Νύχτα εντάσεων και θανάτου-Ανοιχτά μέτωπα σε Ισραήλ, Γάζα και Λίβανο

Το Ισραήλ κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση την προηγουμένη ημέρα από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων να αυξάνονται συνεχώς.

Ενώ αρχικά η Χαμάς δήλωνε αμετακίνητη, το βράδυ της Δευτέρας ανέφερε ότι είναι ανοιχτή σε μια συζήτηση για εκεχειρία, διότι πέτυχε τους στόχους της. Ωστόσο, απαντώντας, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ ξεκαθάρισε πως τα πλήγματα εναντίον της μόλις άρχισαν και τα αντίποινα για τις επιθέσεις πρόκειται να συνεχιστούν.

Παράλληλα, πάνω από 100 Ισραηλινοί είναι όμηροι στη Γάζα. Στο μεταξύ σειρήνες ηχούν, κατά διαστήματα, σε όλη την Ιερουσαλήμ, το Τελ Αβίβ και άλλες περιοχές του Ισραήλ, καθώς εκτοξεύονται ρουκέτες από τη Γάζα. Ένταση υπήρξε και στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στον REPORTER

Δειτε Επισης

Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Συνελήφθη ο 53χρονος φερόμενος δράστης της απόπειρας φόνου στο Πισσούρι-Δίνει μάχη για τη ζωή ο 30χρονος
Φρικτός θάνατος για 17χρονο στην Ιταλία-Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία
Στον ανακριτή η Μουρτζούκου-Οι αστυνομικοί επιχειρούν να αποσπάσουν ομολογία για το τι έχει συμβεί στον Παναγιωτάκη
Ο στρατός του Σουδάν απώθησε έφοδο των παραστρατιωτικών σε πολιτεία του Νταρφούρ
Αποδοκιμάζει ο Μακρόν τους δασμούς Τραμπ κατά της ΕΕ-«Η Κομισιόν να υπερασπιστεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα»
Σε κίνδυνο οι συνομιλίες για εκεχειρία Ισραήλ και Χαμάς-Aλληλοκατηγορούνται ότι εμποδίζουν την επίτευξη συμφωνίας
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς έξω από εστιατόριο στο Κολωνάκι–Πάνω από δέκα τραυματίες, ένα σοβαρά
Χ. Πετρίδης στον REPORTER: Η συμμετοχή στα κοινά έχει μόνο ένα νόημα, να αλλάξεις όσα δεν λειτουργούν
Χτίζει νέες βάσεις με τη βάση η ΕΔΕΚ-Κατέβηκε στον κόσμο και αποκαθιστά σχέσεις