Δυσαρέσκεια στη Λάρνακα για τους χειρισμούς της Πινδάρου

Δεν ικανοποιούν τον κόσμο του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα οι επιλογές της ηγεσίας της παράταξης, σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ έγινε από το κόμμα δημοσκόπηση μεταξύ των τριών Συναγερμικών στελεχών που επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου, στην οποία επικράτησε άνετα ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, η Πρόεδρος της παράταξης Αννίτα Δημητρίου αποφάσισε να προτείνει στο ΔΗΚΟ να στηρίξει δικό του υποψήφιο για τη συγκεκριμένη θέση. Υπενθυμίζεται πως οι άλλοι δύο υποψήφιοι ήταν οι Χάρης Μίλλας και Θεολόγος Μανώλης

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκείνο που προκαλεί ερωτηματικά σε σχέση με τον συγκεκριμένο χειρισμό της Προέδρου του ΔΗΣΥ, είναι το γεγονός ότι το ΔΗΚΟ δεν είχε σε καμία φάση των διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο κομμάτων ζητήσει να του εκχωρηθεί η συγκεκριμένη θέση. Αντίθετα, φέρεται να είχε ενημερώσει την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την ετοιμότητά του να στηρίξει την υποψηφιότητα Ευάγγελου Ευαγγελίδη εάν αυτός θα ήταν η επιλογή του ΔΗΣΥ. Παρόμοια πρόθεση φαίνεται να διαβιβάστηκε και από πλευράς ΕΔΕΚ.

Παράγοντες και στελέχη του ΔΗΣΥ Λάρνακας εκτιμούν ότι εάν επικρατήσουν τελικά οι επιλογές της ηγεσίας, η παράταξη θα είναι απούσα από τις διεργασίες και εξελίξεις που αφορούν την επαρχία, νοουμένου ότι η Δημαρχία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει στο ΑΚΕΛ, αφού εκτιμάται ότι δύσκολα χάνει ο Ανδρέας Βύρας, ενώ την Προεδρία του Επαρχιακού Συμβουλίου η Πινδάρου ελαφρά τη καρδία, όπως σημειώνουν, την εκχωρεί στο ΔΗΚΟ. Πάντως στη Λάρνακα δημιουργείται κλίμα υπέρ της υποψηφιότητας Ευαγγελίδη, με στελέχη να υποστηρίζουν ότι πρέπει να εξαγγείλει υποψηφιότητα όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις της ηγεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πυρετός» στο πολιτικό σκηνικό-Οι ανακατατάξεις, τα νέα δεδομένα και οι παγίδες για τους μεγάλους

Οι δημοσκοπήσεις ως εργαλείο στον ΔΗΣΥ και ο ορατός κίνδυνος αποτυχίας

Δειτε Επισης

Β. Πάλμας: Ο κυπριακός λαός δεν θα υπαναχωρήσει, παρά τις όποιες δυσκολίες
Μηνύματα καταδίκης της επετείου της εισβολής από Υπουργούς της Ελλάδας
«Ένας ελαττωματικός κώδικας οδήγησε σε ψηφιακό χάος»-Νέα στοιχεία για το παγκόσμιο blackout
Αρχιεπίσκοπος: Αδιανόητη η ομαλοποίηση ελληνοτουρκικών σχέσεων χωρίς την Κύπρο
Έσβησε ο 73χρονος Χριστόφορος ενώ βρισκόταν σε πισίνα έπαυλης-Είχε πάει για διακοπές
Καταδίκασαν την μαύρη επέτειο της εισβολής τα κόμματα-«Πενήντα χρόνια θρήνου και προσφυγίας»
Πάνω από 250,000 ευρώ τα χρήματα που χάθηκαν μέσω Metamax-Ξεπέρασαν τις 100 οι καταγγελίες
Ψηφιακή οδύσσεια για το μπλακ άουτ, restart ακόμα και 15 φορές για να φύγει η μπλε οθόνη
«Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό»-Η αναφορά της Φον ντερ Λάιεν και το ευχαριστώ του Χριστοδουλίδη
Πολυτραυματισμός η αιτία θανάτου του 36χρονου που έσβησε στο θανατηφόρο στην Αγία Νάπα