Θέμα χρόνου η άφιξη ξένων εμπειρογνωμόνων για την έρευνα Cyprus Confidential

Από συγκεκριμένο κράτος με εμπειρία σε θέματα παραβίασης κυρώσεων και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος θα προέλθουν οι εμπειρογνώμονες που θα ενισχύσουν σύντομα τη διερεύνηση που γίνεται στην Κύπρο, μετά και τις αποκαλύψεις από τη δημοσιογραφική έρευνα “Cyprus Confidential”, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι ο αριθμός των ατόμων και η χώρα προέλευσής τους θα ανακοινωθούν με την έλευση τους στην Κύπρο.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εντός του πλαισίου της έμπρακτης επίδειξης μηδενικής ανοχής, έχει επικοινωνήσει προσωπικά με κράτος για να αποσταλεί ομάδα εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα συνδράμουν στο έργο στων ερευνητών στην Κύπρο. Η ανταπόκριση ήταν άμεσα θετική», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η αρμόδια Υπηρεσία της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Κύπρο έχει ήδη ενισχυθεί με επιπρόσθετο προσωπικό και θα γίνεται περαιτέρω ενίσχυση, όπου χρειάζεται ,με άτομα που διαθέτουν το απαραίτητο υπόβαθρο.

Παράλληλα ανέφερε ότι η τεχνογνωσία και η εμπειρία των ατόμων που θα έρθουν από το εξωτερικό, στη βάση της εμπειρίας και των διαδικασιών που έχει το ίδιο το κράτος από το οποίο προέρχονται, είναι τέτοια που θα συμβάλει στην αποφασιστικότητα της κυπριακής Κυβέρνησης ως προς την πλήρη διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση όλων των στοιχείων, είτε αυτών που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, είτε αυτών που βρίσκονταν ήδη ενώπιον των Αρχών.

Επεσήμανε ότι «όπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταστήσει σαφές, δεν θα επιτρέψουμε να αφεθεί οποιαδήποτε σκιά στο όνομα της χώρας μας, με την όποια πιθανή ζημιά μπορεί να επιφέρει στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας, τον οποίο τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε θωρακίσει και έχουμε λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για να μπορέσουμε να τον βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο».

Ο κ. Λετυμπιώτης πρόσθεσε ότι η Κύπρος έχει σήμερα ένα πλαίσιο στεγανό και αρκετά θωρακισμένο, όπως οι έρευνες ακόμη και της Moneyval καταδεικνύουν.

Ερωτηθείς για τις υποθέσεις με τις οποίες θα ασχοληθούν, είπε ότι οι εμπειρογνώμονες θα ασχοληθούν με τα θέματα παράκαμψης των κυρώσεων ή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ανέφερε ότι αναμένεται να έρθουν το συντομότερο, και ότι με την έλευσή τους θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Έδωσε προκαταβολή δέκα χιλιάδες για να αγοράσει διαμέρισμα και τον ξεγέλασαν
Μητέρα ξυλοκόπησε άγρια τον εξάχρονο γιο της γιατί έβγαλε τη ζώνη στο κάθισμά του
Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Παρίσι είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος
Επηρεάζονται 6.000 μαθητές μετά την καθήλωση των λεωφορείων-Στο τραπέζι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας
Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που ίσως αποβούν μοιραία-Οι πέντε συστάσεις στους καταναλωτές
Στον πάγο η ζωντανή μετάδοση Επιτροπών της Βουλής-Yπέρ οι πολίτες, εφαρμόστηκε σε άλλες έντεκα χώρες
Το στοίχημα της πρωτιάς, η υπεράσπιση των πολλών και η εποχή Στεφάνου στο ΑΚΕΛ
Το μέλλον των παιδιών πρέπει να είναι φάρος για συνεργασία και όχι πεδίο αντιπαράθεσης
Χτύπησαν κόκκινο τα ντεσιμπέλ σε Λεμεσό και Πάφο-Καταγγέλλουν τους Δήμους οι επιχειρήσεις