Η Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι κρατά ομήρους 30 Ισραηλινούς πολίτες

Ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιάντ Αλ-Ναχάλε, δήλωσε χθες βράδυ ότι η οργάνωσή του κρατάει ομήρους 30 ισραηλινούς πολίτες και πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να γυρίσουν στα σπίτια τους εάν δεν γίνει ανταλλαγή με τους μαχητές της οργάνωσης που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές υψίστης ασφαλείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Είναι σαφές ότι ο εχθρός έχει πληγεί. Ήδη από την πρώτη στιγμή ζήτησε τη συνδρομή του μεγαλύτερου συμμάχου του, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι η αρχή του κακού», πρόσθεσε ο Αλ-Ναχάλε.

Χθες η οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε ότι κρατά 100 Ισραηλινούς πολίτες σε ομηρεία. Από ισραηλινής πλευράς δεν έχει επιβεβαιωθεί ο ακριβής αριθμός των ισραηλινών απαχθέντων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο δημοσιογραφικές πηγές κάνουν λόγο για δεκάδες ομήρους.

Στο μεταξύ, μετά τη δολοφονία δύο Ισραηλινών τουριστών στην Αίγυπτο που συνέβη χθες το πρωί, το εθνικό επιτελείο καταπολέμησης της τρομοκρατίας του Ισραήλ εξέδωσε οδηγία με την οποία καλεί όλους τους Ισραηλινούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα όσες χώρες για τις οποίες έχει εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία. Ειδικότερα, κάλεσε όσους Ισραηλινούς βρίσκονται στην Αίγυπτο και στην Χερσόνησο του Σινά, να επιστρέψουν άμεσα στο Ισραήλ.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Αποζημίωση σε ομοφυλόφιλο άνδρα μετά από «εξορκισμό» για «μεταστροφή» στην Αγγλικανική Εκκλησία
Επιστρέφει στην Πομπηία ρωμαϊκό ψηφιδωτό ερωτικού περιεχομένου που είχαν κλέψει οι ναζί
Ζήτησε από τον Ζελένσκι να μην βάλει στο στόχαστρο τη Μόσχα ο Τραμπ
Ποινή φυλάκισης με αναστολή επέβαλε η Σρι Λανκα σε τρανς τουρίστρια που περιφερόταν γυμνόστηθη
Μπλόκο στο 18ο πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας στο ΣΕΥ μετά από βέτο της Σλοβακίας
Ευρηματικός δραπέτης στη Γαλλία-Κρύφτηκε σε τσάντα με τα άπλυτα άνδρα που αποφυλακίστηκε
Η Βρετανία δέχτηκε μυστικά χιλιάδες Αφγανούς έπειτα από μαζική διαρροή δεδομένων το 2022
Κυρώσεις ΕΕ σε πρόσωπα από Ρωσία και Ιράν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Υποσιτισμένο ένα στα δέκα παιδιά που εξετάζεται στη Γάζα