Σε δίκη οι τέσσερις για τον φόνο Καλογερόπουλου-Αναβολή στο θέμα της κράτησης λόγω έλλειψης μαρτυρικού υλικού

Στην καταχώρηση υπόθεσης εναντίον των τεσσάρων συλληφθέντων για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό, προχωρεί η Αστυνομία, η οποία παραπέμπει σε δίκη τους υπόπτους, αφού οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί και με βάση τα στοιχεία δεν μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω εξελίξεις.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες, 44, 41, 22 και 21 ετών, οδηγήθηκαν το πρωί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού, στο οποίο για άλλη μια φορά βρέθηκαν φίλοι και συγγενείς του θύματος, όπου εναντίον τους καταχωρήθηκε κοινό κατηγορητήριο, ενώ παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 23 Ιανουαρίου 2024.

Σημειώνεται πως λήφθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τόσο εντός όσο και εκτός Δικαστηρίου, ενώ πριν την έναρξη της διαδικασίας διενεργήθηκε έλεγχος στην αίθουσα που πραγματοποιείται η ακροαματική διαδικασία. Επίσης, δεν επιτράπηκε εντός της αίθουσας να εισέλθουν συγγενείς και φίλοι του θύματος για λόγους ασφαλείας, όπως και στις προηγούμενες ακροαματικές διαδικασίες.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο δικηγόρος του 21χρονου, Χρίστος Πουτζιουρής ανέφερε πως το μαρτυρικό υλικό είναι ελλιπές και απουσιάζουν αρκετές καταθέσεις που είναι σημαντικές, όπως είπε, ώστε να αγορεύσουν για το θέμα της κράτησης των κατηγορουμένων. Παράλληλα ανέφερε πως «απουσιάζει μαρτυρία του εξεταστή της υπόθεσης. Δεν υπάρχει κανένα ημερολόγιο της αστυνομίας. Δηλώνουμε ότι λείπει μαρτυρικό υλικό που είναι απαραίτητο για εμάς και ζητούμε χρόνο δύο ημερών να μας προμηθεύσει η αστυνομία το υλικό ώστε να επιχειρηματολογήσουμε».

Από πλευράς Εισαγγελίας, αναφέρθηκε πως σε αυτό το στάδιο δεν επηρεάζεται η διαδικασία από το μαρτυρικό υλικό που απουσιάζει, καθώς το Δικαστήριο μπορεί να ικανοποιηθεί με το υπάρχον μαρτυρικό υλικό. «Αν το μαρτυρικό υλικό που ζητούν είναι η κατάθεση του εξεταστή, δεν υπάρχει ένσταση. Αν είναι μαρτυρικό υλικό που δεν είναι έτοιμο, δεν μπορώ να πω», είπε η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας.

Ο Χρίστος Πουτζιουρής, ανέφερε πως απουσιάζουν καταθέσεις, ημερολόγια ενεργείας και κλειστά κυκλώματα, τα οποία χαρακτήρισε σημαντικά. «Δεν υπάρχει μαρτυρία πέραν από τα κλειστά κυκλώματα», ανέφερε ο δικηγόρος, ο οποίος ζήτησε όλες τις καταθέσεις και τα ημερολόγια ενεργείας της Αστυνομίας.

To Δικαστήριο, αφού άκουσε τις δύο πλευρές, ανέφερε πως «λαμβάνοντας υπόψη όσα ανέφεραν οι συνήγοροι, ότι από αντίγραφο του μαρτυρικού υλικού υπολείπονται οι καταθέσεις, από 86 μέχρι 92, η υπόθεση ορίζεται για αγορεύσεις στις 27 Νοεμβρίου».

Ως εκ τούτου, και οι τέσσερις παραμένουν υπό κράτηση μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία, κατά την οποία θα αγορεύσουν για το θέμα της κράτησης των κατηγορουμένων, ενώ στη συνέχεια το Δικαστήριο θα αποφασίσει επί του αιτήματος για την κράτηση τους ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδειξε ενέδρα Καλογερόπουλου πέντε μέρες πριν το φόνο η Αστυνομία-Στίγμα κινητού του 41χρονου σε τρεις σκηνές

Δειτε Επισης

Αθώος από Ανώτατο κατηγορούμενος διαδηλωτής εν μέσω Covid αφού επιτρεπόταν… τατουάζ και κομμωτήριο
Xειροπέδες σε 30χρονο ο οποίος καταζητείτο εδώ και ένα χρόνο για απόπειρα φόνου στη Λευκωσία
Σαφάρι ελέγχων σε εργοτάξια με την παρουσία Παναγιώτου-Τσάκωσαν δώδεκα παράνομους
Τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού
Σ. Αγγελίδης: Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει πλέον αναστολές, τρομακτική ευκολία και θράσος
Τερματίστηκαν οι έρευνες για εντοπισμό της σορού του εξάχρονου και των τριών αγνοούμενων μεταναστών
Υπό κράτηση οι επτά που επανασυνελήφθησαν για τη συμπλοκή στην Πάφο
Ο πατέρας του εξάχρονου παιδιού ομολόγησε ότι το έριξε στη θάλασσα-Αγνοούνται τρεις μετανάστες, κρίσιμα άλλος ένας
Επανασυνελήφθησαν οι επτά για τη συμπλοκή στην Πάφο-Πήγαν με όπλα έξω από το εμπορικό κέντρο
Στην Κύπρο η επικεφαλής ερευνήτρια για το Κράτος Μαφία-Καταρτίζουν πλάνο και αρχίζουν καταθέσεις