Νέα απόπειρα αυτοκτονίας στις Κεντρικές-Κρατούμενος αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί

Νέα απόπειρα αυτοκτονίας σημειώθηκε πριν από λίγο στις Κεντρικές Φυλακές, ένα επεισόδιο που έρχεται να προστεθεί σε άλλα που καταγράφηκαν από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούμενος στις Κεντρικές Φυλακές της πτέρυγας 4, επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με εγκαύματα, ενώ στις Κεντρικές Φυλακές μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας για εξετάσεις.

Επίσης, στις Φυλακές κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ωστόσο όπως μας ανέφερε αρμόδια πηγή, η φωτιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη των μελών της.

Παράλληλα, σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας του, αρμόδια πηγή από το νοσοκομείο, αναφέρει πως ο κρατούμενος βρίσκεται διασωληνωμένος στην Εντατική.

Σημειώνεται, πως πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες, καθώς προηγήθηκαν άλλες απόπειρες αυτοκτονίας και ακόμη μια αυτοκτονία.

Συγκεκριμένα, στις 3 Φεβρουαρίου καταγράφηκε η πρώτη αυτοκτονία στις Φυλακές, με θύμα 59χρονο κρατούμενο, ενώ αμέσως την επόμενη ημέρα, 3 Φεβρουαρίου, 22χρονος αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή του. Ο εν λόγω κρατούμενος μεταφέρθηκε στο Φρουραρχείο, χωρίς να μεταφερθεί στον ψυχίατρο για να τύχει εξέτασης, ενώ την επόμενη ημέρα, 5 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε δεύτερη απόπειρα.

Επίσης, στις 8 Μαρτίου άλλος κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αλλεπάλληλα τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και υποβλήθηκε σε πάνω από 20 συρραφές, ενώ στις 28 Απριλίου υπόδικος επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, την ώρα της επίσκεψης της υπουργού Δικαιοσύνης.

Επιπρόσθετα, στις 20 Σεπτεμβρίου, ο Σύνδεσμος Φυλακισμένων γνωστοποίησε πληροφορίες που έλαβε για νέα απόπειρα αυτοκτονίας, ζητώντας ενημέρωση από τη Διεύθυνση των Φυλακών, ενώ στις 2 Οκτωβρίου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο κρατούμενοι, με την μητέρα του ενός να δηλώνει δημόσια πως το παιδί της, της ανέφερε πως επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Σημειώνεται πως σε αυτό το διάστημα καταγράφηκαν διάφορες συμπλοκές, ενώ κρατούμενος στις 24 Σεπτεμβρίου είχε μεταφερθεί με εκσπλάχνωση στο νοσοκομείο, καθώς ενώ βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, προσπάθησε να πηδήξει από κάγκελα όπου υπήρχαν συρματομπλέγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με εκσπλάχνωση στο νοσοκομείο κρατούμενος από τις Κεντρικές-Υποβάλλεται σε επέμβαση

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας