρός το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, μέσα στην αποθήκη που νοίκιαζε στη Λεμεσό. Στην καρδιά του ήταν καρφωμένο το καταδυτικό του μαχαίρι, ενώ λίγες ώρες προηγουμένως, διασκέδαζε με την παρέα του για το δίπλωμα που πήρε στην ελεύθερη κατάδυση.

Δυόμιση χρόνια μετά τον θάνατο του Βαγγέλη, το πόρισμα του θανατικού ανακριτή, έρχεται να ανοίξει ξανά την υπόθεση (Διαβάστε ΕΔΩ το πόρισμα), αφού δείχνει κενά, παραλείψεις, αλλά και στοιχεία τα οποία εξαφανίστηκαν και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης και στα αίτια του θανάτου του 29χρονου.

Μιλώντας στον REPORTER, η μητέρα του Βαγγέλη, Νεκταρία Βλάχου, ανέφερε πως, «περιμένουμε το βήμα από τον Γενικό Εισαγγελέα και ελπίζω ότι θα κάνει αυτό το βήμα, διότι είναι πολλά τα εγκλήματα σε αυτόν τον τόπο και ένα-ένα ξεφυτρώνουν στην επιφάνεια και βλέπουν το φως της αλήθειας. Οπότε το επόμενο βήμα είναι οι ενέργειες από πλευράς Γενικού Εισαγγελέα, να έρθουμε σε συνάντηση μαζί του, να διοριστούν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές, να γίνουν οι έρευνες και να γίνουν ανακρίσεις. Δεν έχει γίνει καμία ανάκριση, ενώ το παιδί μου εμπλέκεται με όλες τις αποδείξεις, σε δυο καυγάδες εκείνο το πρωινό. Υπήρχαν δυο καυγάδες. Ο ένας έγινε σε διαμέρισμα και ο άλλος καυγάς έγινε στο γκαράζ και μετά το παιδί μου είναι νεκρό. Πώς όμως; Κάποιο ανθρώπινο χέρι το έκανε και δεν έγινε από μόνο του».

Την ίδια ώρα, ανακούφιση, αλλά και δικαίωση αισθάνεται σήμερα η κ. Βλάχου, μετά και τα όσα κατέδειξε το πόρισμα του θανατικού ανακριτή, αφού όπως η ίδια λέει, «από την αρχή φώναζα, ότι αυτό δεν είναι αυτοκτονία. Δεν είναι μια ολοκληρωτική δικαίωση για μένα, αλλά είναι μια ανάσα όμως. Θεωρώ ότι είναι μια ανάσα σε όλα αυτά που εγώ φώναζα για δυόμιση χρόνια. Η ολοκληρωτική δικαίωση, θα έρθει με τη σύλληψη των δραστών, διότι εγώ από την αρχή έλεγα και τους παρακαλούσα να κάνουν έρευνα, να πάρουν την κάμερα, να έρθει ιατροδικαστής και αν δεν μπορούσαν να φέρουν ιατροδικαστή, τους είπα να φέρω εγώ ιατροδικαστή από το εξωτερικό. Φώναζα και ούρλιαζα. Τελικά όμως είχα δίκαιο».

Όπως αναφέρει η μητέρα του Βαγγέλη, «αγωνίστηκα για δυο χρόνια για να υπάρξει σήμερα αυτό το αποτέλεσμα. Ούτε ο θανατικός ανακριτής δεν πείστηκε, αλλά και κανένας άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο δεν πρόκειται να πειστεί, διότι αυτό που μας έδειξε η Αστυνομία, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Ήρθαν και μου είπαν τρία σενάρια αυτοκτονίας. Τι σημαίνει σενάριο; Εδώ δεν γυρίζουμε κινηματογραφική ταινία, εδώ μιλάμε για ένα παιδί που βρέθηκε νεκρό, με ένα μαχαίρι στην καρδιά. Δεν δικαιούται ο ιατροδικαστής να μιλάει με σενάρια, αλλά με αποδείξεις».

Μάλιστα, όπως διερωτάται η μητέρα του Βαγγέλη, «εάν ήθελε λοιπόν να αυτοκτονήσει ο γιος μου, γιατί να μην επιλέξει ένα όπλο, ένα απαγχονισμό; Γιατί πολύ απλά δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε και θα το φωνάζω όσο ζω και αναπνέω. Δεν πρόκειται να σταματήσω, ούτε εγώ, ούτε η ομάδα μου, μέχρι να αποδοθεί ολοκληρωμένη δικαιοσύνη. Η δικαίωση θα είναι με τη σύλληψη των δραστών, γιατί ακόμα και αυτοί που γνωρίζουν και δεν μιλούν, λέγονται συνένοχοι και συνεργοί. Επίσης, μαζί με τη δικαίωση του παιδιού μου, θα δικαιωθούν και όλες οι άλλες ψυχές που πέταξαν άδικα στον ουρανό. Είναι άδικο αυτό που γίνεται σε αυτόν τον τόπο. Είναι άδικο να σε σκοτώνουν και να αμαυρώνουν και τη μνήμη σου από πάνω. Αυτό είναι τραγικό».

Δυόμιση χρόνια μετά, η κ. Βλάχου, αναφέρεται σε όσα βίωσε αλλά και έκανε, ώστε να φθάσουν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα οι έρευνες για την υπόθεση του γιου της. «Πολεμήσαμε, αγωνιστήκαμε, παλέψαμε για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα, διότι μπροστά μου είχα βράχους, είχα τοίχους, είχα άτομα που στάθηκαν μπροστά μου για να αποδεχθώ ότι το παιδί μου αυτοκτόνησε. Όχι, το παιδί μου δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε. Το παιδί μου δεν είχε ακαριαίο θάνατο, μαρτύρησε και πόνεσε για να ξεψυχήσει. Κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει θέλει να έχει ένα ακαριαίο θάνατο και δεν θέλει να μαρτυρήσει, δεν θέλει να πονάει τόσο πολύ. Το παιδί μου όμως βασανίστηκε».

Επίσης, προσθέτει ότι, «μετά θάνατον, διέγραψαν τα ηλεκτρονικά δεδομένα του παιδιού μου. Ποιος τα διέγραψε; To παιδί μου που ήταν νεκρό. Κάποιο ανθρώπινο χέρι τα έχει κάνει αυτά, όπως ανθρώπινο χέρι εμπλέκεται και στη δολοφονία του παιδιού μου. Γιατί επίσης, δεν ερευνήθηκαν οι δυο καυγάδες; Ποιος άραγε, θέλει να πάει να αυτοκτονήσει με τόσο πολύ αλκοόλ μετά από διασκέδαση; Ο Βαγγέλης μου, λάτρευε τη ζωή. Αγαπούσε τη ζωή. Λάτρευε τα πάντα, ήταν η χαρά του Θεού και δεν είχε κανένα λόγο για να πάει να αυτοκτονήσει. Κάποιοι άλλοι όμως το έπραξαν και αμέσως μετά σκηνοθέτησαν τον θάνατό του».

Δειτε Επισης

Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου