Κρίσιμη χαρακτηρίζει τη διάσκεψη στο Κάιρο ο Πρόεδρος-«Στόχος να βρούμε δεδομένα να μην επιδεινωθεί η κατάσταση»

Είναι σημαντικό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Ειρήνη, αφού αποτελεί αναγνώριση του ρόλου της στην περιοχή, αλλά και των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρεί με όλα τα κράτη της περιοχής, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Χλώρακα, και ερωτηθείς τι αναμένει από τη διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου και θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Κάιρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι μια κρίσιμη Διάσκεψη, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις, όπως τις βιώνουμε το τελευταίο διάστημα».

Όπως είπε, «είναι σημαντικό ότι έχει προσκληθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι μια αναγνώριση του ρόλου μας στην περιοχή, των εξαιρετικών σχέσεων που έχουμε με όλα τα κράτη της περιοχής, και ευελπιστούμε ότι η παρουσία μας, μαζί με άλλα κράτη, φυσικά, θα μπορεί να οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Και ένα θετικό αποτέλεσμα το μόνο που μπορεί να είναι, είναι να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση, ειδικότερα όταν μιλάμε για άμαχο πληθυσμό. Αντιλαμβάνεστε οι οποιεσδήποτε αρνητικές εξελίξεις θα δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση».

Άρα, πρόσθεσε, «ο στόχος της Διάσκεψης – έχω μιλήσει και με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο – είναι να δούμε πώς δημιουργούνται δεδομένα, πώς δημιουργείται η βάση, έτσι ώστε να μην επιδεινωθεί μια δύσκολη, ήδη, κατάσταση πραγμάτων. Άρα, θα μεταβώ αύριο το πρωί στην Αιγυπτο, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών, θα έχω και διμερείς επαφές με άλλους ηγέτες που θα παρευρεθούν και ελπίζω να προκύψουν κάποια θετικά αποτελέσματα».

Χρειάζεται η περιοχή μας θετικά νέα, σημείωσε, «λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά που γίνονται. Επαναλαμβάνω είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις εξελίξεις και ελπίζουμε η Διάσκεψη να φέρει κάποια αποτελέσματα». 

Δειτε Επισης

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη