Εξετάζουν κλειστά κυκλώματα και βίντεο για τα επεισόδια στη Λεμεσό-«Λήφθηκαν καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, αναφορικά με τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και να τραυματιστεί ένα πρόσωπο.

Σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου ανέφερε πως, η ανακριτική ομάδα που συστάθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού επικεντρώθηκε στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όπως είπε έχει παραληφθεί και υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Όπως είπε η κ. Κωνσταντίνου έχει ληφθεί αριθμός καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, ενώ κλήθηκαν και αναμένονται στο ΤΑΕ Λεμεσού και άλλα πρόσωπα.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «εξετάζεται και το ενδεχόμενο η Αστυνομία να υποβάλει αίτηση στο Δικαστήριο, για έκδοση διαταγμάτων κλεισίματος των συνδέσμων φιλάθλων των δύο ομάδων».

Σε ερώτηση εάν τίθεται θέμα και με το κομμάτι της αστυνόμευσης είπε πως, «σε οποιαδήποτε περίπτωση έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, είναι άμεση η επέμβαση της Αστυνομίας. Μόλις κληθούμε ανταποκρινόμαστε άμεσα. Επίσης όταν υπάρξει πληροφορία ότι πρόκειται να συμβούν τέτοιου είδους επεισόδια, η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα και έρχεται σε επαφή και με τους υπεύθυνους των συνδέσμων φιλάθλων, προκειμένου να τα αποτρέψει».

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Θύρα 9

Στη δημοσιότητα έδωσε βίντεο από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης η Θύρα 9, η οποία ανέφερε πως δέχθηκε επίθεση στο οίκημα του συνδέσμου της τονίζοντας πως από τύχη δεν υπήρξε νεκρός.

Βίντεο από τα επεισόδια

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης, λήφθηκε πληροφορία ότι έξω από Σύνδεσμο Φιλάθλων, στη Λεμεσό, βρίσκονταν συγκεντρωμένοι γύρω στα 40 άτομα, που έφεραν κουκούλες και κρατούσαν ρόπαλα.

Ταυτόχρονα, δεύτερη ομάδα, αποτελούμενη από 70 με 80 άτομα, τα οποία επίσης κρατούσαν ρόπαλα και πέτρες, προσέγγισε τη σκηνή και άρχισαν τη μεταξύ τους ρίψη πετρών, πυροτεχνημάτων και βομβών μολότοφ.

Οι δύο ομάδες οπαδών ενεπλάκησαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν διάφορα αντικείμενα και έριξαν μολότοφ, πυροτεχνήματα και κροτίδες. Στη σκηνή έσπευσαν άμεσα μέλη της Αστυνομίας και οι δύο ομάδες οπαδών διαλύθηκαν στους δρόμους της περιοχής.

Από τα όσα εκτυλίχθηκαν στη περιοχή, προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα υποστατικά και προκλήθηκε φωτιά σε ένα όχημα στην περιοχή, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ένα πρόσωπο ηλικίας 21 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως φέρει κάταγμα αγκώνα.

Σημειώνεται ότι, τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, έγιναν σε απόσταση αναπνοής από τον Αστυνομικό σταθμό του Αγίου Ιωάννη, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα