Πώς τοποθετείται ο Γενικός Εισαγγελέας για το θανατηφόρο του 2012-«Υπό μελέτη ο φάκελος της υπόθεσης»

Υπό μελέτη, από λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας, βρίσκεται το μαρτυρικό υλικό που συλλέχθηκε κατά τις νέες έρευνες για το θανατηφόρο του 2012 που διεξήχθησαν από τετραμελή ομάδα της Αστυνομίας, υπό τον Βοηθό Αρχηγό, Θεμιστό Αρναούτη, με τον Γενικό Εισαγγελέα να επιβεβαιώνει πως ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποινικές ευθύνες σε οκτώ πρόσωπα δείχνει η δεύτερη έρευνα για το θανατηφόρο του 2012-Το μπαλάκι στην Εισαγγελία

Υπενθυμίζεται, πως οι έρευνες άρχισαν στον απόηχο των αποκαλύψεων που ήρθαν στο προσκήνιο και μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειας του 17χρονου θύματος που περιμένει μέχρι σήμερα απονομή Δικαιοσύνης, ενώ διήρκησαν περίπου πέντε μήνες, αφού ήταν διευρυμένες. Από τις έρευνες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συλλέχθηκε μαρτυρικό υλικό, βάσει του οποίου υπάρχει εισήγηση για οκτώ ποινικές διώξεις, εκ των οποίων οι επτά αφορούν μέλη της Αστυνομίας, που είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εμπλοκή στην υπόθεση.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως «ο φάκελος βρίσκεται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στη Νομική Υπηρεσία, τυγχάνει μελέτης από συγκεκριμένη λειτουργό. Με την συμπλήρωση της μελέτης, θα ετοιμαστεί ένα πόρισμα, ένα σημείωμα, το οποίο θα έχει τις δικές της εισηγήσεις και θα ακολουθήσει η διαδικασία που ακολουθείται στη Νομική Υπηρεσία, περνά από όλα τα στάδια της ιεραρχίας και θα καταλήξει στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και σε μένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραπέμπει σε Εισαγγελία η Προκοπίου για το θανατηφόρο του 2012-Στο κάδρο ιδιωτικές ποινικές και ΕΔΑΔ

Σε ότι αφορά τον χρονικό ορίζοντα της μελέτης από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας, ανέφερε πως «δεν μπορώ να ξέρω αυτή την στιγμή πόσο καιρό θα χρειαστεί η συνάδελφος που χειρίζεται το θέμα σε πρώτο στάδιο», προσθέτοντας πως «είναι μια από τις σοβαρές υποθέσεις που μελετούμε, όπως όλες οι υποθέσεις, και μόλις τελειώσει η αξιολόγηση και ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, θα ενημερώσουμε βεβαίως ποια θα είναι τα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς εάν θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τις εισηγήσεις της τετραμελούς ανακριτικής ομάδας, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε πως «σίγουρα δεν είναι δική μας δουλειά, και το έχω πει πολλές φορές, να ενημερώνουμε τι εισηγείται η Αστυνομία ή τι περιλαμβάνεται στις εκθέσεις, στα πορίσματα ή στις μαρτυρίες. Φαντάζουμε αντιλαμβάνεστε τους λόγους, δεν μπορούμε να δίνουμε στη δημοσιότητα τι είπε ο κάθε μάρτυρας και τι μαρτυρία υπάρχει για κάθε υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από το «έγιναν οι έρευνες» και ουδέν μεμπτό, στον εντοπισμό ποινικών ευθυνών-Από τον Θανάση στον Ανδρέα

Μετά την παράδοση της έρευνας στη Νομική Υπηρεσία, τόσο η οικογένεια του θύματος, όσο και δικηγόρος που εκπροσωπεί τον ένα από τους φίλους του 17χρονου Ανδρέα Λοϊζου, απέστειλαν επιστολή με την οποία ζητούν ενημέρωση ως προς της εισηγήσεις, ενώ αναμένουν τις αποφάσεις.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του δεύτερου 17χρονου, που ήταν συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα του θύματος που χτυπήθηκε και ο οποίος είχε τραυματιστεί, αναμένει τις αποφάσεις της Νομικής Υπηρεσίας, ώστε να εξετάσει τα επόμενα της νομικά βήματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται ενδεχόμενες ιδιωτικές ποινικές διώξεις, καθώς και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Διαβάστε εδώ το χρονικό του θανατηφόρου του 2012-Οι δηλώσεις που έγιναν τότε, οι μαρτυρίες και οι χειρισμοί

Δειτε Επισης

Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
Βγαίνει μπροστά η Ισότητα-«Μετά από 18 χρόνια έλαμψε η αλήθεια, σήμερα απονέμεται ‘δικαιοσύνη’»
Απαντά στην Αρχή κατά της Διαφθοράς ο Κατσουνωτός-Βλέπει παραπλάνηση
Σιγή ιχθύος για το Υπόμνημα που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή οι μοναχοί-«Έχουμε νομικά δίκαιο»
Αιμιλιανίδης: Σωστή η απόφαση για ποινικούς ανακριτές από το Υπουργικό, δύσκολο όμως το έργο τους
Κρατήθηκε για νοσηλεία στη ΜΕΘ ο 29χρονος γεωργός που κτυπήθηκε από τρακτέρ-Διερευνώνται τα αίτια
Καταλείπει δυο ανήλικα ο άτυχος Βύρωνας Στυλιανού που έσβησε στο γήπεδο
Επισπεύδονται οι εφέσεις για τους Βοηθούς Αρχηγούς για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες της Αστυνομίας
Στις 75 σελίδες η ένσταση Γενικού Ελεγκτή επί του αιτήματος της Εισαγγελίας για παύση του-Πρόσθεσε έγγραφα
Καταπλακώθηκε από τρακτέρ 29χρονος στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο