Με εκσπλάχνωση στο νοσοκομείο κρατούμενος από τις Κεντρικές-Υποβάλλεται σε επέμβαση

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στις Κεντρικές Φυλακές, με κρατούμενο να μεταφέρεται εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με πηγή από το νοσοκομείο, κρατούμενος γύρω στις τέσσερις το απόγευμα μεταφέρθηκε από τις Κεντρικές Φυλακές στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, φέροντας διάφορα τραύματα.

Όπως μας ανέφερε, ο κρατούμενος υπέστη εκσπλάχνωση (έξοδος των κοιλιακών σπλάγχνων) στην βουβωνική χώρα, και κρίθηκε αναγκαίο όπως εισαχθεί στο χειρουργείο για επέμβαση, ενώ φέρει τραύματα και στα πόδια.

Σε ότι αφορά το ερώτημα πώς τραυματίστηκε, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί οι συνθήκες, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κρατούμενος βρισκόταν σε κατάσταση εκτός ελέγχου και έτρεχε ξυπόλητος στη Φυλακή, εκτός της πτέρυγας του, ενώ έγινε κατορθωτό να ακινητοποιηθεί κοντά σε κάγκελα, στα οποία υπάρχουν συρματοπλέγματα και από τα οποία ενδεχομένως να προκλήθηκαν τα τραύματα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο κρατούμενος προσπάθησε να πηδήξει από τα κάγκελα.

Πάντως, από πλευράς της η Αστυνομία, αναφέρει πως δεν έχει ειδοποιηθεί για διερεύνηση του περιστατικού, το οποίο διαχειρίζεται η Διεύθυνση των Φυλακών.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Πέμπτη σημειώθηκε άγρια συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, έπειτα από την οποία τραυματίστηκαν τρεις δεσμοφύλακες, εκ των οποίων οι δύο μεταφέρθηκαν στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη ημέρα της συμπλοκής, υπήρξε άλλος καβγάς μεταξύ κρατουμένων, εντός της πτέρυγας, χωρίς να λάβει περαιτέρω διαστάσεις.

Επίσης, την περασμένη Τρίτη, δύο ημέρες πριν την συμπλοκή, έγινε γνωστό πως κρατούμενος αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή του, ωστόσο αποτράπηκαν τα χειρότερα. Επρόκειτο για το έκτο περιστατικό από την αρχή του έτους, αφού προηγήθηκαν άλλα πέντε περιστατικά. Συγκεκριμένα στις 3 Φεβρουαρίου καταγράφηκε η πρώτη αυτοκτονία στις Φυλακές, ενώ αμέσως την επόμενη ημέρα, 22χρονος αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή του. Ο εν λόγω κρατούμενος μεταφέρθηκε στο Φρουραρχείο, χωρίς να μεταφερθεί στον ψυχίατρο για να τύχει εξέτασης, ενώ την επόμενη ημέρα, 5 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε δεύτερη απόπειρα. Επίσης, στις 8 Μαρτίου άλλος κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αλλεπάλληλα τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και υποβλήθηκε σε πάνω από 20 συρραφές, ενώ στις 28 Απριλίου υπόδικος επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, την ώρα της επίσκεψης της υπουργού Δικαιοσύνης.

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου