«Μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα αυτοί που ήταν η αιτία να στερηθούν 13 το μεγαλύτερο δικαίωμα που είναι η ζωή»

Νέες αντιδράσεις ανάμεσα στους συγγενείς των θυμάτων από την φονική έκρηξη στο Μαρί, της 11ης Ιουλίου 2011, η οποία στοίχησε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα, προκάλεσαν οι πληροφορίες για εγγραφή στη Βουλή από το ΑΚΕΛ, ως θέμα προς συζήτηση, η απόφαση του Δικαστηρίου για αποζημιώσεις στον Κώστα Παπακώστα, σε σχέση με το δικαίωμα για τον αυλισμό του στο νοσοκομείο όπου εξέτιε την ποινή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπά η μάνα των διδύμων κατά ΑΚΕΛ για Παπακώστα-«Ψεύδονται, προκαλούν και οφείλουν μία συγγνώμη»

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια του Κώστα Παπακώστα, με την αγωγή αξίωνε αποζημιώσεις ύψους μέχρι μισό εκατομμύριο, με το Δικαστήριο να απορρίπτει όλα τα αιτήματα, πλην του ενός που αφορούσε μόνο τον αυλισμό. Ωστόσο, στην απόφαση του Δικαστήριο αναφέρει πως «σε κάθε περίπτωση, από την τεθείσα μαρτυρία δεν διαφάνηκε πως ο θάνατος του Αποβιώσαντα επήλθε ως αποτέλεσμα των συνθηκών κράτησης του».

Η απόφαση εκδόθηκε το περασμένο καλοκαίρι, λίγο πριν την μαύρη επέτειο της φονικής έκρηξης, ωστόσο ενδεχομένως λόγω της επετείου, δεν εγγράφηκε στη Βουλή κατά τον ουσιώδη χρόνο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το θέμα ενδεχομένως να εγγράψει στην παρούσα φάση, ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, το ΑΚΕΛ.

Γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους συγγενείς, οι οποίοι από την μία δείχνουν διαστρέβλωση και εκμετάλλευση της απόφασης, αφού ο αυλισμός του Παπακώστα δεν έχει συνδεθεί, με βάση την απόφαση του Δικαστηρίου, με το θάνατο του, και από την άλλη διερωτούνται γιατί η απόφαση τόσο του πρωτόδικου Δικαστηρίου, όσο και του Ανωτάτου που επικύρωσε τις καταδίκες, δεν εγγράφτηκε ως θέμα από το ΑΚΕΛ ενώπιον της Βουλής, δεδομένου πως εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας του κράτους, παραβιάστηκε το πρώτο και σημαντικότερο ανθρώπινο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, αυτό της ζωής.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς δείχνουν κατάφορη πρόκληση από το ΑΚΕΛ, αφού υπενθυμίζουν πως ο Κώστας Παπακώστας δεν εξέτισε ούτε και μια μέρα στη Φυλακή, τονίζοντας πως από την ημέρα της καταδίκης του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σε δωμάτιο που είχε διαμορφωθεί για τον ίδιο και δεν επρόκειτο για ένα συνηθισμένο δωμάτιο ενός κρατούμενου, ενώ σημειώνουν πως ήθελε να προαυλίζεται με την συνοδεία αστυνομικού, ο οποίος δεν θα έφερε στολή.

Μάλιστα, συγγενείς των θυμάτων, αναφέρουν δημόσια πως ζητούν να προσκληθούν και οι ίδιοι στη Βουλή σε περίπτωση που συζητηθεί το θέμα, σε διαφορετική περίπτωση, δεν αποκλείουν να παρευρεθούν αυτοβούλως, ώστε να αναφερθούν στα γεγονότα και να απαντήσουν δια ζώσης του ΑΚΕΛ, που θεωρούν πως επιδεικνύει ασέβεια σε βάρος των δεκατριών θυμάτων.

Καταπέλτης η Κάτια Κλεάνθους

«Μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα αυτοί που ήταν η αιτία να σκοτωθούν 13 άτομα;»

Η χήρα του ήρωα αρχικελευστή, Κλεάνθη Κλεάνθους,Κάτια Κλεάνθους, σχολιάζοντας την πρόθεση του ΑΚΕΛ να εγγράψει το θέμα στη Βουλή, ήταν αρκετά έντονη, τονίζοντας πως πίσω από τις εν λόγω κινήσεις, υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες.

«Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, ο Παπακώστας αρρώστησε και μπήκε στο νοσοκομείο. Εξέτισε την ποινή του εντός του νοσοκομείου, στις καλύτερες συνθήκες. Ούτε μία ημέρα δεν μπήκε στην φυλακή και δεν ταλαιπωρήθηκε, εκτός από την από την υγεία του που δεν ευθυνόμαστε εμείς. Τι θέλει το ΑΚΕΛ και ξύνει πληγές; Από τα Δικαστήρια ξέραμε ότι θα πέσει στα μαλακά. Ο άνθρωπος πρόσφερε, δεν τον ισοπεδώνουμε, αλλά ας μην παίζουν με τη νοημοσύνη μας. Ποιος άλλος καταδικάστηκε; Φέρει ευθύνη ο Παπακώστας. Να μην ξεχνάμε πώς τοποθετήθηκε σε σχέση με τα κοντέινερ τότε και ποιο είναι το αποτέλεσμα. Τι θέλει το ΑΚΕΛ τώρα; Που κατάφερε και τον βασικό ένοχο, εκτός του Προέδρου, τον έριξε στα μαλακά, τον έβγαλε μάρτυρα κατηγορίας και στο τέλος γλίτωσε; Να έρθουν να μας ρωτήσουν εμάς, πώς είμαστε και πώς νιώθουμε και να τοποθετηθούμε και για το θέμα της δικαιοσύνης».

Αναφορικά με την ουσία της πρόσφατης απόφασης του Δικαστηρίου, που αφορά στο δικαίωμα του πρώην υπουργού Άμυνας να προαυλίζεται, η κα. Κλεάνθους επεσήμανε το πρόβλημα προέκυψε επειδή ο κ. Παπακώστας ζήτησε όπως ο αστυνομικός που τον συνόδευε, να μην φορά στολή.

«Για ποιο λόγο; Ποιος ήταν ο κ. Παπακώστας που είχε αυτή την απαίτηση ο αστυνομικός να είναι με τα πολιτικά; Ο αστυνομικός έκανε τη δουλειά του και πληρωνόταν επειδή έκανε το επάγγελμά του. Να πληρώνει ο κόσμος τους αστυνομικούς για να τον προσέχουν και να θέλει να κυκλοφορούν και με τα πολιτικά; Έπρεπε να σέβεται τον αστυνομικό που ήταν μαζί του. Είναι άκρως προκλητικό το ΑΚΕΛ και ξέχασε τα όσα διαδραματίστηκαν και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και σκότωσαν τους ανθρώπους μας. Ένα συγνώμη δεν μας ζήτησαν, ένα συλλυπητήρια δεν μας είπαν. Είναι αυτά τα πράγματα που ξύνουν τις πληγές μας τόσα χρόνια μετά. Πόση προκλητικότητα; Για ποιο λόγο έχουν θυμηθεί τον Παπακώστα; Αν είναι δυνατό να μιλούμε για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν χάσαμε 13 αθώες ζωές, μωρά γεννήθηκαν χωρίς τον πατέρα τους, μεγάλωσαν χωρίς τον πατέρα τους. Πήγαν να ρωτήσουν εκείνες τις κοπέλες για να τους πουν πόσο πόνο νιώθουν εκείνα τα μωρά; Ήρθαν να με ρωτήσουν εμένα που τα δικά μου παιδιά ήταν χωρίς πατέρα; Που τα πάντρεψα μόνη μου; Μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα; Έγιναν η αιτία να στερηθούν οι δεκατρείς το μεγαλύτερο δικαίωμα του ανθρώπου, που είναι η ζωή του και κατέστρεψαν και τη δική μας ζωή. Λίγος σεβασμός».

«Είναι προκλητικοί, να μας καλέσουν και εμάς στη Βουλή»

Η Κάτια Κλεάνθους, συνεχίζοντας σε έντονο ύφος, υπέδειξε πως αυτό που γίνεται είναι ασέβεια και προς τον ίδιο τον Κώστα Παπακώστα, αλλά και προς τους συγγενείς των θυμάτων. Παράλληλα, η κα. Κλεάνθους σημείωσε ότι θα ήθελε να λάβει πρόσκληση και να βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για να καθίσει απέναντι από τους βουλευτές και να τους μιλήσει για τη δική της δύσκολη καθημερινότητα, ζώντας με την απώλεια του δικούς τους ανθρώπου.

«Να μας καλέσουν κι εμάς για να μας πουν για το θέμα του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής. Δεν μας σεβάστηκαν εμάς που μείναμε πίσω. Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν κάποιος να με πάρει ένα τηλέφωνο από την Κυβέρνηση και να ζητήσει συγνώμη ή να μου πει συλλυπητήρια. Δεν έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο Πρόεδρο ή το κόμμα, όποιος και να ήταν εκεί θα είχαν την ίδια αντιμετώπιση από εμένα. Να μην μιλούμε για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Θέλουμε να μας καλέσουν στη Βουλή και να σταματήσουν να είναι προκλητικοί και να μας θυμίζουν όσα περάσαμε, το πώς η δικαιοσύνη φάνηκε να είναι ελλιπής στον τόπο μας και φάνηκε ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη και είναι κάτι που μας τρώει. Αν γινόταν σωστή απόδοση της δικαιοσύνης, θα ήταν βάλσαμο στην ψυχή μας, να πληρώσουν εκείνοι που πραγματικά έφταιγαν. Ήταν προσχεδιασμένες οι καταστάσεις να την πληρώσει ο Παπακώστας και το θέμα της καταδίκης του δεν έχει να κάνει με τον προαυλισμό του. Μας ακούγεται γελοίο αυτό το πράγμα, ένας άνθρωπος που ήταν άρρωστος πέθανε επειδή δεν έβγαινε στην αυλή».

Η χήρα του ήρωα Αρχικελευστή, καταλήγοντας θέλησε να σημειώσει πως το κόμμα της Αριστεράς ήταν πάντα προκλητικό απέναντί τους, από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα. «Πάντα ήταν προκλητικοί στο ΑΚΕΛ, από το 2011 και με τις τοποθετήσεις τους και με τις δηλώσεις τους και με το γεγονός που συνεχίζουν να λένε ότι η έκρηξη στο Μαρί ήταν ατύχημα. Προσπαθούν να βρουν μία αιτία για να δημιουργήσουν θέμα. Το κάνουν για να ξεσηκώσουν του ΑΚΕΛικούς, επειδή για πολλούς είμαστε κόκκινη σημαία. Συνεχίζουν να σπέρνουν τα ψεύδη και να γίνονται προκλητικοί. Είναι η μεγαλύτερη ασέβεια προς εμάς και προς τον άνθρωπο που πέθανε».

Έντονος και ο Θεοφίλου

«Το ΑΚΕΛ εκμεταλλεύεται την κατάσταση, ώστε να προσελκύσει ψηφοφόρους»

Στο ίδιο ύφος ήταν και η αντίδραση του πατέρα του πυροσβέστη, Παναγιώτη Θεοφίλου, Μιχάλης Θεοφίλου, ο οποίος επίσης κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, αφού το κόμμα της Αριστεράς φαίνεται να εστιάζει σε μία απόφαση που δεν είχε να κάνει με την καταδίκη του Κώστα Παπακώστα και τους λόγους που οδήγησαν το Δικαστήριο να τον καταδικάσει. Αντιθέτως, τονίζει πως επρόκειτο για τον αυλισμό του, ο οποίος και πάλι δεν συνδέθηκε με τον θάνατο του.

«Η κοινή λογική και η κοινωνία γενικά καταλαβαίνει τι συμβαίνει, φτάνει να μην έχει κομματικές παρωπίδες. Η απόφαση του Δικαστηρίου αφορούσε τον τρόπο κράτησής του Παπακώστα, δεν είχε καμία σχέση με την ουσία της καταδίκης του, για τις αμέλειες που διέπραξε και οδηγήθηκαν στο θάνατο οι πυροσβέστες και οι στρατιωτικοί μας στο Μαρί. Ο κ. Παπακώστας καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο και επικυρώθηκε η ποινή του από το Ανώτατο. Από εδώ και πέρα, όλα τα άλλα είναι πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι ξεκάθαρο αυτό το πράγμα».

Μάλιστα, ο κ. Θεοφίλου θεωρεί ότι το ΑΚΕΛ εκμεταλλεύεται την κατάσταση, ώστε να προσελκύσει ψηφοφόρους, αλλά και να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης ανάμεσα στους υποστηρικτές του.

«Το ότι το ΑΚΕΛ προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί, για να δημιουργεί καταστάσεις και να τραβήξει ψηφοφόρους, το βλέπει όλος ο κόσμος. Δεν έχει καμία σχέση με την ουσία της καταδίκης του από το Κακουργιοδικείο και το Ανώτατο. Γιατί δεν έγινε προσφυγή κατά της απόφασης του Κακουργιοδικείου και του Εφετείου που τον καταδίκασε για τις αμέλειες τους και οδηγήθηκαν στο θάνατο οι 13 και αυτή την τραγική κατάσταση στο Μαρί; Βρήκαν αυτό το παραθυράκι και έκαναν για τον τρόπο κράτησής του, που ήταν στο νοσοκομείο. Ουδέποτε πήγε στις Κεντρικές Φυλακές ο κ. Παπακώστας. Ήθελε να βγαίνει στην αυλή και να πηγαίνει στο εκκλησάκι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μόνος του. Τον άφηναν αλλά έπρεπε να τον συνοδεύει αστυνομικός, επειδή ήταν κατάδικος. Ο ίδιος απαιτούσε να είναι μόνος του ή ο αστυνομικός που θα ήταν μαζί του να φορεί πολιτικά».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Θεοφίλου παρέπεμψε στα πρακτικά του Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Κώστα Παπακώστα, αναφέροντας πως η απόφαση για την αγωγή δεν έχει καμία σχέση με την ουσία της καταδίκης και τον θάνατο του.

«Όποιος έχει αμφιβολίες για τα γεγονότα, εγώ τους παραπέμπω στα πρακτικά του Κακουργιοδικείου και της απόφασης του Ανωτάτου. Είναι ξεκάθαρα, εκεί είχαν το δικαίωμα, όλες οι πλευρές και ειδικά οι κατηγορούμενοι, να αποδείξουν την αθωότητά τους. Ας διαβάσουν τα πρακτικά του Δικαστηρίου και τι είπε η κάθε πλευρά. Ο Παπακώστας είχε γνώση της επικινδυνότητας και γι’ αυτό καταδικάστηκε. Είχε κάνει σύσκεψη στο Υπουργείο και έστειλε εμπειρογνώμονες, μετά την πρώτη ανάφλεξη, πέντε μέρες πριν την τραγωδία. Έστειλε ταξίαρχο που ήταν στο γραφείο του. Αυτά ειπώθηκαν στα Δικαστήρια. Ο ταξίαρχος πήγε στο Μαρί με φωτογράφο του ΓΕΕΦ, για να δει τι γίνεται. Έβγαλε φωτογραφίες και πήγε στον υπουργό και του έδειξε τι έγινε. Ο κ. Παπακώστας ήξερε ότι έγινε έκρηξη και δεν έλαβε μέτρα για να αποτρέψει την κατάσταση. Όλα αυτά είναι πολιτικές σκοπιμότητες και η κοινή γνώμη ξέρει τι έγινε».

Ο πατέρας του ήρωα πυροσβέστη σημείωσε πως υπάρχει μία προκλητική στάση από μέρους του ΑΚΕΛ, αλλά και μία προσπάθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αλλάξει η εικόνα, ωστόσο ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει να ασχολείται με ανθρώπους, που έχουν κομματικές παρωπίδες και βλέπουν τα πράγματα μονόπλευρα.

«Είμαι δίκαιος άνθρωπος. Έχασα το παιδί μου σε εκείνη την κατάσταση και προσπάθησα στην πορεία μου να είμαι δίκαιος και όποιος φέρει ευθύνη να την αναλάβει και να πληρώσει. Τόσα χρόνια, εμείς χάσαμε τα παιδιά μας και εκείνοι θέλουν να βάλουν το θέμα στη Βουλή. Εμείς μιλούμε για ένα άνθρωπο, που ήταν μέλος της Κυβέρνησης Χριστόφια, ήταν υπουργός Άμυνας και υπέβαλε παραίτηση, επειδή ανέλαβε τις πολιτικές του ευθύνες. Το ίδιο και ο Κυπριανού. Ανέλαβαν ευθύνες και υπέβαλαν παραιτήσεις. Αν ήταν ποινικές οι ευθύνες, φάνηκε στο Δικαστήριο που καταδικάστηκαν. Ο Παπακώστας είχε ποινικές ευθύνες. Το ΑΚΕΛ έλεγε ότι η φωτιά ήρθε από έξω. Μέχρι και συνομωσίες ότι ήταν από Αμερικάνους ή Ισραηλίτες που έγινε. Δεν έχουν υπόθεση».

Λάβρος και η μητέρα των διδύμων

«Ακόμη και νεκρό εκμεταλλεύονται τον Παπακώστα»

Σε δηλώσεις της η μητέρα των διδύμων Μίλτου και Χρίστου, Πόπη Χριστοφόρου, ανέφερε σε έντονο ύφος, πως «ό,τι και να γίνει, ό,τι και να πουν, επειδή έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα, κάποιοι έχουν ξεχάσει, κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν. Εμείς δεν τα έχουμε με τον άνθρωπο. Ο Θεός να τον αναπαύσει εκεί που είναι. Το θέμα είναι οι ευθύνες του ως υπουργός. Είναι θέμα θεσμού πλέον. Από πού έπαιρνε οδηγίες, ποιους ενημέρωνε; Πλέον δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Δυστυχώς αυτός ο άνθρωπος μπορούσε άνετα να μιλήσει, δεν το έκανε για δικούς του προσωπικούς και φιλικούς λόγους και έφυγε με ανοιχτούς λογαριασμούς. Αυτό με θλίβει εμένα. Αλλά αυτός ο άνθρωπος από τη μέρα που βγήκε η απόφαση αρρώστησε και πήγε στο νοσοκομείο. Δεν πήγε στη φυλακή ούτε και μία ημέρα. Ποτέ. Άρα δεν πέθανε στην φυλακή γιατί φυλακή δεν έκανε και δεν πήγε ποτέ».

Η κα. Πόπη έκανε λόγο για άλλη μια φορά για πολιτικές σκοπιμότητες, καθώς θεωρεί ότι πίσω από τις κινήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, μόνο συμφέροντα υπάρχουν.

«Είναι μικρότητες για μένα όλα αυτά, δεν αρμόζουν ούτε στη θησεία των δεκατριών ατόμων, ούτε στην κοινωνία της Κύπρου. Τι παραδείγματα δίνουμε στη νέα γενιά; Πολλές φορές με σταματούν στο δρόμο και με ρωτούν ποιος τιμωρήθηκε. Υπάρχει μία αδικία. Τι να πω; Θέλουν άλλα πράγματα, με την προβολή της συγκεκριμένης απόφασης. Πιστεύουμε ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από αυτό. Ακόμη και νεκρό τον εκμεταλλεύονται. Μπορούν να το κάνουν με τη θετική πλευρά, όχι να τον εκμεταλλεύονται πατώντας στο αίμα άλλων ανθρώπων. Αν δεν τους νοιάζει από τους στρατιωτικούς, αν δεν τους νοιάζει από τους πυροσβέστες που ήταν εν ώρα εργασίας, να σεβαστούν εκείνα τα τρία παιδιά. Τον Αντώνη και τους δίδυμους. Αν ήταν δικά τους παιδιά, αν ήταν δικά τους εγγόνια, θα αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο; Αν ήμουν εγώ στη θέση τους, έτσι θα με αντιμετώπιζαν; Είμαστε ό,τι αρπάξουμε. Τα λεγόμενα αρπαχτικά. Είναι καθαρή εκμετάλλευση της κατάστασης. Αν είναι δυνατό να ρεζιλεύω το νεκρό. Δεν μπορούν να το σκεφτούν ανθρώπινα αυτό το πράγμα; Είναι σκοπιμότητες, για να δουν πόσο πουλά αυτό το πράγμα».

Η Πόπη Χριστοφόρου μίλησε σε έντονο ύφος, καθώς, όπως ανέφερε, θεωρεί ότι το θέμα δεν πρέπει να επανέρχεται στην επιφάνεια όταν κάποιος θέλει να το εκμεταλλευτεί, για τους δικούς του λόγους και ζητά σεβασμό στον πόνο των οικογενειών των δεκατριών ηρώων, που πέρασαν άδοξα και πρόωρα στην ιστορία.

«Δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν άτομα που θα τους οργίσει αυτό το πράγμα και θα γυρίσει μπούμερανγκ. Κάποιοι δεν ασχολούνται, κάποιοι έχουν άγνοια, εκείνοι που ξέρουν όμως φτάνει να προκαλούν. Τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και καταλαβαίνουν. Ας τους αφήσουν να ησυχάσουν. Κάθε τρεις και λίγο να ξύνεται η πληγή και να βγαίνει συνέχεια στην επιφάνεια, επειδή κάποιος θυμάται κάτι και χαίρεται. Ας σεβαστούν. Τι πρέπει να γίνει; Να βγούμε κι εμείς από τη άλλη πλευρά και να διαμαρτυρόμαστε; Κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από αυτή την πρόθεση να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή. Είναι ξεκάθαρο. Τι θέλουν να πετύχουν; Να αλλάξουν την ιστορία; Η ιστορία γράφτηκε και δεν ξεγράφεται, ειδικά αυτή που γράφτηκε με αίμα, άσχετο αν κάποιοι θέλουν να τις ξεγράψουν. Οι σταυροί είναι εκεί, είναι δεκατρείς και η εκκλησία δεσπόζει. Είναι τα πράγματα που προκαλούν λύπη. Είναι καθαρή σκοπιμότητα, για να καθαριστεί το όνομά τους. Δεν τους συμφέρει να το κάνουν. Θα γυρίσει εναντίον τους, ό,τι και να κάνουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο βούρκο της πολιτικής εκμετάλλευσης η απόφαση για Παπακώστα

Δειτε Επισης

Δέσμευση ΥΠΑΜ για συνέχιση αγώνα με σκοπό την απελευθέρωση Κύπρου
Η κυπρο-ουκρανική κοινότητα ζητά από Βουλή να αναγνωριστεί ο λιμός του 1930 ως «γενοκτονία»
«Υπαρξιακό ζήτημα» το Κυπριακό-Προϋπόθεση το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών
Στο στόχαστρο μπήκαν τα ταξίδια χωρίς νόημα του Τατάρ-Υποστηρίζει πως έχει... πολλά καθήκοντα
Επιμένει πως δεν ήταν προσωπικό το ζήτημα του Πόθεν Έσχες ο Σαββίδης μετά την απόφαση του Ανωτάτου
Επιμένει στην «κυριαρχική ισότητα» ο Φιντάν-Πρωτοβουλίες για τα τρία άλφα
Τις προκλήσεις και προοπτικές επανέναρξης διαπραγματεύσεων ανέλυσαν πολιτικοί αρχηγοί
Σήκωσαν το γάντι οι «11» και απαντούν σε Δήμαρχο Δρομολαξιάς-Τον καλούν να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του
Στα άκρα οι σχέσεις δημάρχου και συμβούλων του δήμου Δρομολαξιάς και Μενεού-Μαίνεται για μήνες ο πόλεμος
Οι παρεμβάσεις της Άγκυρας στα κατεχόμενα, οι υποψίες για deal και η αντίδραση Τατάρ