Έδειξε ενέδρα Καλογερόπουλου πέντε μέρες πριν το φόνο η Αστυνομία-Στίγμα κινητού του 41χρονου σε τρεις σκηνές

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, οι δύο εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για την δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου που διαπράχθηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, με την Αστυνομία να ζητά την ανανέωση της κράτησης τους, όπως έπραξε και για τους άλλους δύο που τελούν υπό κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάμερες δείχνουν καρτέρι στον Καλογερόπουλο από τις 06:53, στα 200 μέτρα σταθμευμένο το όχημα των δραστών

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο ανακριτής της υπόθεσης αιτήθηκε δεύτερο διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης των δύο υπόπτων, 22 και 21 ετών, αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο και οι έρευνες ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, προηγήθηκαν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να μην υπάρχει ένσταση και συμφωνήθηκε αίτημα για πενθήμερη προσωποκράτησής τους. Σημειώνεται, πως δεύτερο διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης, το οποίο εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη, εκδόθηκε και για τον 41χρονο, τον οποίο η Αστυνομία έδειξε ως ένα εκ των δύο δραστών που άνοιξαν πυρ κατά του Καλογερόπουλου, καθώς και για τον 44χρονο, ιδιοκτήτη της έπαυλης που διέμενε ο 41χρονος και η Αστυνομία ανέφερε πως είναι ο χώρος από τον οποίο οργανώθηκε το έγκλημα.

Τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, έστησαν τον παζλ της υπόθεσης σε ό,τι αφορά το χρονικό και τον τρόπο που έδρασαν οι δράστες της δολοφονίας Καλογερόπουλου, πριν και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, αφού όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, οι κάμερες δείχνουν μια ημέρα προηγουμένως, τις κινήσεις προσώπων που αφήνουν μοτοσικλέτα στο σημείο που εντοπίστηκε να φλέγεται το όχημα μετά το φόνο, ενώ καταγράφεται η πορεία τους στο σημείο, μετά την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την μαρτυρία από τις κάμερες, όχημα ιδίου τύπου και χρώματος με αυτό που ενεπλάκη στη δολοφονία, εντοπίστηκε από κάμερες, στις 06:53, να σταθμεύει σε απόσταση 200 μέτρων από τη σκηνή της δολοφονίας, ενώ στις 08:25 δείχνει το εν λόγω όχημα να ακολουθεί το αυτοκίνητο του θύματος. Ακολούθως, διαπράχθηκε το φονικό, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή και να λίγα λεπτά αργότερα να θέτουν φωτιά στο όχημα στην περιοχή της Γερμασόγειας, ενώ ακολούθως διαφεύγουν από το σημείο με μοτοσικλέτα που είχαν αφήσει από την προηγούμενη ημέρα.

Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες, οι ανακριτές τους αποδίδουν συγκεκριμένους ρόλους, ενώ σε σχέση με τον 41χρονο, η Αστυνομία ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου πως εντοπίστηκε το γενετικό του υλικό σε ένα από τους κάλυκες που παραλήφθηκαν από τη σκηνή του εγκλήματος. Σημείο κλειδί στην υπόθεση αποτελεί η έπαυλη του 44χρονου, για την οποία η Αστυνομία ανέφερε πως κατέχει μαρτυρία που δείχνει τον 41χρονο να διέμενε τους τελευταίους δύο μήνες, ωστόσο ο ιδιοκτήτης από την πλευρά του ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε κάτι για το έγκλημα και πως παραχώρησε την οικία του και ο ίδιος διέμενε σε άλλο χώρο, ενώ έκανε περιστασιακές επισκέψεις.

Η μαρτυρία για τον 22χρονο και τον 21χρονο

Αναφορικά με τους άλλους δύο υπόπτους, τον 22χρονο και τον 21χρονο, που οδηγήθηκαν εκ νέου στο Δικαστήριο, η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη τους αξιολογώντας κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως από την εξέταση των κλειστών κυκλωμάτων διαφάνηκε πως όχημα τύπου Range Rover φτάνει στην έπαυλη μία ημέρα πριν τον φόνο, με τον ανακριτή να αναφέρει πως τέτοιο όχημα κατέχει ο 21χρονος. Παράλληλα, ανέφερε πως το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε και σε σημείο κοντά στην έπαυλη. Επιπρόσθετα, ο ανακριτής ανέφερε πως υπάρχει μαρτυρία ότι με το εν λόγω όχημα μεταφέρθηκε η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Εξάλλου, ο ανακριτής ανέφερε πως τα χαρακτηριστικά του πρώτου υπόπτου ανταποκρίνονται με περιγραφή που δόθηκε για τον συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας, δηλαδή του δεύτερου εκτελεστή. Επιπρόσθετα, μαύρο όχημα μάρκας BMW, θεάθηκε στην περιοχή της έπαυλης, μετά τη διάπραξη του φόνου, ενώ το εν λόγω όχημα ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του δεύτερου υπόπτου. Ο ανακριτής ανέφερε ότι υπάρχει μαρτυρία ότι το εν λόγω όχημα οδηγείται από τον 22χρονο.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής, εξασφαλίστηκε επιπλέον μαρτυρία, που δείχνει το εν λόγω όχημα του 22χρονου να πηγαινοέρχεται στην έπαυλη, ενώ γίνεται λόγος και για δεύτερο όχημα, που φαίνεται να ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του πρώτου υπόπτου, δηλαδή του 21χρονου. Ανακρινόμενος, ο 22χρονος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών, ενώ ο 21χρονος, όπως είπε ο ανακριτής, απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις, αλλά «όχι ουσιώδεις απαντήσεις».

Παράλληλα, ο ανακριτής ανέφερε ότι ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία ότι το όχημα BMW ακολουθούσε τον Καλογερόπουλο στις 25 Οκτωβρίου, δηλαδή μερικές ημέρες πριν το φονικό, ενώ στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες, σε περιοχή της Σκαρίνου. Ο ανακριτής ανέφερε πως θα δολοφονείτο τη συγκεκριμένα ημέρα ο στόχος, αλλά ανατράπηκε το σχέδιο των δραστών.

Επίσης, ο ανακριτής ανέφερε πως «φαίνεται ότι ο δεύτερος ύποπτος (σ.σ. ο 22χρονος) ήταν στην έπαυλη όταν στις 26 Οκτωβρίου έφτασε στην έπαυλη το Mazda Demio και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκαν στο φόνο».

Σε ό,τι αφορά την εξέταση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, ο ανακριτής ανέφερε πως «συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός που άνηκε στον 41χρονο λάμβανε σήμα από την έπαυλη, μετά από οικία του πρώτου υπόπτου, μετά από τη σκηνή του φόνου και μετά από περιοχή του εμπρησμού του οχήματος».

Ο ανακριτής επανέλαβε, για άλλη μία φορά πως «ο σχεδιασμός και η οργάνωση του φόνου έγινε από την έπαυλη», ενώ είπε πως συνεχίζεται η εξέταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης. Επιπλέον, βάσει διαταγμάτων που εξασφαλίστηκαν, αποκαλύφθηκαν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων, ενώ αναμένεται η διενέργεια μίας ακόμη έρευνας, που σύμφωνα με πληροφορία που κατέχει η Αστυνομία, αποκρύπτεται συγκεκριμένο τεκμήριο της υπόθεσης.

Τέθηκε θέμα στοχοποίησης του 21χρονου, υποδείξεις από δικαστή

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο δικηγόρος εκ των υπόπτων, Χρίστος Πουτζιουρής, ο οποίος ανέφερε πως δεν υπάρχει ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας, ωστόσο θέλησε να υποβάλει δύο διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Ο κ. Πουτζιουρής ρώτησε τον ανακριτή αν συμφωνεί μαζί του ότι «ο πρώτος ύποπτος έδωσε κατάθεση», με τον ανακριτή να απαντά πως «απαντούσε πως ότι έχω να πω θα το πω μεταγενέστερα στο Δικαστήριο. Επίσης, είπε πως δεν έχει εμπιστοσύνη στις ανακριτικές αρχές, επειδή στοχοποιήθηκε ως ένας εκ των εκτελεστών».

Επιπρόσθετα, ο ανακριτής είπε πως δεν στοχοποιήθηκε, αλλά αυτό που ειπώθηκε από πλευράς Αστυνομίας είναι ότι υπάρχει εύλογη υπόνοια ότι πρόκειται για τον ένα εκ των δύο δραστών.

Παράλληλα, ο κ. Πουτζιουρής ανέφερε πως ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού προέβη σε δηλώσεις σε πρόγραμμα ενημέρωσης, λέγοντας πως αυτοί είναι οι δράστες (σ.σ. αναφερόμενος στον 41χρονο και τον 21χρονο), με τον ανακριτή να απαντά πως «αυτό που είπαμε είναι ότι οι δύο επιβαίνοντες στη μοτοσικλέτα είναι οι δράστες».

Από την πλευρά της, η Εισαγγελία παρενέβη λέγοντας πως αυτά δεν έχουν να κάνουν με τη διαδικασία, ενώ ο δικαστής υπέδειξε πως το γεγονός ότι ο ύποπτος τήρησε τη σιωπή του, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του. Παράλληλα, ο κ. Πουτζιουρής, απευθυνόμενος στον ανακριτή του είπε «συμφωνείτε ότι έδωσε DNA και δακτυλικά αποτυπώματα», με τον ανακριτή να απαντά καταφατικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Πουτζιουρής τον ρώτησε αν διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 21χρονου και αν κρατούν το διαβατήριό του, με τον ανακριτή να απαντά ξανά καταφατικά. Παράλληλα, ο κ. Πουτζιουρής ρώτησε τον ανακριτή «από τον όρκο αναφέρεται στη σελίδα 9, ότι ο 21χρονος είναι ο συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα. Αυτό είναι υπόνοια ή πεποίθηση;». Ο ανακριτής από την πλευρά του ανέφερε «ο οδηγός του BMW μοιάζει πάρα πολύ με τον πρώτο ύποπτο (σ.σ. 21χρονο)».

Παράλληλα, ο κ. Πουτζιουρής ρώτησε τον ανακριτή αν υπάρχει μαρτυρία ότι ο 21χρονος ήταν στην μοτοσικλέτα, με τον ανακριτή να αναφέρει πως υπάρχει εύλογη υπόνοια πως πρόκειται για τον συνεπιβάτη.

Ακολούθως, ο δικαστής παρενέβη ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτό το στάδιο δεν κατηγορούνται οι ύποπτοι και πως λειτουργεί το τεκμήριο της αθωότητας. «Όποια αναφορά γίνεται στα ΜΜΕ είναι άστοχη και ενδεχομένως να παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας».

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος του 22χρονου ανέφερε πως υπάρχει αναφορά για ρούχα που εντοπίστηκαν στην οικία του και συγκεκριμένα μία φόρμα, που ομοιάζει με αυτή που φορούσε ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ρωτώντας τον ανακριτή τι έρευνα έγινε, με τον ίδιο να απαντά ότι στάλθηκε για επιστημονικές εξετάσεις. «Τα ρούχα που βρέθηκαν στον κάδο στην έπαυλη τα φορούσε άλλη μέρα, πριν τον φόνο, ο 41χρονος», είπε ο ανακριτής.

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για πενθήμερη κράτηση των δύο υπόπτων.

Δειτε Επισης

Στις φλόγες διαμέρισμα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Λευκωσία-Εκτεταμένες ζημιές
Προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και ανατράπηκε το όχημά της-Εγκλωβίστηκε η οδηγός
Παραμόνευαν σε παραλίες και έκλεβαν τα κινητά λουόμενων-Χειροπέδες σε 18χρονο και 17χρονο
Τραγικό τέλος για 26χρονο-Εντοπίστηκε νεκρός σε θαλάσσια περιοχή
Βρήκαν 33χρονο μαχαιρωμένο στην πλάτη σε ανοιχτό χώρο-Πληροφορίες και για δεύτερο τραυματία
Κινδυνεύουν δέντρα και πολυετείς καλλιέργειες να ξηραθούν λόγω του καύσωνα-Ανησυχία για νέες αυξήσεις
Περισσότεροι συνοδοί, ενιαία εκπαίδευση, επέκταση Προδημοτικής-Οι καινοτομίες ΥΠΑΝ για τη νέα χρονιά
Η κατάθεση δεσμοφύλακα και το ηχητικό που ενέπλεξαν κρατούμενους στην βόμβα-Στην εξίσωση μπήκε πληροφοριοδότης
Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη