Έφτασαν πάνω από 250 μετανάστες το Σαββατοκύριακο-Συνελήφθησαν δέκα άτομα, καταζητούνται πέντε

Αυξημένες αφίξεις μεταναστών δια θαλάσσης, σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο, καθώς έφθασαν στο νησί μας πάνω από 250 άτομα, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ την ίδια ώρα εκτελέστηκαν εντάλματα σύλληψης και έρευνας, έπειτα από τις οποίες εντοπίστηκαν 160 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με το Υπουργείου Εσωτερικών, έφτασαν 40 άτομα το Σάββατο και άλλα 224 την Κυριακή (σε 2 βάρκες, 142 και 82). Πρόκειται για Σύρους που έφτασαν στην Κύπρο από τον Λίβανο.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλο αριθμό προσώπων που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν προς Κύπρο, με το Υπουργείο Εσωτερικών να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Οι αφίξεις και οι πληροφορίες προκαλούν έντονη ανησυχία στις Αρχές της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι η κατάσταση στην περιοχή, αυξάνει τις πιέσεις με αφίξεις παράτυπων μεταναστών και περιορίζει παράλληλα τις δυνατότητες για επαρκείς και συντονισμένους ελέγχους, ειδικά από τις Αρχές του Λιβάνου για αποκοπή των βαρκών.

Έχουν δοθεί οδηγίες από τον Υπουργό Εσωτερικών και όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα και συντονισμό, ωστόσο επαναλαμβάνεται ότι οι δυνατότητες σε πόρους και υποδομές δεν είναι απεριόριστες και τόσο το ΚεΠΥ Πουρνάρα αλλά και τα υπόλοιπα Κέντρα μπορούν να εξυπηρετήσουν/φιλοξενήσουν εώς συγκεκριμένο αριθμό.

Δέκα συλλήψεις

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην ευρεία κλίμακας επιχείρηση που διεξήχθη στην επαρχία Πάφου και πραγματοποιήθηκε μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, με τη συμμετοχή μελών της Υ.Α.&Μ., του Τ.Α.Ε. (Ε), της Μ.Μ.Α.Δ. και της Υ.ΚΑ.Ν., εκτελέστηκαν 17 εντάλματα έρευνας σε οικίες και υποστατικά όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δέκα πρόσωπα, ενώ καταζητούνται ακόμη πέντε.

Από τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, εντοπίστηκε στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες το χρηματικό ποσό των €160,000 καθώς και διάφορα άλλα τεκμήρια, τα οποία έχουν κατασχεθεί για περαιτέρω εξετάσεις.

Όπως προκύπτει από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που ασχολείται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι και σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία και αφορούν, μεταξύ άλλων, αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ενήλικων προσώπων και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής