Ανοικτή γραμμή Υπ. Υγείας με Ισραήλ για τους Κύπριους ασθενείς-Τέσσερα παιδιά στο Νοσοκομείο

Σε ανοικτή γραμμή βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας με τις οικογένειες των τεσσάρων ασθενών που νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία του Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη από το πρωί του Σαββάτου, με τους Κύπριους που βρίσκονται στη χώρα να επιστρέφουν στην Κύπρο.

Ωστόσο, σε ότι αφορά τους Κύπριους πολίτες που μετέβησαν στο Ισραήλ για λόγους υγείας, αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Σνάιντερ του Τελ Αβίβμ νοσηλεύονται τρία παιδιά από Κύπρο, εκ των οποίων τα δυο είναι νεογνά, ενώ υπάρχει και τέταρτο παιδί που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τελ Α Σομέρ.

Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείο Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, «στην παρούσα φάση υπάρχουν τρεις ασθενείς στο Νοσοκομείο Σνάιντερ, ένα παιδί με σοβαρό νεφροσικό σύνδρομο και είναι διασωληνωμένο αυτή τη στιγμή, άλλης μιας έγκυος γυναίκας, της οποίας το νεογνό μόλις γεννήθηκε έπρεπε να χειρουργηθεί την ίδια μέρα με πολύ σοβαρό καρδιοχειρουργικό πρόβλημα. Υπάρχει ακόμη άλλο ένα νεογνό, το οποίο μόλις γεννήθηκε έπρεπε να χειρουργηθεί πάλι με σοβαρό καρδιοχειρουργικό πρόβλημα».

Επιπρόσθετα, το άλλο παιδάκι από τα τέσσερα νοσηλεύεται στο Τελ Α Σομέρ, ενώ πριν μερικές ώρες νοσηλευόταν και μια γυναίκα σε ένα άλλο Νοσοκομείο της πόλης, η οποία επιστρέφει στην Κύπρο. «Ήταν πέντε, αλλά στην παρούσα φάση είναι τέσσερις οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Τελ Αβίβ», ανέφερε η κα. Γιαννάκη.

Όσον αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παιδιά που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία του Ισραήλ, σύμφωνα με την κα. Γιαννάκη, αυτά βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. «Έχω μιλήσει με όλους τους επηρεαζόμενους, όπως και με τον Πρέσβη του Ισραήλ και μας ξεκαθαρίστηκε ότι οι ασθενείς νιώθουν ασφαλής στο Νοσοκομείο και τους περιποιούνται. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή μαζί τους».

Προς το παρών, πρόσθεσε η κα. Γιαννάκη, «δεν έχουμε κάποιο άλλο περιστατικό, αλλά εάν προκύψει θα δούμε αναλόγως τις ενέργειες που θα κάνουμε σε συνεργασία με το Ισραήλ, βλέποντας αναλόγως και την κατάσταση που θα επικρατεί. Από το Σάββατο το πρωί έχουμε ξεκινήσει τις επαφές με το Ισραήλ, ούτως ώστε να βλέπουμε το κάθε περιστατικό ξεχωριστά και να προχωρούμε στις ανάλογες ενέργειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Συντονίζουν ενέργειες για την Εθνική Στρατηγική για ορεινά και θέτουν προτεραιότητες στη διυπουργική
Αγώνας δρόμου για να αποφύγουν τις παγίδες θανάτου οι μοτοσικλετιστές-«Λάδια, χαλίκια, πασαλάκια παντού»
Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»