«Κρατηθείτε! Η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»-Η αντίδραση του Νετανιάχου

Η απάντηση του Ισραήλ στην πρωτοφανή και πολυμέτωπη επίθεση των Παλαιστίνιων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου μιλούσε σε δημάρχους των νότιων συνοριακών πόλεων, που δέχθηκαν πλήγματα από την αιφνιδιαστική επίθεση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, χωρίς να παρέχονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε: «Ξέρω ότι έχετε περάσει τρομερά και δύσκολα πράγματα. Αυτά που θα περάσει η Χαμάς θα είναι δύσκολα και τρομερά! Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της εκστρατείας και μόλις την έχουμε ξεκινήσει. Η ηγεσία σας είναι πολύ ισχυρή σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και απαιτείται ισχυρή στάση στις επόμενες δύσκολες μέρες».

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι «το κράτος θα γυρίσει κάθε πέτρα για να σας βοηθήσει όλους» και πρόσθεσε ότι «σας ζητά να μείνετε δυνατοί γιατί θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Αγκαλιάζω εσάς και τους κατοίκους, είμαστε όλοι μαζί και θα τους νικήσουμε με δύναμη, με πολλή δύναμη».

Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι συγκρούσεις σε Ισραήλ και Γάζα, με βομβαρδισμούς να σημειώνονται τόσο στα ισραηλινά όσο και στα παλαιστινιακά εδάφη. Μάλιστα, μετά τς 12 σημειώθηκε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από το νότιο ως το κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, με αναφορές για τραυματίες.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ήχησαν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και άλλες περιοχές του Ισραήλ, ενώ σύμφωνα με τον απεσταλμένο του protothema.gr στο Ισραήλ, Φρίξο Δρακοντίδη, πύραυλος χτύπησε την εθνική οδό ανάμεσα στις δύο μεγάλες πόλεις. Νέες σειρήνες ήχησαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στις πόλεις Χολόν και Ρισόν στο κεντρικό Ισραήλ.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που ακούστηκε μέχρι το Τελ Αβίβ, ενώ οι οικογένειες έτρεξαν στα καταφύγια για να καλυφθούν.

Στο αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr, διακρίνονται τα μέλη μιας οικογένειας Ελλήνων να μεταβαίνουν σε καταφύγιο στην Ιερουσαλήμ, ενώ ηχούν οι σειρήνες...

Οι ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι ένα «τεράστιο μπαράζ ρουκετών» έχει αρχίσει από το νότιο προς το κεντρικό Ισραήλ.

«Σε απάντηση στις πρόσφατες σειρήνες κόκκινου συναγερμού που ακούστηκαν σε όλο το Ισραήλ, ομάδες έκτακτης ανάγκης έχουν αποσταλεί σε αναφερόμενες περιοχές που έχουν πληγεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η εθνική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της χώρας ανέφερε, παράλληλα, τραυματισμούς στην Ασκελόν και το Ασντότ από ρουκέτες που έπληξαν κτίρια. Τρεις τραυματίστηκαν στην Ασκελκόν, συμπεριλαμβανομένου ενός 75χρονου που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Στο Ασντότ, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, συμπεριλαμβανομένης μιας 50χρονης σε σοβαρή κατάσταση.

Μετά από τις επιθέσεις στα ισραηλινά εδάφη, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει μεγάλη αεροπορική επιδρομή σε διάφορες θέσεις της Χαμάς στη Γάζα.

Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ: Διέταξα πλήρη αποκλεισμό της Γάζας

Σύμφωνα με την Haaretz ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, είπε: «Επιβάλλουμε πλήρη πολιορκία στη Γάζα. Ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα», υπογράμμισε, σχολιάζοντας ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται στο πλαίσιο της μάχης του Ισραήλ εναντίον «αποκτηνωμένων ανθρώπων».

«Είναι φρικτό, δεν μπορώ να ζήσω έτσι» λέει κάτοικος μπροστά στο κατεστραμμένο σπίτι του

Στην κάμερα του protothema.gr μίλησε και ο Οράν, ένας από τους κατοίκους του Τελ Αβίβ που είδαν τα σπίτια τους να έχουν καταστραφεί από την επίθεση της Χαμάς.

«Όλοι οι γείτονες μου τραυματίστηκαν. Είναι φρικτό, είναι πόλεμος, δεν μπορώ να ζήσω έτσι, η Χαμάς καταστρέφει τα πάντα» λέει στον απεσταλμένο του protothema.gr

«Προσπαθούμε να αντεπιτεθούμε αλλά δεν ξέρω αν θα έχει αποτέλεσμα. Δεν ξέρω τι θα κάνω, ζω με τη φίλη μου και πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή για όλα» κατέληξε ο Οράν.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των Γερμανικών Εκλογών
Έκτακτη σύνοδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άμυνα και Ουκρανία αρχές Μαρτίου
Σχηματισμό Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό ζητά ο Φρίντριχ Μερτς-Η πρώτη τοποθέτηση Σολτς
Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία και οι προσδοκίες των αγορών για περισσότερες δαπάνες
Προβάδισμα Μερτς και CDU δείχνει το πρώτο Exit Poll στη Γερμανία-Αρχίζει η καταμέτρηση ψήφων
«Βαρόνους του χάους» χαρακτήρισε τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων ο Ερντογάν
«Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία»-Τρόμος στους Τούρκους για την άνοδο του ακροδεξιού AfD
Ντυμένοι αποκριάτικα αλλά και… γυμνοί προσήλθαν οι Γερμανοί στις κάλπες
Μητέρα και γιος δολοφονήθηκαν πριν 45 χρόνια-Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τώρα
Ο Ισραέλ Κατζ καλεί τους IDF να προετοιμαστούν για «παρατεταμένη» παραμονή στη Δυτική Όχθη